Az igaz hogy vannak olyan emberek akik túl ostobák ahhoz hogy vallásosak legyenek?
Nagyanyám régebben azért lett keresztény hogy pénzt imádkozzon istenhez, majd elhagyta a kereszténységet miután nem kapta meg a több milliárdos összeget amiért imádkozott.
Pedig próbáltam megmagyarázni hogy a kereszténység nem erről szól, de egyszerűen nem tudta megérteni.
Ezek szerint kell egy bizonyos intelligencia szint hogy valaki vallásos legyen?
Nem, ez nem intelligencia, hanem szív kérdése.
Nagyanyád nem az intelligenciája miatt nem értette meg a kereszténységet, hanem mert szívében önző és materiális.
Nálunk a plébániai közösségben van értelmi sérült csoport, mivel a városban van egy bentlakásos, gondozó intézmény számukra, ahol nem is kevesen élnek. Ők minden bizonnyal még kisebb intelligenciával rendelkeznek, mint nagyanyád. Ellenben szívükben nyitottak és képesek a maguk szintjén megérteni a kereszténységet. Én szerintem lehet mélyebb Istenkapcsolatuk is, mint sok egészségesnek.
A transzcendens iránti megismerés vágya nem intelligencia kérdése. Persze a megismerés útja és módja eltérő és függhet az intelligenciától is.
Ha ebből az esetből jött ez a kérdés akkor te a nagyanyádra hasonlítasz.
Azonban ez így egyáltalán nem kedves vagy tisztelet tudó és még kicsit talán beképzelt is.
Egyébként eltudom képzelni, hogy te se nagyon értetted meg amit ő mondott és itt most csak a te torz verziódat olvashatjuk ami egyáltalán nem reális.
Igen, ateistáknak hívjuk őket.
.
.
.
Csak vicceltem :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!