Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz hogy vannak olyan...

Az igaz hogy vannak olyan emberek akik túl ostobák ahhoz hogy vallásosak legyenek?

Figyelt kérdés

Nagyanyám régebben azért lett keresztény hogy pénzt imádkozzon istenhez, majd elhagyta a kereszténységet miután nem kapta meg a több milliárdos összeget amiért imádkozott.

Pedig próbáltam megmagyarázni hogy a kereszténység nem erről szól, de egyszerűen nem tudta megérteni.

Ezek szerint kell egy bizonyos intelligencia szint hogy valaki vallásos legyen?

2023. okt. 26. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
10%
Legalább egy ilyen ember van, aki túl ostoba ahhoz, hogy vallásos legyen a nagyanyád.
2023. okt. 26. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:
64%

Nem, ez nem intelligencia, hanem szív kérdése.

Nagyanyád nem az intelligenciája miatt nem értette meg a kereszténységet, hanem mert szívében önző és materiális.

Nálunk a plébániai közösségben van értelmi sérült csoport, mivel a városban van egy bentlakásos, gondozó intézmény számukra, ahol nem is kevesen élnek. Ők minden bizonnyal még kisebb intelligenciával rendelkeznek, mint nagyanyád. Ellenben szívükben nyitottak és képesek a maguk szintjén megérteni a kereszténységet. Én szerintem lehet mélyebb Istenkapcsolatuk is, mint sok egészségesnek.

A transzcendens iránti megismerés vágya nem intelligencia kérdése. Persze a megismerés útja és módja eltérő és függhet az intelligenciától is.

2023. okt. 26. 12:47
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha ebből az esetből jött ez a kérdés akkor te a nagyanyádra hasonlítasz.

Azonban ez így egyáltalán nem kedves vagy tisztelet tudó és még kicsit talán beképzelt is.

Egyébként eltudom képzelni, hogy te se nagyon értetted meg amit ő mondott és itt most csak a te torz verziódat olvashatjuk ami egyáltalán nem reális.

2023. okt. 26. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
A hithez nem kell intelligencia, csak hit.
2023. okt. 26. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
A Jóisten meg a Mikulás két külön fogalom. Csak ennyit kellett volna tudnia .
2023. okt. 26. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Igen, ateistáknak hívjuk őket.

.

.

.

Csak vicceltem :p

2023. okt. 26. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Pont, hogy a bigottsághoz kell jó ostobának lenni.
2023. okt. 27. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!