Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az európai muszlimok (bosnyáko...

Az európai muszlimok (bosnyákok, albánok) is ugyanolyan vallásosak, mint a törökök/arabok/perzsák?

Figyelt kérdés

2023. máj. 12. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Egyre jobban, komoly pénzeket kapnak térítésre szaudiktól, Irántól.
2023. máj. 12. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az albánok kb annyira veszik az iszlámot komolyan mint amennyire mi magyarok a kereszténységet.
2023. jún. 9. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Naja, az ugyan olyan “vallásos” egy érdekes kifejezés, hisz nem tudsz félig hinni. Egy igazság van a mi hitünk szerint, és akkor vagy hívő ha ezeket megtartod. Ugyan úgy nem tudsz csak félig vagy kicsit terhes lenni. Van egy magzat a méhedben terhes vagy. Nem lehet egyszer benne egyszer nem. Vagy hívő vagy, vagy nem. Máte 7:21: “Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.”. Akkor várhatsz mennyországot, ha 100%-ban hívő vagy.
2023. okt. 4. 18:40
 4/5 anonim ***** válasza:
És szerintem hasonló a helyzet a Muszlimoknál is (előző vagyok még). Az ő felfogásuk inkább cselekedetekre/“thawab”-ra alapszik. Imádkozol, jó muszlim vagy, Jannah, rossz muszlim vagy Jahannam. Ha egy életen át haram dolgokat művelsz, nem számíthatsz sok jóra..
2023. okt. 4. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Illetve a “rossz muszlim” kifejezés nem létezik. Vagy muszlim vagy, vagy kafir, ami kb eretnekséget/hitetlent jelent. A Koránban vannak konkrét “játékszabályok” az életre, mit ehetsz/ihatsz, hogyan viselkedj, milyen családod lehet, milyen munkát vállalhatsz (pl muszlimok nem lehetnek bankárok ha jól tudom, hisz az a szakma gyakran csalással és haszonszerzéssel azonosul). Nem fogadhatnak pl sporteseményre, nem kaszinózhatnak, hisz a sors csak Allah kezében van, stb.

Mellesleg én keresztény vagyok, de én hiszek abban valamennyire, hogy mi a muszlimoktól annyiban különbözünk, hogy máshogyan fogjuk fel ugyan azt az Istent. Szerintem az Iszlám úgy alakult, hogy Mohammed nem értette a bibliai tanítások egy részét, és a saját igazságát foglalta össze. Mint valami ős-unitárius mozgalom.

2023. okt. 4. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!