Az európai muszlimok (bosnyákok, albánok) is ugyanolyan vallásosak, mint a törökök/arabok/perzsák?
Illetve a “rossz muszlim” kifejezés nem létezik. Vagy muszlim vagy, vagy kafir, ami kb eretnekséget/hitetlent jelent. A Koránban vannak konkrét “játékszabályok” az életre, mit ehetsz/ihatsz, hogyan viselkedj, milyen családod lehet, milyen munkát vállalhatsz (pl muszlimok nem lehetnek bankárok ha jól tudom, hisz az a szakma gyakran csalással és haszonszerzéssel azonosul). Nem fogadhatnak pl sporteseményre, nem kaszinózhatnak, hisz a sors csak Allah kezében van, stb.
Mellesleg én keresztény vagyok, de én hiszek abban valamennyire, hogy mi a muszlimoktól annyiban különbözünk, hogy máshogyan fogjuk fel ugyan azt az Istent. Szerintem az Iszlám úgy alakult, hogy Mohammed nem értette a bibliai tanítások egy részét, és a saját igazságát foglalta össze. Mint valami ős-unitárius mozgalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!