Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon van a különböző...

Milyen alapon van a különböző vallásoknak olyan herarchikus rendszere,amelyre a Bibliában nincs példa?(Pl. Pápa,bíboros,püspök,stb.)

Figyelt kérdés

Az újszövetségi Bibliában gyakorlatilag két tisztséget találunk:1. diakónus,2.felvigyázó.

A "diakónusok" feladata,a rászorulók-özvegyek,árvák,szegények,üldözöttek-segítése,segélyezése.

A "felvigyázók" feladata az eklézsia(Krisztus követői közössége) tanítása a krisztusi életre.

Mára szinte minden felekezet kialakított hatalmi rendszere messze eltér a bibliai egyszerű rendszertől.

Mivel indokolja a te felekezeted a nem biblikus hatalmi rendszerük létjogosultságát?

2023. okt. 21. 19:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 A kérdező kommentje:

31.Hsz!

Én, a közösségemben nem a papi hierarchiát tanítom,hanem a Bibliát.

Mivel az általad említett néhány tisztség nincs a Bibliában,azokat nem létezőknek tekintem.

2023. okt. 27. 07:49
 32/70 anonim ***** válasza:
Hogy tekinted nem létezőnek, ha te is a része vagy?
2023. okt. 27. 14:10
 33/70 A kérdező kommentje:

32.Hsz!

Én magam "csengősbáránynak" tartom,aki azért kapott csengőt a nyakába,mert a pásztor(Krisztus),a tenyeréből etette kisgyermekkoromtól s ezért feszt a sarkában lábatlankodom.

A közösségem tagjaival egyenlőnek tartom magamat annyi különbséggel,hogy annak szolgálata(szolgálata s nem uralma) minden területen az én fő feladatom,célom.

2023. okt. 27. 18:50
 34/70 A kérdező kommentje:
A közösségem tagjait majdnem 100%-ban leszoktattam 8 év szolgálatom alatt,hogy "nagytiszteletű úrnak" szólítsanak. (Csak annyi tisztelet jár nekem,mint amennyit én adok másnak!)
2023. okt. 27. 19:01
 35/70 anonim ***** válasza:

Hol található "csengősbárány" cím, tisztség a Bibliában?

Az amúgy nem túl releváns, hogy minek hívatod magad, a felekezetedben van lelkész, püspök, zsinati elnök, stb... Te ezzel közösséget vállalsz, úgy próbálsz meg másokat kritizálni, hogy a szemedben közben ott a gerenda.

2023. okt. 27. 19:22
 36/70 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Vicc az egészben:

Áldozópap: presbyter (lat.)

2023. nov. 6. 10:49
 37/70 A kérdező kommentje:

36.Hsz!

A presbiternek fordított szó eredeti nyelvben "áldozópap"?

Nehezen hiszem el!

Az "áldozás" szertartás tudomásom szerint középkori találmány. Előtte a krisztusi utolsó vacsorát gyakorolták a keresztények.

2023. nov. 8. 04:44
 38/70 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Diakonátus van az Egyházban.

Presbitérium pedig a klérus. Ne hol nem biblikus?

A püspökök az apostolok utódai. Mit ír a Tit 1,7? Olvasd csak el. Mit jelen az επισκοπος görögül?

2023. nov. 8. 08:42
 39/70 anonim ***** válasza:

Rendkívül súlyos hiányosságok vannak a "tudomásodban". Igyekezz pótolni, mielőtt egy fórumon hülyeségekkel égeted magad.

2023. nov. 8. 16:30
 40/70 A kérdező kommentje:

A bibliai elvek szerint a "diakónus"feladata,a rászorulók segítése és oltalmazása. A "presbiternek" fordított szó,az krisztusi tanítás közvetítése.

A Bibliában nincs nuncius,pápa,esperes,káplán. A επισκοπος kifejezés eredeti értelmét meg kell vizsgálni.

2023. nov. 12. 08:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!