Milyen alapon van a különböző vallásoknak olyan herarchikus rendszere,amelyre a Bibliában nincs példa?(Pl. Pápa,bíboros,püspök,stb.)
Az újszövetségi Bibliában gyakorlatilag két tisztséget találunk:1. diakónus,2.felvigyázó.
A "diakónusok" feladata,a rászorulók-özvegyek,árvák,szegények,üldözöttek-segítése,segélyezése.
A "felvigyázók" feladata az eklézsia(Krisztus követői közössége) tanítása a krisztusi életre.
Mára szinte minden felekezet kialakított hatalmi rendszere messze eltér a bibliai egyszerű rendszertől.
Mivel indokolja a te felekezeted a nem biblikus hatalmi rendszerük létjogosultságát?
31.Hsz!
Én, a közösségemben nem a papi hierarchiát tanítom,hanem a Bibliát.
Mivel az általad említett néhány tisztség nincs a Bibliában,azokat nem létezőknek tekintem.
32.Hsz!
Én magam "csengősbáránynak" tartom,aki azért kapott csengőt a nyakába,mert a pásztor(Krisztus),a tenyeréből etette kisgyermekkoromtól s ezért feszt a sarkában lábatlankodom.
A közösségem tagjaival egyenlőnek tartom magamat annyi különbséggel,hogy annak szolgálata(szolgálata s nem uralma) minden területen az én fő feladatom,célom.
Hol található "csengősbárány" cím, tisztség a Bibliában?
Az amúgy nem túl releváns, hogy minek hívatod magad, a felekezetedben van lelkész, püspök, zsinati elnök, stb... Te ezzel közösséget vállalsz, úgy próbálsz meg másokat kritizálni, hogy a szemedben közben ott a gerenda.
Vicc az egészben:
Áldozópap: presbyter (lat.)
36.Hsz!
A presbiternek fordított szó eredeti nyelvben "áldozópap"?
Nehezen hiszem el!
Az "áldozás" szertartás tudomásom szerint középkori találmány. Előtte a krisztusi utolsó vacsorát gyakorolták a keresztények.
Diakonátus van az Egyházban.
Presbitérium pedig a klérus. Ne hol nem biblikus?
A püspökök az apostolok utódai. Mit ír a Tit 1,7? Olvasd csak el. Mit jelen az επισκοπος görögül?
Rendkívül súlyos hiányosságok vannak a "tudomásodban". Igyekezz pótolni, mielőtt egy fórumon hülyeségekkel égeted magad.
A bibliai elvek szerint a "diakónus"feladata,a rászorulók segítése és oltalmazása. A "presbiternek" fordított szó,az krisztusi tanítás közvetítése.
A Bibliában nincs nuncius,pápa,esperes,káplán. A επισκοπος kifejezés eredeti értelmét meg kell vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!