Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az lehetséges hogy a nem...

Az lehetséges hogy a nem keresztény emberek megtapasztalják az Istent? Esetleg ugyanaz a kettő?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy mondjuk az iszlámok is egyiste hívők. És mi keresztények mondhatjuk azt, sőt mondjuk is hogy megtapasztaltuk az Istent. De egy iszlám is mondhatja sőt mondják is hogy megtapasztalják. Az lehetségessé hogy ugyanazt tapasztaljuk meg, csak ők máshogy hívják? Keresztény embereket kérdezek.

2023. okt. 15. 16:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
66%

20

Hej de agresszív lettél tudatlanságod ellenére!

Az időt Isten hozta létre, tehát Jézus a teremtés előtt született, de mivel született, ezért nem öröktől létezik, mint az Atya. Ezért nem Isten.

Isten fiának nevezik az embert és az angyalokat is és még ki tudja kiket, ezért ez nem érv...

Jézus az Ő elsőszülött

Fia, aki alárendeltje Istennek

( 1Korinthus 11:3). Az Atya

nagyobb, mint a Fiú (János

14:28). A szent szellem nem

személy; a szent szellem Isten

tevékeny ereje ( 1Mózes 1:2;

Cselekedetek 2:18). Ennyit a szentháromságról.

Isten a többi teremtmény fölé emelte Jézust rangban. Vajon miért kellett felemelni, ha eleve ő lenne az Isten???

Gondolkozz egy kicsit a csöpp kis agyaddal!

2023. okt. 17. 14:58
 22/33 A kérdező kommentje:
Úgy látszik az egész megtestesülést nem érted. Ne haragudj. De Jézus kezdettől volt az Atyával, azután alászállt és megtestesült, és emberré lett. De attól még Isten maradt!
2023. okt. 17. 15:07
 23/33 anonim ***** válasza:
37%

21-s Hogy lehet hogy egyetlen egy mondatot ragadsz ki a Szent Írásból , amit ha kiragadsz a szövegkörnyezetéből félre lehet érteni , de az összes többivel már nem foglalkozol ami egyértelműen cáfolja ezt a félreértést???

A jános 14:28-at ami azt irja:"az Atya nagyobb nálam" a Fillippi 2:6-7 egyértelműen megmagyarázza!

Filippi 2:6 A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.

Filippi 2:7 Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

Csak itt a Földön volt nagyobb az Atya nála mert emberekhez hasonlóvá lett és szolgai formát vett fel! Hiszen nem egyszer ki van jelentve a Szent Irásban az apostolok által és Jézus által is hogy az Istennel egyenlő.

Amugy pedig ha végig olvasod a János 14-t egyértelmű hogy a Pártfogó aki a Szent Szellem nem egy erő, mert nem úgy utal rá, mint ami, hanem mint aki! Az igazság Szellemének hivja aki vigasztal, segít, tanít! Meg lehet szomorítani! Egy erőt hogy tudsz megszomorítani? Az a baj ha a Szent Szellemet nem ismeritek el mint Isten Szellemét akkor nem is tudjátok befogadni és enélkül nem tudtok újjászületni!

2023. okt. 17. 17:51
 24/33 anonim ***** válasza:
77%

23

22„Alkotó munkája elején teremtett az Úr, ősidőktől fogva, mint legelső művét. 23Az idők előtt alkotott, a kezdet kezdetén, a föld születése előtt. 24Amikor létrehozott, még ősvizek sem voltak, és a forrásokból még nem tört elő víz. 25Mielőtt a hegyek keletkeztek volna, korábban hívott létre, mint a halmokat, 26amikor a földet és a mezőket még nem alkotta meg, és a föld első rögét sem. 27Ott voltam, amikor az eget teremtette, s az ősvíz színére a kört megvonta, 28amikor a felhőket fölerősítette, s az ősforrások erejét megszabta; 29amikor kijelölte a tenger határát – és a vizek nem csaptak ki –, amikor megrajzolta a föld szilárd részét. 30Ott voltam mellette mint a kedvence, napról napra csak bennem gyönyörködött, mindig ott játszottam a színe előtt. 31Ott játszottam az egész földkerekségen, s örömmel voltam az emberek fiai között.”

2023. okt. 17. 18:15
 25/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Az ApCsel 2,18-ban πνεύματός szerepel, ami szellemet, lelket jelent, nem tevékeny erőt. Jehovás hamisítás, emészd egy kicsit.

Az örök szó idő nélkül értelmezhetetlen. Tehát idő nélkül melyik volt előbb? Paradoxon.

2023. okt. 17. 20:20
 26/33 anonim ***** válasza:
52%

21

Ki állította, hogy mást jelent az a görög szó!

"kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak"

Szent szellem ami tevékeny erőként dolgozik!

2023. okt. 17. 20:30
 27/33 anonim ***** válasza:

21

"Az örök szó idő nélkül értelmezhetetlen. Tehát idő nélkül melyik volt előbb? Paradoxon"

Neked az! A könyv sugalmazójának viszont a teremtett idő előtt is volt ideje!

2023. okt. 17. 20:33
 28/33 anonim ***** válasza:
47%

24-s

Egyik fordításban sem azt irja hogy teremtett engem és ezt részt meg teljesen kihagytad!!! Példabeszédek 8:24 Mikor még nem voltak mélységek, megszülettem, mikor még nem voltak tele a források vízzel.

Ugyanez másik fordításban: Példabeszédek 8:24 Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmmi források, vízzel teljesek nem voltak.

Számomra a példabeszédek 8 egy gyönyörű rész és Jézus nagyságáról és fenségéről ír és az Isteni természetéről!

De ugyanígy erről ír a zsidókhoz irt levélben is:

Zsidók 1:2 ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette.

Zsidók 1:3 Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.

Zsidók 1:4 Annyival feljebbvaló az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt náluk.

Egyértelmű utalás hogy Jézus nem lehet angyal ahogy azt a Jehova tanui állítják!

Zsidók 1:5 Mert az angyalok közül kinek mondta valaha: "Fiam vagy te, ma nemzettelek téged!" majd: "Atyjává leszek, és ő Fiammá lesz."

Zsidók 1:6 Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: "Imádja őt az Isten minden angyala!"

Itt is azt írja hogy elsőszülöttet vagyis nem teremtett!

Arról nem beszélve hogy csak Istent lehet imádni!!!!

Ez is egyértelműen mutatja Jézus Isteni természetét!

Zsidók 1:7 És az angyalokról ugyan ezt mondja: "Angyalait szelekké teszi, és szolgáit tűz lángjává",

Zsidók 1:8 de a Fiúról így szól: "A te trónusod örökké megáll, ó Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája.

Itt is egyértelmüen Istennek hívja!!!!!!!!

Teljesen egyértelmű hogy Jézus nem lehet Mihály arkangyal és semmilyen angyal!

Egy angyal volt aki azt akarta hogy imádják őt, Lucifer . És most a pokolban van.

Egyedül Istent lehet imádni

és mivel Jézust is imádják az emberek és az Isten minden angyala ezért egyértelmű hogy Ő is Isten.

2023. okt. 17. 23:15
 29/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Továbbá a héber szövegben “ruach” áll, ami szellő lélegzet (Isten lélegzete Szentlélek), de semmiképpen sem tevékeny erő.

A Szentlélek egy személy. Igaz az erőmegnyilvánulásaiban válik küldő szemlélő számára észrevehetővé.

A sok ember is munkaerőként dolgozik mégsem szűnnek meg személynek lenni. Nevetséges ostobaságot írsz. Lehet el kéne olvasni normálisan, amit korábban írtam (kezdem megérteni, hogy a 2020-as NAT miért helyez akkora hangsúlyt a szövegértésre).

Magad is beismered, hogy a szó lelket jelent, nem tevékeny erőt. Az NWT kiadásakor arról prédikáltak a hamisítók, hogy milyen nagy gonddal ferdítettek, akarom mondani fordítottak. Erre ez…

Már a kürosz szó lecserélése Jehovára is módosítás az eredeti szövegen (az Újszövetségben a testagramma nem szerepel, amit egyébként “Yahweh”-nak vagy magyarosan Jahvénak kell ejteni, hisz az “adonai” szó magánhangzóival pontozták alá [mivel, aki olyan hülye, hogy hangosan kiolvassa, az megszegi a mózesi törvényeket] a YHWH-t, ebből lett a “Yahowah” vagy másképp “Jehova”).

Te nevezel engem tudatlannak, ki csak az Ördögtornyot és az NWT-s hazudozást ismered?! Kösz a megerősítést, hogy jehovással nem szabad vitatkozni, mert kihamisítottak mindent a Bibliából, ami ellenük szól, és olyan demagógok, hogy tanítani lehetne.

2023. okt. 18. 07:54
 30/33 anonim ***** válasza:
52%

29

Ezzel csak engem igazoltál!😁😁😁

Köszi bogaram!

2023. okt. 18. 18:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!