Az lehetséges hogy a nem keresztény emberek megtapasztalják az Istent? Esetleg ugyanaz a kettő?
7
A Biblia nem hazudik és ott az áll, hogy ő az első teremtmény!
A hazug jehovás NWT-re nem vagyunk kíváncsiak. Menj, hirdesd máshol az eretnekségeidet.
Az egész Biblia azt sugalja hogy Jézus Isten! Nem lehet kikerülni ha valaki elolvassa az újszövetséget! Jézus az Atya látható formája!
János 14:7 Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt."
János 14:8 Fülöp így szólt hozzá: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!"
János 14:9 Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Arról nem beszélve hogy hogy az Ó-szövetségben Isten így utal magára: Vagyok aki vagyok!
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 3:14 Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok.
Jézus az Újszövetségben így utal magára: Bizony, bizony, mondom nektek, mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok. Jn 8,24
Nem azt mondta hogy akkor már voltam vagy akkor már lett volna! Folyamatos jelent használ , ami utal az Ő örökkévalóságára!
Ézsaiás így prófétal a messiásről az Ó-szövetségben: Ézsaiás 9:5 RÚF Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
Felhivnám a 11-es válaszóló figyelmét az ÖRÖKKÉVALÓ ATYA névre, amit Ézsaiás próféta mond Jézusra! Mert Jézus Maga az ÖRÖKKÉVALÓ ATYA!
14
Pontosan. Született, tehát kezdete van!
Istennek nincs kezdete!
Látom nem találod a Bibliában, mert nincs benne.
“ Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában,
aki az Atyától született az idő kezdete előtt.
Isten az Istentől, világosság a világosságtól,
valóságos Isten a valóságos Istentől.
Született, de nem teremtmény,
az Atyával egylényegű és minden általa lett.” Nicea-kostantinápolyi hitvallás
Szerintem a “kezdet” szó idő nélkül értelmezhetetlen. És akkor nem volt még idő, Isten nem teremtette meg.
“ Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige” (Jn 1)
Mit ír a Biblia? Kezdetben, tehát MÁR AKKOR LÉTEZETT.
16
Természetes, hogy Nicea-ban dogmásították ezt a szöveget, mivel bizonyítekuk nem volt Jezus istenségére, de beismerik, hogy született, tehát van kezdete!.
Ezért mondják meghamisítottnak a Bibliát a Muszlimok és a Zsidók. Niceában nem Isten szava döntött!
Látom nem érted, amit mondok, mert nem akarod felfogni. A Bibliában rengeteg bizonyíték van Jézus istenségére idézem egy másik kérdésre írt válaszom:
“ Megvannak a bizonyítékok. Csak kb. 1 óráig olvasgattam János evangéliumát, Az apostolok cselekedeteit és még a Katekizmusból is megnéztem néhány bibliai részletre való hivatkozást, íme az eredmény (a hivatkozásokat SzIT-es fordításból szedtem):
Jézus az idők kezdete óta létezik és egy az Istennel (vö.: Jn 1,1). Több helyen is találunk olyan utalásokat, amik Jézus és az Atya egységét bizonyítják (ld.: Jn 14,9-11, Jn 5,17-18 Jn 5,23; Jn 10,30!!!). Jézus mennyei királynak vallja magát Pilátus előtt, és a Menny királya Isten (vö.: Jn 18,36-37). Jézus sok helyen Isten Fiának vallja magát, és Pilátus előtt is a zsidók arra hivatkoznak (ld.: Jn 5,25; Jn 5,28; Jn 10,36;Jn 19,7). Jézus a Messiás (ld.: Jn,24-25) és az Emberfia (Jn 9,35 és még sok más helyen).
A Szentlélekről Jézus keveset beszél, ezért a legtöbb hivatkozást az apostolok cselekedeteiben találtam Róla:
A Szentlélekről, mint értelmes lényről beszél az ApCsel 5,3 és 5,9, hiszen arra hivatkozik, hogy nem lehet becsapni. A Szentlélek indíttatást ad (ApCsel 8,29), segít (ApCsel 9,31), felszólít (ApCsel 11,12), tilt (16,6) és beszél (ApCsel 20,23; ApCsel 28,25); és ezekre csak értelmes lények (személyek) képesek.
A Szentháromság tagjainak egyenrangúságára az 1Kor 13,13 és a Mt 28,19 enged következtetni.
Remélem elég bizonyíték ez a kételkedőknek.”
Látom nem érjük a kezdet szó jelentését. Nem gondoltam volna, hogy valaki ennyire nem ismeri a saját anyanyelvét. A kezdet idő nélkül nem értelmezhető, Jézusnak nem volt kezdete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!