Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, miért bűn az ha...

Keresztények, miért bűn az ha egy nő nemtud természetes úton férjétől teherbe esni, és be ültettetik a gyereket?

Figyelt kérdés
2023. okt. 14. 18:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%

Arra nem gondolnak a keresztények, hogy az esetek 80-90%-ában a megfogant magzat magától is elpusztul.

A mesterséges megtermékenyítésnél viszont nem ilyen eredményeket akarnak. Nem szeretnék, ha 10 beültetésből csak 1-2 lenne sikeres. Gondold el, évente csak néhányszor lehet menni beültetésre. Ha csak kettőt ültetnének be, akkor lehet, hogy 10-15 évbe telne, mire megszületik a gyerek.

Eleve odamegy egy 40-45 éves pár, és majd 60 éves korukra lesz gyerek?

Ha pedig sokat ültetnének be, akkor előfordulhatna, hogy mind felnő (Amerikában születtek így hetes ikrek) - ami már nagyon veszélyes ő életükre, és az anyára is.

Az a normális, ahogy most csinálják. Az életben is így történik, csak sok hónapra elosztva.

2023. okt. 14. 23:50
 12/19 anonim ***** válasza:
5%

Amúgy nem tartják bűnnek a keresztények, világosan megírták.

Az, hogy a katolikus papok erre mit mondanak, nem számít, hiszen ők sem csinálnak egy gyereket sem. Tehát nemde bűnösebbek lennének, mint akik mindenhogyan próbálkoznak?

Ezért kétlem, hogy bűnnek tartanák a lombik babák létrejöttét. Mert ha az lenne, akkor nem lenne, aki üdvözüljön.

2023. okt. 15. 00:40
 13/19 anonim ***** válasza:
11%
Nem tartjuk bűnnek. Érdekes, hogy aki azt írja, hogy bűnnek tartják a keresztények, azok nem is keresztények, mert többes szám 2. személyben fogalmaztak a keresztényekről, nem pedig többes szám első személyben.
2023. okt. 15. 00:43
 14/19 anonim ***** válasza:
57%
Bocsi, többes szám harmadikban fogalmaztak a többes szám első helyett.
2023. okt. 15. 00:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem az a bűn, ha nem születhet természetes úton gyerek. Ez egy állapot.

Ahogy a lombik baba sem lesz bűnösebb, mert így fogant, szóval ez is egy tévedés.

A mesterséges megtermékenyítés folyamata maga helytelen, mert egyrészt szétválasztja a két szülő szeretetben történő egyesülését a megtermékenyítéstől. A nagyobb baj viszont az, hogy a létrehozott embriókat mindenhogy, csak nem emberhez, személyhez méltó módon kezelik. Lehet szelektálni, hogy melyik jobb, a többi kuka. Egy lépés, hogy pl nemek alapján is szeletálhatnak. Személyes véleményem szerint olyan üzletivé válik az emberi élet: a gyerek az "jár", mint valami fogyasztási cikk. Ezt nőként úgy írom, hogy bizonyos betegség miatt lehet, hogy nekem sem lehet gyerekem.

Amúgy a mesterséges megtermékenyítésnek is vannak fokozatai, nem ítélendő el egyformán. Szerintem legkevésbé problémás az inszemináció, mert ott végül az anyaméhben fejlődik a magzat kezdettől fogva. Leginkább problémás pedig talán az ivarsejt donáció, ott több szempontból is etikátlan.

2023. okt. 15. 08:14
 16/19 anonim ***** válasza:
47%

A katekizmus vonatkozó részei:

2376 Azok a technikák, amelyek a házaspár számára idegen, harmadik személy bevonásával (sperma vagy petesejt adományozásával, méh bérbeadásával) a közös szülőséget fölbontják, súlyosan erkölcstelenek. Ezek a technikák (idegen spermával való [heterológ] megtermékenyítés és beültetés) sértik a gyermeknek azt a jogát, hogy az általa ismert és egymással a házasság köteléke által egyesült apától és anyától szülessen. Megsértik a "házastársak kizárólagos jogát, hogy kizárólag a másik által váljanak apává és anyává".

2377 Amennyiben a házaspáron belül kerül sor e technikák gyakorlására (homológ mesterséges megtemékenyítés és beültetés), talán kevésbé elvetendők, de erkölcsileg változatlanul elfogadhatatlanok maradnak, mert szétválasztják a nemi aktust az élet továbbadásának aktusától. A gyermek létét megalapozó cselekedet többé már nem olyan aktus, amelyben két személy kölcsönösen odaadja magát, hanem olyan aktus, mely "a magzat életét és identitását orvosok és biológusok hatalmára bízza, és az emberi személy eredete és sorsa felett a technika uralmát vezeti be. Ez az uralmi viszony már önmagában is ellentmond annak a méltóságnak és egyenlőségnek, melynek közösnek kell lennie a szülők és a gyermekek között." "A nemzést erkölcsi szempontból nézve megfosztják sajátos tökéletességétől, amikor nem a házastársi aktus, azaz a házastársi egyesülés sajátos gesztusának gyümölcseként akarják (...); csak a házastársi aktus két jelentése közötti összefüggés és az ember egységének tiszteletben tartása van összhangban az emberi személy méltóságának megfelelő nemzéssel."

2023. okt. 15. 10:07
 17/19 Jégszív ***** válasza:
27%

#16.

No jól van ám! Elmész te a katekizmusoddal (meg a Depositumotokkal!) a náthás búbánatba!

És ti még ezt nevezitek krisztusi szeretetnek...

De jó, hogy "apostata" lettem!

2023. nov. 27. 22:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 22:37

A kérdés a keresztény szemszögre kíváncsi, semmi keresnivalója itt a válaszodnak, tartsd meg magadnak légy szíves.

(Mellesleg én nem vagyok sem katolikus, sem keresztény, de ettől még képes vagyok leírni az álláspontjukat.)

2023. nov. 28. 06:45
 19/19 Jégszív ***** válasza:
0%

#18.

"én nem vagyok sem katolikus, sem keresztény, de ettől még képes vagyok leírni az álláspontjukat."

Ejha!!! No ezt észrevettem! 😂 Minden esetre irigylem az önbizalmadat...😛

2023. nov. 28. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!