Igaz,hogy a Bibliából a létezése óta többször is kivettek dolgokat,megmásították?
Fordításbeli eltérések lehetnek, de a lényeg szinte mindenhol megmaradt úgy mind 2000 éve.
A Bibliát nem tudták meghamisítani, mert kiderült volna.
A hamisító ügyel arra, hogy a hamisításában ne legyen olyan dolog, ami ellentmondásosnak látszik, tehát bizonyos igéket kivett volna, vagy átírt volna.
Azonban a Bibliában igazi ellentmondás nincs, csak olyan amit elsőre nem könnyű megérteni.
A világ legnagyobb fizika tankönyvét sokak számára nehéz megérteni, de szinte mindent megtanít a fizikáról.
Einstein felfedezte az E=mc² képletet. Akár érti ezt valaki, akár nem, attól még igaz.
A Bibliával hasonló a helyzet. Attól még hogy valaki nem érti miért kell szeretni ellenségeinket, attól még igaz az hogy szeretni kell ellenségeinket.
Ha úgy halsz meg, hogy gyűlölsz egy olyan embert, aki már mennyben van, akkor hogy akarsz bejutni a mennybe? A mennyben nincs viszály.
Rengeteg dolgot lehetne még írni arról, hogy miért nincs meghamisítva, és hogy milyen lenne a Biblia akkor, ha meghamisították volna.
Pl.: Miért nem hamisították bele, hogy Jézus december 24-én született?
Nem tudhatod, hogy mennyire hiteles, ha nincsenek meg az eredeti iratok.
Plusz a magyar és angol fordítás között is van különbség és a magyar - magyar fordítás között is.
"Miért nem hamisították bele, hogy Jézus december 24-én született?"
Mert tradíció lett és felesleges.
Így is van jó pár része a Bibliának, amelyet biztosan utólagosan változtattak meg és pótolták ki.
Nem igaz a kérdésben sugallt állítás!
A Biblia 66 könyve,az úgynevezett"kanonizálás" folyamatában állt össze 382 körül.
A kanonizálás folyamatában egyetlen szempontot vizsgáltak:
Hitelt érdemlően bizonyítható-e,hogy a könyvet olyan írta,aki Jézussal együtt járt.
TARTALMÁBA NEM SZÓLHATTAK BELE, hisz Krisztust követték s nem botcsinálta tanítókat.
Talán lehetnek olyan "apokrifnek"(nem hitelesnek)ítélt iratok is mely(ek) valóban Krisztus tanúitól származtak, csak azt nem tudták igazolni.
Az általam ismert Isten,az Ő szavára ügyel és van hatalma annak hitelessége megörzésére.
Szerinem,aki nem hisz ebben,az nem ismeri Istent.
#5.
Miért?
- Ki meri jelenteni bárki is, hogy ismeri?
- A Biblia alapján megismerhető? (No ne!)
#6#
Az Élő IStent csak a Biblia által, lehetetlen megismerni. Szükséges Jézus kegyelme, bűnbocsánata, mert a bűnbocsánat által adatik a Szent Szellem és a Szent Szellem az, aki elvezérel minden igazságra, magyarázza az írások értelmét és megismerteti az Élő Atya Istent és az Ő akaratát.
Csel.2,38. Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.
1Jn.2,20. És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.
1Jn.2,27. És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
Jn.16,13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
Rm.8,14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
1Kor.2,11. Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.
stb.
Akiben Isten Szent Lelke, Szent Szelleme lakik azok ismerik az Élő Istent.
Jel.3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Jn.14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
"A Biblia alapján megismerhető? (No ne!)" - ha a Bibliából nem lehet megismerni Istent, akkor hol máshol? Honnan máshonnan? Igaz, a Biblia ezzel kapcsolatosan ezt írja: "„az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra” Róma 1:20.
Rengeteg mindent elárul Istenről az, amit létrehozott. Ráadásul rengeteg olyan dolgot hozott létre, amelyet soha nem láttál, nem foghattál meg - de attól létezik! Ilyen a hang, a fény, a mágneses erő, gravitáció...
Mi jut eszedbe Istenről, ha megnézed egy cica, vagy egy kutyus orrát? Én arra gondolok, Istennek jó a humora. És ha egy virágot nézegetsz?....
Tudod ez olyan, mint amikor megnézel egy gyönyörű képet, vagy szobrot, és akaratlanul(ismeretlenül) is megcsodálod azt, aki létrehozta. De annyira megtetszik, hogy többet szeretnél megtudni az alkotóról. Nos mennyivel több okunk van vágyni, aki megalkotta számunkra a világegyetemet és benne a csodás bolygónkat, amelyet úgy hozott létre, hogy az ember MINDEN igényét kielégítse ami a boldogságához szükséges. Jah, hogy az ember korlátoz és tönkretesz, hát ez már egy másik téma lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!