Ha nem létezik a reinkarnáció remélem semmi nincs a halál után. Rosszul gondolom?
Az összes vallás igazságtalan. Mint ahogy az élet is. Hogy várhatja el Isten/Allah/és társai, hogy minden ember Neki tetsző életet éljen, ha nem biztosít egyenlő feltételeket? Az összes vallás azt mondja, hogy Isten egyformán szeret minket, egyenlő feltételekkel indulunk. A fenéket indulunk egyenlő feltételekkel, azért egy pl. Beyoncé és egy átlag észak-koreai állampolgár életét/megpróbáltatásait közel sem lehet összehasonlítani... Nyilván sokkal könnyebb helyzetben van Beyoncé, sokkal nehezebben csábul el, mint egy kilátástalan helyzetben lévő ember, aki nem tehet a sorsáról.
Úgy vagyok ezzel az egész vallásos dologgal, hogy a reinkarnáció az egyetlen, amely ténylegesen egyenlő feltételeket biztosít az emberek számára. Minden ember megtapasztal mindent az újjászületések alkalmával. Majd miután eléri azt a szintet többé nem születik újjá és méltó lesz ahhoz, hogy Isten országába/Nirvánába beléphessen... Ha ez nem létezik, és tegyük fel a keresztényeknek van igaza nem szeretnék a Mennyországba kerülni még akkor sem, ha teszem azt oda kerülhetnék... Lehet h*lyén fogom fel, de a keresztény Isten nem szeret minket egyformán, valakinek nehezebb sorsot ad, valakinek pedig szinte semmilyen nehézség nincs az életében...
#30#: ".De egy jóságos,mindentudó,mindenható Istenben nem tudok hinni.Ennek ellenére szerintem végül mindenki megkapja tettei "jutalmát"."
Azt mondod nem hiszel Istenben, de abban igen, hogy mindenki megkapja a jussát amit megérdemel. Na de akkor kérdem én, ez nem ellent mondás? Mert ugye kitől is nyernék meg a jutalmukat? Ki dönti el, hogy kinek mi jár? Ki alkotta meg úgy az egészet, hogy legyen egyáltalán igazságos jutalom vagy büntetés?
Hát nem az Isten az? Szerinted?
#32#: "Mesékben hisznek felnőtt emberek. Kiábrándító."
Nekem meg az a mese, hogy az egész világ spontán magától alakult ki véletlenszerűen. Véletlenül épül minden értelemre és törvészerűségre. A teremtés, az alkotás maga a bizonyság mely a Teremtőre mutat és utal. Maga a tudomány a bizonyság arra, hogy mindenben értelem és törvényszerűség van. Legyen az fizika, biológia, élővilág, geológia, csillagászat, kémia, matematika stb. stb. Ezeket nem a véletlen alkotta meg így.
#32#: "Baromi önzőnek kell lenni ahhoz, hogy túléld a halált. Isten vagy? Nem!"
Nos ebben az esetben te is baromi önző vagy, sőt minden ember az, hiszen mindenki túléli a halálát, mivel az ember lelke, tudati létállapota örök. Isten az embert örök lélekkel ajándékozta meg, amikor Ádámot megteremtette és az "ÉLET LEHELETÉT" lehelte belé. Így ezzel is az ember Isten képmása. Ahogy az Angyalok is öröklétűek úgy az ember lelke is. Ezért "ÖRÖK" az "ÉLET" Jézussal és ezért "ÖRÖK" a kín, gyötrelem és szenvedés Jézus nélkül. Tehát, ha az ember meghal is, de él, csak nem mindegy, hogy hol. Jézussal kegyelemben vagy Jézus nélkül egy kirekesztett állapotban a megváltatlan bűnei terhe és súlya alatt.
Nem tudom, de szerintem régen a papok valamin dolgozhattak, hogy valamiket kitudjanak találni mitológiákat, hogy valamivel az embereket sarokba tudják szorítani, vagyis megfélemlíteni, hogy ne legyenek tömeges gonoszságok a földön.
Most már lassan, hogy Isten mindent lát, az az 1 szem
valami, legalább is én már lassan alig hiszem el, hogy mindent látna.. valamit szerintem a papoknak kikellett eszelni meg a mennyországot és a poklot is emberek a papokkal együtt eszelhették ki. Hogy az embereket félelemben tudják tartani, azaz valamivel sarokba szorítani az embereket, ezekkel a megfélemlítéssel, hogy ha nem leszel jó akkor pokolra kerülsz, ha meg jó leszel, akkor mehetsz fel a mennyekbe... hogy valamivel kisajtolják az emberekből, hogy legyenek jók az emberek, hogy ne legyen annyi káosz és botrány a földön.
Ergó valamivel védekezni kellett a gonoszság ellen, mert az ember milyen teremtmény? sunyi, aljas, aggresszív, lázadó és bosszúálló teremtmény az ember.
Én szerintem halál után, nincs semmi, akit egyszer elmar a halál, az már nem fog tudni újból vissza jönni a földre.
Meg már nagyon sokan nem félnek az emberek, inkább lázadnak, isznak, drogoznak a fiatalok is meg a középkorúak is isznak meg minden, lassan már úgyis a gonosz érdekemberek fogják uralni a világot, mint a jók.
34#
Ha nem véletlen az univerzum keletkezése, az sem bizonyítja az ostoba vallásokat. Mert ugye több is van. Milyen érdekes ugye?
Ha bármilyen értelme is van az életünknek az a halállal megszűnik. Ha van Isten, ha nincs, az nem jelenti azt, hogy az életünk nem véges. Ha azt mondod, a te lelked örök, akkor csak azt bizonyítod, hogy egoista vagy. Márpedig ha valaki imádja magát az nem egy túl jó és önzetlen tulajdonság.
Érdemes elfogadni, hogy egyszer mindennek vége lesz, ugyanis egyikünk sem isten. A legszebb, hogy ez nem rossz, csak semmilyen.
De az én véleményem továbbra is az, hogy ez egy elképesztő mese és az agyhalott bekèpzelt emberek imàdják elhinni magukról a végtelenséget.
10
"A reinkarnáció tele van megválaszolatlan kérdésekkel, és a válaszok is csak további kérdést vetnek fel. Tele van ugyanis logikátlansággal és értelmetlenséggel.
Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de számomra az logikátlan és értelmetlen, hogy a fenti kijelentésedet a bibliai utalásokkal és a Jelenések könyvéből származó idézetekkel igyekszel megindokolni.
Ez kb. olyan, mintha valaki azt állítaná,hogy értelmetlen logikátlan a kereszténység, mint vallás, és erre azt hozná fel érvként, hogy az általa idézett buddhista szent iratoknak ellenmond, vagy mondjuk a Tibeti halottaskönyvből idézne részleteket, és azt mondaná, hogy mindez bizonyíték arra, hogy a téves, logikátlan és értelmetlen mindaz, amit a keresztény vallás arról tanít, hogy mi történik a halál után az emberrel.
"Ha nem létezik a reinkarnáció remélem semmi nincs a halál után."
Hát nekem már pont van egy ilyen sejtésem, hogy szerintem még lehet az is, hogy nincs semmi a halál után. Hiszen amióta meghalt bárki is akár már mióta, vagy akár csak rövid ideje, a halálból még senki nem jött vissza sehonnan. Aki egyszer már meghalt mindegy mióta akár már régóta, évek óta, vagy csak hónapok, hetek óta, de még nem jött vissza a halálból még senki.
Szerintem csak mert sokan vagyunk a földön, azaz sokan élünk, így egy úgymond rendet akartak tenni az emberiség között és ezért találtak ki mindenféléket, hogy az embereket valamivel kezelni tudják, hogy ne legyen nagyobb baj és veszélyes a világ az emberektől.
Aztán a háborúk is azért zajlottak annak idején, hogy az emberekből csökkentsenek.
Ha nem tudod, hogy születésed előtt mi volt, mik voltak előtted, akkor majd tudni fogod hogy mi lesz utánad, ha te meghalsz? Hát persze, hogy halál után nem létezik semmi...
Ha nem tudod még azt se, hogy mi volt előtted, akkor nem fogod azt sem tudni, hogy mi lesz utánad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!