Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tökéletesen, hogy mi a terve...

Tökéletesen, hogy mi a terve a világgal Istennek egyedül a bibliából ismerhetjük meg. Ezzel az állítással egyetértesz?

Figyelt kérdés

2023. okt. 10. 14:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
nem
2023. okt. 30. 20:28
 12/25 anonim ***** válasza:

#11#

Ha szerinted nem csak a Bibliából tudhatjuk meg, hogy mi a terve Istennek a világgal és az emberekkel, akkor szerinted honnan máshonnan még??? Megírhattad volna.

2023. nov. 3. 00:04
 13/25 anonim ***** válasza:
10es igen, mert végig olvasta a Bibliát; 11es nem, mert ez utóbbi nem olvasta végig a Bibliát.
2023. nov. 4. 11:55
 14/25 anonim ***** válasza:

Igazából ahhoz nem szükséges végigolvasni a Bibliát csak tudni és ismerni kel az arra vonatkozó igéket. Isten terve hatalmas és magasztos, amit az ember szinte fel sem tud fogni. Isten terve az emberrel dicsőséges, hiszen Isten fiai leszünk Jézus örökös társai. Angyalokat fogunk ítélni és mondhatni nagyobbak leszünk az Angyaloknál.

Mt.5,9. Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.

Lk.20,36. Mert meg sem halhatnak többé: mert hasonlók az angyalokhoz; és az Isten fiai, mivelhogy a feltámadásnak fiai.

Jn.11,25. Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;

Rm.8,14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.

Rm.8,21. Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára.

Rm.9,26. És lészen, hogy azon a helyen, a hol ez mondatott nékik: Ti nem vagytok az én népem, ott az élő Isten fiainak fognak hívatni.

Gal.3,26. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.

1Jn.3,1. Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt.

Rm.8,17. Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.

Gal.3,29. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal.4,7. Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által.

Mt.22,30. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.

Tit.3,7. Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.

Zsid.6,17. Miért is az Isten, kiválóbban megakarván mutatni az ígéret örököseinek az ő végzése változhatatlan voltát, esküvéssel lépett közbe,

Jak.2,5. Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-é ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, a melyet azoknak ígért, a kik őt szeretik?

1Kor.6,3. Nem tudjátok-é, hogy angyalokat fogunk ítélni, nemhogy életszükségre való dolgokat?

Jel.20,6. Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.

1Kor.15,25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.

1Kor.28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, Aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.

2Pt.3,13. De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.

Jel.21,1. Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

Jel.22,5. És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké.

Jn.10,34. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?

2Pt.3,9.Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

"olyanok lesztek mint Isten Angyalai a Mennyekben" - "olyanok lesztek mint az Isten"

Érdemes ezeken mélyebben elgondolokodni, mert komoly szavak és ígéretek melyeknek súlyuk van és sajnos sokan átsiklanak felettük.

2023. nov. 4. 17:36
 15/25 KZitus ***** válasza:

Szia

Én, személyesen a Bibliából tudtam meg, mi a terve Istennek a földön élő emberekkel, és mivel ő hozta létre a világegyetemet, benne a Földünket, amelyet tökéletesen teremtett meg ahhoz, hot itt boldog életet éljünk, többek között ezért is Isten Szavának tekintem a Bibliát. Csak ez mondja-írja magáról, hogy "Istentől ihletett" a 2 Timóteusz 3:16-ban

Ezen kívül pontosan beszámol a napjainkban zajló világeseményekről, amelyek a szemink előtt, rajtunk teljesednek, és arról is milyen események várhatóak a közeljövőben, és a későbbiekben is. Miért ne hihetnék a Teremtőmnek, Jehovának? Nincs okom erre!

2023. dec. 6. 20:12
 16/25 anonim ***** válasza:

#15# KZitus: "Én, személyesen a Bibliából tudtam meg, mi a terve Istennek a földön élő emberekkel, "

Szia. Akkor ezek szerint te is olvastad, hogy a mostani földet tűz pusztítja el és új föld és új ég lesz és nem lesz tovább mulandóság és halál.

2023. dec. 15. 02:33
 17/25 KZitus ***** válasza:

Igen, olvastam az általad idézett részt. Mind Péternél, mind a Jelenések könyvében. De így talán érthetőbb lesz mások számára is:

"Ámde Jehova napja úgy fog eljönni, mint egy tolvaj, és azon a napon az ég nagy robajjal elmúlik, az elemek pedig, mivel izzanak a forróságtól, felbomlanak, és a föld meg a benne levő munkák feltárulnak.

Mivel mindezek így fel fognak bomlani, ügyeljetek arra, hogy olyan emberek legyetek, akiknek szent a viselkedésük, és odaadóan szolgálják Istent, mialatt várjátok és élénken elmétekben tartjátok Jehova napjának jelenlétét! Ez által a nap által az ég tűzben elpusztul, és az elemek az izzó forróságtól megolvadnak. De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog uralkodni." 2Péter 3:10-13

„És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sem volt többé” Jelenések 21:1

A vers jelképes nyelvezettel azt írja le, hogy Isten égi királysága fel fogja váltani az összes emberi kormányzatot. Ez a királyság el fogja pusztítani a gonoszokat, és egy új emberi társadalom fölött fog uralkodni, mely örömmel alárendeli magát ennek a kormányzatnak.

A Jelenések könyve jelképes nyelvezettel íródott: Jelenések 1:1. Ezért észszerű arra következtetni, hogy ebben a versben sem szó szerinti égről és földről van szó. Emellett más bibliaversek is beszélnek jelképes új égről és új földről, mint pl. Ézsaiás 65:17; 66:22; és a fent idézett 2Péter 3:13. Ha megvizsgáljuk ezeket a verseket és más bibliai beszámolókat, jobban megértjük, mire utal a Jelenések 21:1-ben szereplő új ég és új föld.

2023. dec. 16. 21:18
 18/25 anonim ***** válasza:

Nos az a helyzet, hogy e föld, tűz általi minden élő megsemmisülése nem jelképes.

2Pt 3,7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.

Jel 20,9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.

Jel 21,4. És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

Jel.20;

11. És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

12. És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

13. És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

Remélem érted az igéket. A föld tűz által megsemmisül. Minden élő megsemmisül. Megtörténik az utolsó ítélet, a hitetlenek ítélete. Így halál többé már nem lesz, mert minden megég, megsemmisül. Új föld és új ég lesz. Remélem ez nem annyira bonyolult. Szerintem elég egyszerű és világos és érthető és logikus.

2023. dec. 19. 13:50
 19/25 KZitus ***** válasza:

Igen, ismerem azokat az idézetek, amelyeket beírtál.

De lenne egy kérdésem: milyen okát látod annak, hogy Istennek el kellene pusztítania a Földet? Milyen "bűnt" követett el a Föld?

Ha szó szerint értelmezed, akkor ezt hogyan érted?

Zsoltárok 37:9–11, 29

"Mert a gonoszok el lesznek pusztítva, de akik Jehovában reménykednek, öröklik a földet. Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.

Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak."

Prédikátor 1:4

"Az egyik nemzedék megy, a másik nemzedék jön, de a föld örökké megmarad.

Lenne még egy kérdésem. Emikor Krisztus eljön megítélni a földünket is (a világot), erről az eseményről volt egy látomása János apostolnak. Ezt írta: " „Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak”

„Kik ezek, akik fehér köntösbe vannak öltözve, és honnan jöttek?” Én azonnal ezt mondtam neki: „Te tudod, uram.” Ő pedig így szólt hozzám: „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a bárány vérében." jelenések 7:9,13,14

Ha el lesz pusztítva a földünk, akkor hogyan fogja egy nagy sokaság túlélni a nagy nyomorúságból?

2023. dec. 19. 19:10
 20/25 anonim ***** válasza:

#19#KZitus: "De lenne egy kérdésem: milyen okát látod annak, hogy Istennek el kellene pusztítania a Földet? Milyen "bűnt" követett el a Föld?"

A bűnt nem a föld követi el, hanem a hitetlen emberek akik a földön laknak. Akik a földön ragadtak Jézus eljövetele és királysága, uralkodása után. Akik felett uralkodik a feltámadt Szentekkel együtt ezer évig. Ugyanis az ezer év elteltével a földön maradt hitetlenek fellázadnak, Jézus és a feltámadt szentek ellen fordulnak. Ekkor betelik a pohár és Isten türelme végetér. És a Mennyből tűz száll alá és mindent megemészt. Az igék önmagukért beszélnek.

2023. dec. 20. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!