Nem gyanús Jézus krisztus feltámadása?
Egy talk showban sem jelent meg, több mint 2000 éve.
(az imákra sem válaszol egy angyal, bezzeg Bálámnak még a szamara is beszélt)...
20#
János 14:12
Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
@21
Fordítóval: "Gautama Buddha csodáinak történetei közé tartoznak a csodálatos gyógyulások, a teleportálás, önmaga másolatának létrehozása, az elemek manipulálása és számos más természetfeletti jelenség."
Buddha már a születésekor rögtön felállt (lába nyomán mindenhol lótusz virágzott ki hirtelen a földből), és hét lépést tett, sőt, beszélni kezdett. Buddha szintén tudott a vízen járni, de ő még a falakon is át tudott menni sértetlenül, továbbá láthatatlanná tudott válni, mi több, még önmagát is le tudta másolni, és a levitáció csak bónusz volt ezek mellett, és még... stbstb.
Pedig Gautama Buddha aligha hitt Jézusban, és mérget vehetsz rá, hogy az ő követői is a mai napig gyógyítanak, csodatetteket hajtanak végre, és így tovább...
Persze arra is mérget vehetsz, hogy ott is vannak biztosan olyan "filozófusok", akik azelőtt megveszekedett ateisták voltak, és be akarták bizonyítani, hogy a Buddhizmus zöldség, de amikor megismerkedtek vele, pont ugyanúgy ők is rádöbbentek, hogy csakis Buddha az igazi, mint ahogy ez történt "A Jézus-dosszié"-ban szereplő figurákkal is, csak éppen ők Jézust favorizálták, nem Buddhát. :)
@21
Ja...
Ettől függetlenül határozottan remekül riposztoltál.
Végre egy hívő, aki tényleg ismeri a Bibliát, és úgy tűnik, az esze is a helyén van. Nehogy azt hidd, hogy sok ilyennel találkoztam...
Ment a zöld neked... :)
23#.
A Szent Szellem ismeri ennyire.
Ő tényleg elvezet minden igazságra. "Ő a kulcs" Yt-n.
Én teljes lényemmel, szívemmel Jézust szeretem, imádom, figyelem.
János 4:14
Valaki pedig abból a vízbõl iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz õ benne.
#24: "A Szent Szellem ismeri ennyire. Ő tényleg elvezet minden igazságra."
Remek! Azért kissé csőlátásúnak tűnik, mert valahogy az alábbiakban soroltak egyikére se sikerült válaszolnia...
Ha elkerülték volna a Szent szellem kissé szertelen figyelmét ezek, akkor ismételnék:
#22: "Pedig Gautama Buddha aligha hitt Jézusban, és mérget vehetsz rá, hogy az ő követői is a mai napig gyógyítanak, csodatetteket hajtanak végre"
Szóval, igazán elárulhatná végre az a szellem, hogy ezek a csodák hogyan sikerülhettek egy olyannak??? - aki egy cseppet se hisz Jézusban...
Nézd! Ha a Szent szellemnek sehogyan se sikerül reagálni, akkor esetleg helyette a saját szellemednek van ezekről véleménye...?
A #16-ban néhány csodát mutattam be, amik Jézushoz imádkozva következtek be. A Szent szellemed, vagy a tied (javaslom, dugjátok össze a "fejeteket", hátha többre juttok ketten) esetleg elárulná azt is, hogy pl. a mai ilyen csodák után miért nincs soha visszakövethetőség a hivatalos okmányokban? Pl. amikor egy halom béna, és vak hirtelen meggyógyult...
Ismétlek megint(#16): "Hol álltak munkába ezután ezek a bénák? Hol van róluk a korábbi leszázalékolási jelentés? A nevek?... a meggyógyult vakoknak, bénáknak innentől kezdve munkahelyet kellett keresni, a kedvezményes parkolójegyeiket vissza kellett szolgáltatni... stbstb."
No, és a Szent szellemnek, vagy neked, mi a meglátása arról a botrányról, ahogy a #16-ban írtak szerint Jézushoz imádkozva egy lelki pásztor feltámasztott egy halottat? - és kiderült később, hogy a sok embert egyszerűen átverte, becsapta ez a pásztor.
Mi van, ha valakinek az jut az eszébe, hogy ha ilyen könnyű becsapni rengeteg embert, akkor ez miért ne működött volna Jézus korában is? Sőt! Sokkal jobban, amikor ugyebár sokkal, de sokkal hiszékenyebbek voltak az emberek, mint manapság, és nem voltak jól megvizsgálható kamerafelvételek, számítógépes nyilvántartásban digitális okmányok...stbstb.
És mit szól a Szent szellem ahhoz, hogy a buddhizmus igaza mellett ugyanúgy készítenek olyan filmeket, mint "A Jézus-dosszié" és ugyanúgy rengetegen elhiszik, hogy ez maga az igazság. Ugyanúgy professzorok, doktorok, PhD tudományos fokozatúak teszik le mellette a hitet, és nem a kereszténység mellett. Pl.:
https://www.youtube.com/watch?v=32nRdizli0U
Még Amerikában is számos professzort nem győzte meg "A Jézus-dosszié", hanem inkább akár buddhisták lettek, mint pl. Robert Thurman is:
Hogy lehetséges ez a Szent szellem szerint? Akkor mégse annyira meggyőző ez "A Jézus-dosszié"? Netán a buddhizmus mellett szóló érvek akkor meggyőzőbbek?
Na, majd ha megint összejössz dumcsizni a Szent szellemmel (nem'tom mikor ér rá, esetleg mobilja-, e-mail fiókja van..stb.. lehet, fenn van a TikTok-on is???), akkor próbálj meg már belőle kihúzni valamit ezekről, ha egy mód adódik erre... :)
25# Egész jól el vagy, ahogy elnézem. Nem mindenkinek van szüksége a Szent Szellemre.
Őt segíteni küldték a Mennyből.
Ahol Ő nincs ott az emberek sötétségben vannak Isten országával kapcsolatban.
Áldás
#26: "Egész jól el vagy, ahogy elnézem."
Érdekes. Az egészen szentszellemes #21-es válaszod alapján azt hittem, hogy egészen jól érted a magyar nyelvet.
Mondd! Ha felteszel olyan valakinek kíváncsian néhány kérdést, aki azt állítja magáról, hogy el tud vezetni bárkit az igazsághoz, és a valaki erre azt válaszolja, hogy - "Egész jól el vagy, ahogy elnézem." - akkor nem jut az eszedbe, hogy a fickó nem teljesen százas?
Ha tudnám a választ a kérdéseimre, akkor lennék el magamban! Az egész GYIK azért van, hogy kérdéseket tehessünk fel azok számára, akik tudják a válaszokat. Te határozottan állítottad, hogy te tudod, vagy a szentszellemed miatt, vagy magad miatt, ami nekem tök mindegy, de úgy tűnik, hogy neked egyelőre szentszellentésed sincs a dologról.
#26: "Őt segíteni küldték a Mennyből."
Hát, most jött el az ideje. Segítségre szorulok. Várom a válaszait!
#26: "Ahol Ő nincs ott az emberek sötétségben vannak Isten országával kapcsolatban."
Hát, Buddha és a buddhisták remekül gyógyítgatnak, meg levitálnak, meg láthatatlanná válnak nélküle is... Legalábbis ők ezt állítják. Hogy lehet ez? Erre várnám a szentszellemessziporkákat...
#26: "Ahol Ő nincs ott az emberek sötétségben vannak Isten országával kapcsolatban. Áldás"
Látom, nagyon imádod Allahot. Részletremenően ismered a Koránt, ahogy a hitetlenekről ír...
Idézet: "Hasonlók ők ahhoz, aki tüzet gyújtott, s midőn az megvilágított mindent körülötte, Alláh elvette, világosságukat és olyan sötétségben hagyta őket, hogy nem látnak semmit. Süketek, némák és vakok ők, tehát nem térnek vissza.
De eddig nem keresztény voltál? Fura egy alak vagy... :(
Ja... ! Nem is... Te inkább buddhista vagy...:)
#26: "Ahol Ő nincs ott az emberek sötétségben vannak Isten országával kapcsolatban. Áldás"
Buddha ezt mondja: "Mondd meg nékik, hogy nem várok jutalmat, még azt sem, hogy a mennyek országában szülessem újra, hanem az emberiség boldogítását keresem, hogy visszahozzam az eltévelyedetteket, hogy világosságot hozzak a sötétbe, hogy elűzzem e földről a fájdalmat és a szenvedést."
Há' már fogalmam sincs, hogy te most milyen vallást képviselsz... Az tuti, hogy a Szent szellemben hiszel, de melyik isten szent szellemében? :/
#10: "Jézus történelmileg bizonyított személy. És az apostolok is"
Jézus igen, de a feltámadása nem. Történetileg azt nem lehet bizonyítani, mivel az a csoda kategóriába tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!