Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a zsidó...

Mi a véleményetek a zsidó vallásról?

Figyelt kérdés

2023. okt. 3. 20:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

#9,

Valóban hibát követtem el: nem kérdeztem meg, mit értesz TE azon, hogy "a zsidó vallás működik", vagy, hogy "a zsidó vallás nem működik".

#8 "mózesi vallási rendelkezések" - a Tórát nem Mózes, hanem az Örökkévaló, áldott Õ, nyilatkoztatta ki.

#9, "Rögtön sértegetsz" - Nem azt írtam, hogy "buta vagy", hanem azt, hogy butaságot nírtál, amit fenntartok. Amúgy okos ember is írhat butaságot, tudtad?

3Móz 17,10-14 kizárólag a vérevés tilalmáról szól, semmi másról.

"vérontás nélkül nincs bűnbocsánat" - tévedés, az Engesztelõ Napon szerez a fõpap engesztelést a nép számára - vérontás nélkül, a "bûnbaknak" a sivatagba ûzésével.

Zsolt.14,3 pont, hogy a pogányokról szól, nem Izraelrõl.

Szóval azt ajánlom, kérdezõsködj sokat rabbiktól, ne akarj egy "saját" zsidó vallást kreálni! (#8 vagyok)

2023. okt. 6. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:

#11. "3Móz. 17,11

Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek."

"én az oltárra adtam azt nektek" ez miről szól, hanem az állatáldozatról?

Milyen "saját" vallást kreálok? Nem én rendeltem el az állatáldozatokat, hanem a mózesi törvények. Nem én rendeltem el, hogy sehol máshol nem lehet a bűnért áldozatot bemutatni, csakis azon a helyen, amit Isten kijelöl, az az a jeruzsálemi templomban. Hol van ez most? Hogy teljesíted Mózes rendelkezéseit az állatáldozatokról templom és szentély nélkül? Ezt nem én találtam ki, nyisd ki a Tórát.

2023. okt. 6. 12:22
 13/22 anonim ***** válasza:

#12 szerintm olvasd el mégegyszer #11-et úgy, hogy ezúttal próbáld meg fel is fogni!

És cak ismételni tudom: tanulj RABBIKTÓL!

2023. okt. 6. 12:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Én a Bibliát veszem alapul.
2023. okt. 6. 12:31
 15/22 anonim ***** válasza:

Csakhogy a Biblia megértéséhez szükég van a rabbik magyarázatára. Õk azért vannak.

Mellesleg nem válaszoltál: mit értesz TE azon, hogy "a zsidó vallás működik", vagy, hogy "a zsidó vallás nem működik"?

2023. okt. 6. 12:44
 16/22 anonim ***** válasza:
#3 "nen übermensek" hát te sem, az tuti. :DD
2023. okt. 6. 13:36
 17/22 anonim ***** válasza:

# 15. Én nem akartam senkit megsérteni a válaszommal, az egyéni meglátásomat írtam, és azt értettem az alatt, hogy a "zsidó vallás nem működik", hogy az ószövetségi értelemben a zsidó vallást ma nem lehet gyakorolni, mivel a mózesi szertartási törvényekhez hiányoznak a feltételek, a Templom és kellékei. Hiányzik a frigyláda, ami lényeges elem.

Valamilyen formában nyilván gyakorolják, de úgy, ahogy a Bibliában van, Templom nélkül nem lehet. Ehhez nem kell a rabbik magyarázata, hiszen ez teljesen nyilvánvaló.

2023. okt. 6. 16:43
 18/22 anonim ***** válasza:

#17, sajnos, még mindig tévedésben vagy. A tévedés elkerüléehez pont a rabbik magyarázata szükséges. Nem próbálom megmagyarázni, mert bonyolult és hosszú.

- megint elfelejtettem valamit: zsidó vagy? Ha igen jársz zsinagógába?

2023. okt. 7. 01:28
 19/22 anonim ***** válasza:

# 18. Nem vagyok zsidó. Keresztény vagyok.

Miért vagyok tévedésben? Hogy kell elképzelnem a zsidó vallás gyakorlását, ószövetségi értelemben, a Templom nélkül? Hogy tesznek eleget az Örökkévaló szertartási rendelkezéseinek?

Igaz, hogy az egyik bakot (bűnbakot) a sivatagba űzték, de volt egy másik bak is, amelyet viszont meg kellett áldozni, vérét bevinni a függöny mögé, a Szentek Szentjébe, és a láda fedelére és a láda elé hinteni. 3 Mózes 16. fejezet. Ezt és a többi állatáldozati szertartást ma hogyan végzik el Templom és frigyláda nélkül? Tényleg érdekel.

2023. okt. 7. 11:57
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 Sehogy, jelenleg rabbinikus judaizmus van, ami a templom nélküliséghez alkalmazkodott. Bizonyos szertartásaikban szimbolikusan elvégzik a régi, templomi szertartásokat is... ugyanez a szimbolika meg van a kereszténységben is, pl. az úrvacsora. Amint felépül újra a templom, a zsidó vallási rituálék meg fognak változni szintén. A vallás is fejlődik, nem pedig egy változatlan, totálisan megkövült valami, mint ahogy te gondolsz rá.
2023. okt. 7. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!