Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az angyalok miért lettek...

Az angyalok miért lettek teremtve, mi a feladatuk, és lehet szabad imádkozni hozzájuk?

Figyelt kérdés
Sziasztok én katolikus vagyok, de elfogadom más vallások nézeteit is. (nem keverem elfogadom nem ugyan az) A katolikus misébe pl a végén Szent Mihály arkangyalhoz is imádkozik a pap, legalábbis ahol én nézem online. (mozgássérült vagyok). Viszont olvasgattam 1 református leirást az angyalokról ott az volt hogy szerintük TILOS angyalokhoz imádkozni, igy rémlik. Az az angyalok mit tudnak segiteni nekünk teremtett lényeknek? Szabad kérni tölük, imádkozni? PL Raffael arkangyal a gyógyitás angyala is.
2023. okt. 3. 15:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%

A katolikus egyház szerint nyugodtan lehet imádkozni, közbenjárást kérni az angyaloktól.

A református egyház azonban bizalmatlan azokkal a közbenjárókkal szemben, akik nem testben élnek itt a mi világunkban, ezért tiltja például a szentek, angyalok közbenjárását kérni, viszont megkérhetsz egy élő embert, hogy imádkozzon valamilyen számodra fontos ügyért.

2023. okt. 3. 15:54
 2/22 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Az angyalok Isten szolgálatára lettek teremtve,feladatuk Isten terveinek teljesítése, vannak jó angyalok és vannak bukott angyalok

ök fellázadtak Isten ellen elhagyták helyüket ezek a Sátán szolgálják, a királysága a második égben található és ideiglenesen van hatalma uralkodni a világ felett is.

A gonosz szellemi erősségek leírása az

Ef 6:12-ban található:

mert a mi harcunk nem vér és test ellen folyik, hanem fejedelmek, hatalmak, ennek a sötétségnek a világon hatalmaskodó urai, a gonoszság egekben lévő szellemi lényei ellen.

Az Isten királysága pedig efelett található ez a menny itt az angyalokon kívül a szentek élnek és valószínűleg olyan élőlények is amit nem tudunk elképzelni.

Az Isten teljes hatalommal rendelkezik de megosztotta a hatalmát a hozzá hűséges elkötelezett angyalok és a szentek között erre példa a Jelenések könyvében van leírás:

Jel 5:8 És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jó illatokkal tele, amik a szentek imádságai.

Jel 5:9 És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecsétjeit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,

Jel 5:10 És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.

Jel 5:11 És látám, és hallám a királyi szék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;

Azt gondolom, hogy Isten az angyalok uralma alá helyezte a természet erőit víz, tűz, szél, gravitáció az égitestek felügyeletét nap, hold, csillagok:

Jel 16:5 És hallám, hogy a vizek angyala ezt mondja vala: Igaz vagy Uram, aki vagy és aki valál, te Szent, hogy ezeket ítélted;

és vannak őrangyalok is minden embernek van személyes őrzője aki egész életében elkíséri:

Apcs 12:14 de mikor Péter hangját felismerte, örömében ki se nyitotta a kaput, hanem berohant, és elújságolta, hogy Péter áll a kapuban.

Apcs 12:15 Ám azok azt mondták neki: - Megőrültél?! Ő azonban egyre csak erősködött, hogy márpedig úgy van. Mire azok: - Az angyala az!

Az angyalokhoz ne imádkoz és ne az ő segítségüket keresd a Biblia ad útmutatást erre vonatkozóan kit rendelt erre az Atya

Jézust!

Apcs 2:21 és akkor mindaz, aki az Úr nevét segítségül hívja, megmenekül.”

Apcs 2:22 Izraelita férfiak, hallgassátok meg e szavakat: a názáreti Jézust, akit Isten igazolt előttetek erőkkel, csodákkal és jelekkel, melyeket általa tett az Isten közöttetek, amint ti is tudjátok;

Fil 2:9 Ezért az Isten fel is magasztalta Őt felettébb, és azt a nevet ajándékozta Neki, amely minden név fölött áll,

Fil 2:10 hogy a Jézus nevében minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alattiaké,

Fil 2:11 és minden nyelv ismerje el, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

1Pét 3:22 Ő Isten jobbján van, miután fölment a mennybe, s neki vannak alárendelve az angyalok, a hatalmak és az erők.

1Tim 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

1Tim 2:6 Aki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében,

2023. okt. 3. 16:42
 3/22 A kérdező kommentje:
egyes köszi . Engem érdekel az ezoterikus világ is sőt előbb azzal kezdtem foglalkozni angyalvilág, aztán valahogy előjött ez hogy szeretném a vallásom 1 részét is megélni, igen 1 részét mozgássérült vagyok paphoz nem járok stb, de misét online megnézem. Akkor ez a katolikus vallásban teljesen megengedett angyaloktól kérni közbrn járást, hozzájuk (is) imádkozni? TERMÉSZETESEN JÉZUST ÉS A TEREMTŐT A LEGELSŐ HELYRE TÉVE.
2023. okt. 3. 17:11
 4/22 A kérdező kommentje:
2es köszönöm
2023. okt. 3. 17:15
 5/22 anonim ***** válasza:
43%
Kedves kérdező, én vagyok az egyes. Ne foglalkozz az ezotériával, mert ott nem azokkal az angyalokkal lépsz kapcsolatba, mint akikkel akarsz. Szent Rafaelt, Szent Mihályt és a többieket imával szólíthatod meg, nem okkult módszerekkel, ezotérikával. Nagyon fontos észben tartani, hogy Jézust, Istent illeti az imádat, angyalokat nem.
2023. okt. 3. 17:38
 6/22 anonim ***** válasza:
66%
2-es vagyok veszélyes amit csinálsz bármilyen angyalt megszólítasz imába nem ő fog neked megnyilvánulni hanem egy gonosz angyal ezért a szellemi világ egy ingoványos terület az ember számára ha nem Isten útmutatása szerint lép kapcsolatba vele.
2023. okt. 3. 17:45
 7/22 anonim ***** válasza:
9%

Hogy Isten-ember között közvetítsenek.

Nincs csak éteri testük de akár fizikai testet is ölthetnek(Lásd Ábrahámnál mikor bejelentették Izsák születését).

Nincs szabad akaratuk.

És imádkozni nem szabad hozzájuk.(1-parancsolat: Uradat Istenedet imádd és csak neki szolgálj!).

2023. okt. 3. 17:57
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezoterikus, okkult módszerekre bukott angyalok válaszolnak.
2023. okt. 3. 18:04
 9/22 A kérdező kommentje:

5 "Nagyon fontos észben tartani, hogy Jézust, Istent illeti az imádat, angyalokat nem." köszi ezt magam is irtam, ez nálam sose volt kérdés a rangsor.

7es a katolikusoknak is szabad az angyalokhoz imádkozni, amit te irtál az szerintem más.Én mindig is tudtam a rangsort .

2023. okt. 3. 18:29
 10/22 anonim ***** válasza:
45%
Az angyalok nem gépek, van szabad akaratuk máskülönben hogyan történt volna meg a Sátán és az angyalok bukása?
2023. okt. 3. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!