Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eszerint Jézus nem Isten?

Eszerint Jézus nem Isten?

Figyelt kérdés

‭‭Márk‬ ‭10:18‬

"Jézus így szólt hozzá: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül."

2023. okt. 1. 17:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ezt magyarázhatod egy elvakult tanúnak...
2023. okt. 4. 08:24
 22/24 anonim ***** válasza:

Ugyan, ezt csak az nem képes felfogni, aki bekorlátozza Isten hatalmát. Istennek lenni korlátlan hatalom. Az ember esendő. Az emberek mind böfögnek, sz@rnak, finganak, más élőlényeket zabálnak meg. Alaposabban megfigyelve egy ember szokásait azért észrevehetjük, hogy elég undorító dolgokat csinálnak, még a szentek is. Ezért nem mondja Jézus magáról, míg ember testben volt, hogy jó lenne. Ő maga is ember testben élt.

Isten a saját képére teremtette az embert, de az ember csak kinézetre hasonlít Istenre. Egyébként az Isteni test nyilván sokkal fenségesebb.

Így pedig Jézus elmondta, hogy Istenhez képest senki sem jó. Meg hát Isten képes arra is, hogy 2000 évvel ezelőtt figyelembe vegye azt, hogy itt valakinek meg kellene magyarázni Jézus szavait, ezért is küldte keresztre a saját ember testét.

Hogy most legyen kinek a szavait és egyszerű, de nagyszerű mondatait értelmezni.

"Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szólt hozzájuk: „Botránkoztok rajta? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit. Hozzátok intézett szavaim lélek és élet, de vannak közöttetek, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, kik nem hisznek, és ki fogja elárulni. Aztán így folytatta: „Azért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha az Atya meg nem adja neki.”

(János 6: 61-65)

2023. okt. 4. 20:22
 23/24 anonim válasza:

Isten, U.F.O

Melyik volt előbb?

Mivel egyiket sem látta senki, és senki nem találkozott egyikkel sem.

De az is lehet, hogy a kettő ugyanaz.

2023. okt. 5. 18:23
 24/24 anonim ***** válasza:

Mivel az U.F.O. azonosíthatatlan repülő objektumot jelent, így lényegében igen. Talán Isten Ufó. De persze az is megeshet, hogy az ufók isten munkájának eredményei, melyeket még az emberi érzékszervek valamennyire képesek észlelni, de beazonosítani nem.

Azt tudom, hogy amikor a Bibliában Istenről olvasok, amikor az emberek észlelték, akár Mózes idejében, mindig valamiféle űrhajó képe jelenik meg a szemem előtt, melynek kapitánya Isten. Az angyalok pedig erről az ufóról származnak és Jézus sírjánál fel és le sugároztak, tanúlmányozva a történteket. Mintha jövőből érkező történészek lennének.

Emlékszem megfílmesítették a rosswelli farmer életét, akinek a telkén lezuhant 47-ben az az ufó és a film végén arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a látogatók valójában nem is egy másik bolygóról, hanem a földről érkeztek a távoli jövőből. Talán az emberek leszármazottjai?

Talán Isten az ő mesterséges inteligenciájuk, ami vezérli őket?

Vagy talán ők is Isten teremtményei, csak tartanak már egy spirituálisan fejlettebb szinten, mert ők a Jelenések könyve utáni időkből érkeztek, ahol az emberek romolhatatlan testben élnek?

Ezek nagyon nagy kérdések. Remélem még az én életemben kiderül. Mondjuk időm, mint a tenger, hiszen hiszek Jézusban és abban, aki őt küldte, tehát örök életem van az Úrban.

2023. okt. 5. 20:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!