Jehovának miért van szüksége 144 ezer emberre a mennyországban?
Jogász lévén emlékezz arra, hogy az alaptalan vád rágalomnak minősül. Egy olyan teológiai kijelentést tettél, amit nem vagy hajlandó levezetni a Bibliából. Én folyamatosan utalok a Bibliára, példákat hozok belőle, beidézek igerészeket, te pedig egyetlen mondatot sem idéztél az Igéből, ami egyáltalán utalna arra, amit te állítasz. Lóg a levegőben a teológiád, nincs igei alapja. Ha van, mutasd meg.
"nem belemagyarázva"
Nem magyaráztam bele semmit. Azt mondom, ami oda van írva. Te ezzel szemben azt mondod, hogy Izrael csak szimbólum a Jelenések 7-ben, mert Jézus eltörölte a kiválasztottságukat. Ezt azóta sem hivatkoztad le.
"Ami a lényeg, hogy azt állítani, hogy a zsidók a kiválasztott nép és nem a keresztények, eléggé szembemegy az Újszövetséggel."
Légyszíves, bizonyítsd konkrétan.
"A zsidók felrúgták egyoldalúan a “szerződést”."
Mutasd meg az Igéből. Kik rúgták fel, mikor, hogyan, melyik volt ez az esemény, mi volt ennek a menete, stb.
"Ezáltal Isten egy új szövetséget volt kénytelen kötni"
Tehát szerinted az Ószövetség érvénytelen?
"amelyikben minden népet és nemzetet meghívott (a zsidókat is) akik hajlandóak elfogadni Krisztust megváltónak"
Ez miben különbözik az Ószövetségtől? Ha a zsidók nem rúgják fel a szerződést - ahogyan te fogalmaztál -, akkor csak a zsidók üdvözülnének?
Én adtam választ, te vagy nem érted, vagy nem akarod. De nem vitatkozok veled.
Mondtam az alapot is, ha akarod elolvashatod. De felesleges törnöm magam, mert te elvagy a te elveiddel.
“Légyszíves, bizonyítsd konkrétan.”
Könyörgöm, ott az Újszövetség 😂😂 az egész erre épül, hogy Jehova megadja az esélyt minden népnek hogy kiválasztott legyen (lásd Pált például, aki a pogányoknak elsőként prédikált)
De mondom, gondolj amit akarsz, a te dolgod.
“Mutasd meg az Igéből. Kik rúgták fel, mikor, hogyan, melyik volt ez az esemény, mi volt ennek a menete, stb.”
Olvasd el a Bibliát, ember! 😂 A zsidók folyamatosan szembementek Istennel, elferdítették a hitet, lassacskán romlottá váltak és a végén Isten fiát is megölték. Szabad akarattal voltak felruházva, de ők elutasították a messiást. Ennél fogva…
Az utolsó kérdésre csak annyit: ez ugyanolyan kérdés, mint az hogy “Mi lett volna ha Éva inkább a kígyót eszi meg?” vagy az hogy “Mi lett volna, ha a németek nem támadják meg a szovjeteket?” 😂 nem tudjuk, nem is a mi dolgunk, mert ami elmúlt az már konkrét tény úgyis.
Nem tudhatjuk, Isten hogyan tett volna ellenkező esetben. Minden ember fel van ruházva szabad akarattal, Isten pedig figyelembe veszi az emberek döntéseit s azok szerint ítéli meg őket illetve az eseményeket.
"Én adtam választ"
Egy szó erejéig sem adtál.
"Könyörgöm, ott az Újszövetség"
Az Újszövetség rengeteg témát feldolgoz, nagyon sok minden van benne a nemzetségi táblázatoktól kezdve, próféciákon át, adakozásról, szexualitásról, bálványimádásról, böjtről való tanításokig végeláthatatlan a lista. Mivel én sehol nem látok benne utalást arra, hogy Isten eltörölte volna a zsidóság kiválasztottságát, ezért kérlek arra, hogy mutasd meg konkrétan, mire alapozod ezt az állításodat.
"lásd Pált például, aki a pogányoknak elsőként prédikált"
Pálnak melyik kijelentése utal erre? Mikor kezdünk el konkrétumokban beszélgetni?
"A zsidók folyamatosan szembementek Istennel"
Isten pedig minden egyes alkalommal megkegyelmezett nekik, és népének nevezi őket az Ószövetség utolsó mondatáig is. Hol van az kijelentve a Bibliában, hogy eltörölte Isten a kiválasztottságukat?
"Szabad akarattal voltak felruházva, de ők elutasították a messiást. Ennél fogva…"
És ha nem utasítják el a Messiást, akkor nekünk most hogyan lenne bűnbocsánatunk? Nem abban van a bűnbocsánatunk, hogy Jézus meghalt értünk a kereszten? Nem mellesleg beidéztem neked Pált (egy szóra sem méltattad ezt az idézetet, pedig örülnék neki), az egyik mondat az idézetből ez: "Mert ha az ő elvettetésük a világnak megbékélése, micsoda [lesz] a felvételük hanemha élet a halálból?" Ennek, meg úgy általában annak a Róma 11-nek szerinted mi a jelentése?
"Az utolsó kérdésre csak annyit: ez ugyanolyan kérdés, mint az hogy “Mi lett volna ha Éva inkább a kígyót eszi meg?”"
Félreérted. Én arra vagyok kíváncsi, hogyha szerinted Istennek csak az Újszövetség óta áll szándékában minden népet meghívni az üdvösségbe, akkor mi volt Isten célja az Ószövetséggel.
Jó éjt neked, aludj jól és higgy amit akarsz. Részemről ennyi volt, se türelmem se időm nincs itt vitatkozni veled, mert teljesen felesleges.
Neked van igazad, légy boldog; hogy a zsidók a kiválasztottak, mi keresztények csak másodrendű faj vagyunk és igenis a zsidók a jó arcok. Bár mind a mai napig elutasítják és gúnyolják Isten fiát, Ő mégis rajong ezért a népért. Így van.
Boldog?
Na Jóéjt!
Ne haragudj, de annak, amit te csinálsz, semmi köze nincs a vitához. Aki vitatkozik, az érvel, bizonyít, megpróbál meggyőzni, megmutatja az állításainak a hitelességét.
A zsidók kiválasztottsága nem azt jelenti, hogy a kereszténység másodrendű "faj". Sőt, arra lett a zsidóság kiválasztva, hogy belőlük induljon ki a kereszténység. A kereszténység pedig arra lett kiválasztva, hogy a betakart szemű zsidóságnak (is) hirdesse az evangéliumot.
Menekülhetsz az igazság elöl, attól még igazság marad.
27
Rendben, szia. Csak fejezd már be. 😂
Akkor minek írsz vissza? Nem hagy nyugodni az igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!