Jehovának miért van szüksége 144 ezer emberre a mennyországban?
Jézus eltörölte a kiválasztottságukat? Ezt fejtsd ki, légyszíves! :D
11
Felesleges, ha ennyit nem tudsz. Akkor az Újszövetségnek nem lenne értelme, ha a zsidók lennének a választott nép még ma is. Ma a választott nép: az igaz keresztények. Nemzetiségtől függetlenül.
Jézus megalapította a kereszténységet, új törvényeket hozott és megadta a lehetőséget minden egyes embernek hogy kiválasztott legyen, arra hogy Isten akaratát teljesítse.
"Akkor az Újszövetségnek nem lenne értelme"
Miért ne lenne értelme?
"új törvényeket hozott"
Bizonyos pontokon adott egy szigorúbb magyarázatot, de a törvény örök, változhatatlan, oszthatatlan, tökéletes. A törvénynek pedig kitörölhetetlen alapvetése, hogy Izrael örökké kiválasztott nép. Jézus soha kérdőjelezte meg ezt, soha nem törölte el a zsidók kiválasztottságát.
13
Igen? A megkövezés is örök és osztatlan? Vagy az, hogy muszáj körülmetéltesd magad hogyha az igaz isten követője akarsz lenni?
De várj csak, ennyi erővel miért is erőlteted ezt az egész kereszténységet, ha úgyis a zsidók szerinted a kiválasztottak? 😂 Legyél izraelita és örvendj annak hogy ilyen szuper néphez tartozol. 😂
Jézus megmondta, hogy “Senki nem juthat az Atyához, csakis énáltalam.” A zsidók pedig nem fogadják el Jézust messiásként. Ennél fogva már csak a gondolata is abszurd, hogy választott nép lennének napjainkban.
"Igen? A megkövezés is örök és osztatlan?"
Igen, az. Ha nem lenne az, akkor Jézus nem halt volna meg a kereszten, hiszen azért jött, hogy a törvény büntetését - tehát a halált - magára vegye. Ha a törvény büntetését hatályon kívül helyezed, akkor ezzel Jézus Krisztus kereszthalálát értelmetlennek mondod.
"Vagy az, hogy muszáj körülmetéltesd magad hogyha az igaz isten követője akarsz lenni?"
Természetesen ez is, azzal a különbséggel, hogy a körülmetélkedés, mint külső jel, a zsidósággal, mint néppel kapcsolatos szövetségi elemek közé tartozik. A kereszténységben nincs szükség külsőleg körülmetélkedni, mivel nem vagyunk Ábrahám vér szerinti leszármazottai.
"De várj csak, ennyi erővel miért is erőlteted ezt az egész kereszténységet, ha úgyis a zsidók szerinted a kiválasztottak?"
A kettő nem zárja ki egymást, sőt így kerek a történet. A zsidóságból származik a Messiás, aki a kereszthalálával megváltást kínál az összes nemzetnek, beleértve Izraelt is. Ha viszont Izrael felismeri és elfogadja a Messiást, akkor a többi népnek már nem lesz ideje megtérni. Ezért Isten betakarta a szemüket, hogy ne ismerjék fel Jézusban a Messiást, hogy ezáltal
1. megtörténjen a kereszthalál,
2. legyen ideje a többi nemzetnek megtérni.
A zsidóság az utolsó nemzet, akik csatlakozni fognak az Újszövetséghez.
"Legyél izraelita és örvendj annak hogy ilyen szuper néphez tartozol."
Nem döntés kérdése, hogy melyik népbe születsz bele. És igen, bármennyire cinikus vagy, Izrael egy szuper nép, akiket Isten nem vetett el, nem felejtett el, hanem megtartja a velük kötött szövetségét.
"Ennél fogva már csak a gondolata is abszurd, hogy választott nép lennének napjainkban."
Isten azért takarta be a szemüket, hogy te meg én bűnbocsánatot tudjunk nyerni.
15
Nem tudom ha hallod is magad amikor ezt mondod…
Jézus megtiltotta a gyilkosságot minden formában. Ezzel eltörölte a követőire nézve. Jézust nem a követői ölték meg, hanem az ellenségei. Melyik zsidó él akár ma is Jézus törvényei szerint?
Amit másodszor írtál, annak van értelme, de összeegyeztethetetlen. Ezek szerint mindegy hogy zsidó vagy vagy keresztény. Márpedig nem.
Ok, akkor te hidd ezt, legyél boldog az elképzeléseiddel. :)) A Biblia kicsit mást ír.
“Isten azért takarta be a szemüket, hogy te meg én bűnbocsánatot tudjunk nyerni.”
Aha, igen igen. 😂 Nem ír ilyet a Biblia, de mindegy. Csak annyit ír, hogy Jézus meghalt MINDEN emberért. Ilyen konspirációs elméletekkel nem foglalkozik a Szent Írás.
"Jézus megtiltotta a gyilkosságot minden formában. Ezzel eltörölte a követőire nézve. Jézust nem a követői ölték meg, hanem az ellenségei."
Igen. Mi köze ehhez annak, amit írtam?
"Melyik zsidó él akár ma is Jézus törvényei szerint?"
Jézus törvényei az Ószövetség törvényei. Jézus betartotta az Ószövetséget, Jézus tanította az Ószövetséget.
"Amit másodszor írtál, annak van értelme, de összeegyeztethetetlen."
Mivel nem egyeztethető?
"Ezek szerint mindegy hogy zsidó vagy vagy keresztény. Márpedig nem."
Mi szerint mindegy? Mutasd meg, hogy melyik kijelentésemre reagálsz, mert így nem tudom, mire gondolsz.
"A Biblia kicsit mást ír."
Várom a bibliai cáfolatot.
"Nem ír ilyet a Biblia"
Dehogynem. Pál apostol az Izraelről szóló tanításában beszél erről:
"Mert ha az ő elvettetésük a világnak megbékélése, micsoda [lesz] a felvételük hanemha élet a halálból? Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is [azok]. Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának; Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged. Azt mondod azért: Kitörettek [az] ágak, hogy én oltassam be." Róma 11:15-19
Az a köze, hogy szerinted akkor a megkövezésnek van létjogosultsága. Többek között. Meg a szemet-szemért elvnek is.
És Jézus talán nem hozott új törvényeket? Nem adott új parancsolatokat? Azt mondta “Új parancsolatot adok nektek”
Jézus betartotta, hiszen ő maga tanította hogy adjuk meg a császárnak ami a császáré. Ezért az akkori törvények szerint élt.
Ne várj semmi cáfolatot, mert úgyis csak a tiedet erőlteted. Bármit is mondok, te jobban tudok, mert belegondolsz dolgokat olyasmibe ami le van írva fehéren-feketén.
Hagyjuk, légy nyugodt azzal amiben hiszel, én is megmaradok azzal amiben én hiszek.
"Az a köze, hogy szerinted akkor a megkövezésnek van létjogosultsága."
Ha nem lenne létjogosultsága, akkor nem lenne igaz, hogy Jézus magára vette a büntetésünket. A kereszténység azért nem él a megkövezéssel, mert Jézus a büntetést már magára vette. Mivel Jézus engesztelő áldozata örök érvényű, ezért létezhetetlen, hogy a törvény ne legyen örök érvényű.
"Azt mondta “Új parancsolatot adok nektek”
…hogy szeressétek egymást. Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből, és a te embertársadat, mint önmagadat. Ebben teljesednek be a TÖRVÉNY és a PRÓFÉCIÁK.
"Ezért az akkori törvények szerint élt."
Nemcsak az állami törvények szerint élt, hanem az Ószövetség szerint. A gazdag ifjúnak azt mondta, tartsa be a parancsolatokat. A leprásnak azt mondta, mutassa be a törvényben előírt áldozatot. Azt is mondta, hogy az egész univerzumnak könnyebb elveszni, mint egy pontnak vagy vesszőnek az Írásból. Azt is mondta, hogy nem eltörölni jött az Ószövetséget, hanem betölteni.
"Ne várj semmi cáfolatot, mert úgyis csak a tiedet erőlteted."
Ha állítasz valamit, azt illik alátámasztani. Én alátámasztottam az én állításomat, te is támaszd alá a tiedet.
"Bármit is mondok, te jobban tudok"
Nem én tudom jobban, hanem nem azt írja a Biblia, amit mondasz. Nem velem vitatkozol, hanem a Szentírással.
19
Rendben, ez a te nézőpontod. Csakhogy a világ nem épp így működik, nem ilyen absztrakt. Főleg nem a törvény (jogászként mondom ezt).
Olvasd el a bibliát, ott van benne az érvelésem. A teljes Újszövetség.
Én tudom mit ír a Szentírás. Fehéren-feketén, nem belemagyarázva.
—————————
Ami a lényeg, hogy azt állítani, hogy a zsidók a kiválasztott nép és nem a keresztények, eléggé szembemegy az Újszövetséggel.
Jehova és a zsidók között volt egy szövetség. A zsidók felrúgták egyoldalúan a “szerződést”. Ezáltal Isten egy új szövetséget volt kénytelen kötni, amelyikben minden népet és nemzetet meghívott (a zsidókat is) akik hajlandóak elfogadni Krisztust megváltónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!