Kereszténynek lenni azért jó, mert tartozol az Egy Igaz Isten alá és nem fogsz elkárhozni, mint a többi vallás követői? Ha jól élünk és betartjuk a Szentírást, akkor nem kell félni a pokoltól és a Sátán kísértéseitől?
Nem, nem feltétlenük vagyunk jobbak és nem is biztos, hogy nem fogunk elkárhozni. Ilyen hozzáállással pedig, mint a tied nem biztos, hogy az üdvösség felé haladsz. Sőt, a gőg az egyik első bűn. A Sátán is emiatt bukott el.
"Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: ‘Istenem! Hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igaztalan és házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetente, tizedet adok mindenemből.’ A vámos pedig távol állt meg, nem merte a szemét sem az égre emelni. Mellét verve így szólt: ‘Istenem! Légy irgalmas nekem, bűnösnek!’ Mondom nektek: ez megigazultan ment haza, amaz pedig nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, és aki magát megalázza, felmagasztalják." (Lk 18, 11-15)
Ugyanezt olvasom ebben a kérdésben, csak más szavakkal.
Javaslom, hogy olvasd el a Bibliát és értelmezd. Mert ha csak annyiban vagy keresztény, hogy a pap "össze vizezte" a homlokodat, mint nagyon sokan akkor nem fog sokat számítani.
A kérdésedből pedig az látszik, hogy te nagyon sok mindennel nem vagy tisztábban.
(az sincs kizárva, hogy csak egy újabb provokációs kísérletnek lehettünk tanúi)
Egy keresztény nem azért fog nem elkárhozni, mert jól él és jobb másoknál, hanem azért mert bizik és hisz az egy valódi Istenben.
Elhiszi és elfogadja Isten megváltási tervét, Jézus keresztáldozatát.
De még itt sem zárul le a történet! Mert ha hiszel Istenben, akkor hiszel abban, amit mondott és parancsolt és követni fogod Jézust és az ő tanítványa leszel! Az Ő tanitványai pedig Isten Kirlyságát építik és segítenek Istennek a lélekmentésben!
Aktivan evangelizálnak, Isten jó illatát viszik magukkal ahova csak mennek és Istent képviselik a viselkedésukkel. Az utóbbit hívják passziv evangelizálásnak.. Szóval így vagy úgy de Isten jön ki belőlük!
Kereszténynek lenni azért jó mert azzal vagy kapcsolatban akit a legjobban szeretsz! Egy szellem leszel Vele ( a Szent Szellem által) és igy olyan közölségbe kerülsz Istennel amikor már azt mondhatod : Ismerem Őt
A Szent Szellem által közelebb kerülhetsz hozzá mint a legjobb barátodhoz vagy a szerelmedhez!
Én a Szent Szellem keresztég után kezdtem el érezni Isten szeretetét irántam érezhető módon.
Nem nagyon rossz elképzelés!
Aki "keresztény",az követi Megváltóját és elfogadja a megváltást,ezért üdvössége(örök élete)van.(Neve beíratott az"élet könyvébe.)
Akinek üdvössége van,az követi megváltóját erkölcsében,szavaiban és tetteiben,a Szentlélek segítségével.
Aki nem teszi ezt,az "kulturális keresztény",vagy álkeresztény,aki megváltásra vár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!