Mi az a "tökéletes"? A tökéletes nem romolhat el s nem pusztítható el?
Én veled ellentétben vettem a fáradtságot és megnéztem az eredeti héber szövegben mi szerepel. Szóval innentől fogva felesleges hazudoznod a kérdésről :)
ט ב
Szerepel az általad idézett részben, jelentése az, hogy jó.
תָ מִ ים
Jelenti azt, hogy hibátlan, tökéletes.
"A teremtés tökéletességét, pedig Isten állította a saját szemszögéből, nem pedig egy ember az emberi definíciók alapján!"
Ez továbbra is hazugság, amit fentebb bizonyítottam is... Innentől fogva kedves 10 IQ alatti felesleges vitatkoznod.
Nem csak magyarul nem tudsz, de a logikát sem ismered, és még ráadásul személyeskedsz és vádolsz is.
Keress valaki mást: én értelmes ÉS jóindulatú emberekkel szeretnék beszélni.
40#
Elég eretnekre sikerült a hozzászólásod. Ha a Bibliát nem fogadod el Isten szavának, akkor miről beszélünk?
41
Isten állítasait látod a Bibliában! Isten nem ember ez tény! Isten nem emberi definíciók alapján teszi kijelentéseit.
Az eredeti szöveg nincs meg, ha te megtaláltad, akkor pupblikáld és milliárdos leszel!
Ez a szöveg ami a "jó" fordítást tartalmazza nyílvános. Már bemásoltam neked előző hozzászólásokban is.
Úgy látszik sem az olvasás, sem a szövegértés nem tartozik az erősségeid közé! A 10-es IQ-val kicsit fölé löttem!
A Biblia nem azt mondja magáról, hogy egy az egyben az isten szava lenne, csak sugalmazott.
A tökéletesség pont egy olyan fogalom, amit akkoriban a Biblia írói nem igazán értettek (egyik se volt tudós vagy filozófus), tehát nyilván félreértették, mint például itt az az ember, aki szerint jó=tökéletes.
Hát nem.
Tehát az eredeti szöveg nincs meg, akkor az áll ott, amit te mondasz? Akkor szerintem a jó helyett pedig az szerepelt ott, hogy hupilila...
Mr. 10 IQ
Több időm nincs ilyen hülyére, mint te vagy, bocsi. A legtöbb amit tehettem, hogy kikerestem, mi szerepel a rajtad kívül mindenki által elfogadott héber írásokban.
45#
Ha tagadod a Bibliát, nincs miről beszélni, ez eretnekség!
Ha tagadod az isteni "jó"=tökéletesség, akkor miért akaraod bizonygatni, hogy volt ilyen állítás???
"Akkor szerintem a jó helyett pedig az szerepelt ott, hogy"
Most már a hatodik hozzászólásodban próbálsz terelni.
Az eredeti kijelentésem:
1: A keresztények szerint az isten tökéletes. Kérdezz meg akárhány (nem szektás) keresztényt.
2: Tökéletes dolog csak tökéletest alkothat. Tudna mást is, de nem teszi. Ez pedig a definíciójából következik.
Ennyi, és nem kérek mellébeszélést. Erre kérek reakciót.
Ezen kívül nem válaszoltál az autókra sem. Nyilván azért, mert látod, hogy rossz lenne a válaszod, ezért aztán inkább úgy teszel, mintha nem is kérdeztem volna.
48#
Az idézetdben nem az én hozzaszólásom van.
1-egyetértek tökéletes
2-Nem értek egyet. Ezt a definíciót emverek találtak ki, emberi dolgokra. Isten állítása nem emberi definíciókra épült!
Az autókat nem Isten alkotta, nem tökéletesek, de mint a világmindenség részei, ezért a tökéletesség alkotóelemei!
13.Hsz!
Nyilvánvalóan az IQ-d vetekszik a cipőméreteddel!
Máskor figyelj meg jobban olyanokat,mint gépelési stílus,megfogalmazás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!