Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a "tökéletes"? A tökélet...

Mi az a "tökéletes"? A tökéletes nem romolhat el s nem pusztítható el?

Figyelt kérdés
Sokan,de különösen a világegyetemet alkotó Isten nélkül elképzelők vádolják az Istenben hívőket,hogy a hitük szerinti Alkotó nem képes "tökéletest"alkotni,mivel Lucifer,az angyalai és az emberek is elromlottak. A tökéletes pedig elronthatatlan....Valóban elronthatatlan és elpusztíthatatlan a tökéletes?

2023. szept. 22. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
67%

Én veled ellentétben vettem a fáradtságot és megnéztem az eredeti héber szövegben mi szerepel. Szóval innentől fogva felesleges hazudoznod a kérdésről :)

ט ב

Szerepel az általad idézett részben, jelentése az, hogy jó.

תָ מִ ים

Jelenti azt, hogy hibátlan, tökéletes.

"A teremtés tökéletességét, pedig Isten állította a saját szemszögéből, nem pedig egy ember az emberi definíciók alapján!"

Ez továbbra is hazugság, amit fentebb bizonyítottam is... Innentől fogva kedves 10 IQ alatti felesleges vitatkoznod.

2023. szept. 23. 16:11
 42/71 anonim ***** válasza:
45%

Nem csak magyarul nem tudsz, de a logikát sem ismered, és még ráadásul személyeskedsz és vádolsz is.

Keress valaki mást: én értelmes ÉS jóindulatú emberekkel szeretnék beszélni.

2023. szept. 23. 16:19
 43/71 anonim ***** válasza:
100%

40#

Elég eretnekre sikerült a hozzászólásod. Ha a Bibliát nem fogadod el Isten szavának, akkor miről beszélünk?

2023. szept. 23. 16:27
 44/71 anonim ***** válasza:
100%

41

Isten állítasait látod a Bibliában! Isten nem ember ez tény! Isten nem emberi definíciók alapján teszi kijelentéseit.

Az eredeti szöveg nincs meg, ha te megtaláltad, akkor pupblikáld és milliárdos leszel!

Ez a szöveg ami a "jó" fordítást tartalmazza nyílvános. Már bemásoltam neked előző hozzászólásokban is.

Úgy látszik sem az olvasás, sem a szövegértés nem tartozik az erősségeid közé! A 10-es IQ-val kicsit fölé löttem!

2023. szept. 23. 16:32
 45/71 anonim ***** válasza:
82%

A Biblia nem azt mondja magáról, hogy egy az egyben az isten szava lenne, csak sugalmazott.

A tökéletesség pont egy olyan fogalom, amit akkoriban a Biblia írói nem igazán értettek (egyik se volt tudós vagy filozófus), tehát nyilván félreértették, mint például itt az az ember, aki szerint jó=tökéletes.

Hát nem.

2023. szept. 23. 16:33
 46/71 anonim ***** válasza:
62%

Tehát az eredeti szöveg nincs meg, akkor az áll ott, amit te mondasz? Akkor szerintem a jó helyett pedig az szerepelt ott, hogy hupilila...

Mr. 10 IQ

Több időm nincs ilyen hülyére, mint te vagy, bocsi. A legtöbb amit tehettem, hogy kikerestem, mi szerepel a rajtad kívül mindenki által elfogadott héber írásokban.

2023. szept. 23. 16:38
 47/71 anonim ***** válasza:
70%

45#

Ha tagadod a Bibliát, nincs miről beszélni, ez eretnekség!

Ha tagadod az isteni "jó"=tökéletesség, akkor miért akaraod bizonygatni, hogy volt ilyen állítás???

2023. szept. 23. 16:39
 48/71 anonim ***** válasza:
62%

"Akkor szerintem a jó helyett pedig az szerepelt ott, hogy"

Most már a hatodik hozzászólásodban próbálsz terelni.

Az eredeti kijelentésem:

1: A keresztények szerint az isten tökéletes. Kérdezz meg akárhány (nem szektás) keresztényt.

2: Tökéletes dolog csak tökéletest alkothat. Tudna mást is, de nem teszi. Ez pedig a definíciójából következik.

Ennyi, és nem kérek mellébeszélést. Erre kérek reakciót.

Ezen kívül nem válaszoltál az autókra sem. Nyilván azért, mert látod, hogy rossz lenne a válaszod, ezért aztán inkább úgy teszel, mintha nem is kérdeztem volna.

2023. szept. 23. 16:46
 49/71 anonim ***** válasza:
30%

48#

Az idézetdben nem az én hozzaszólásom van.

1-egyetértek tökéletes

2-Nem értek egyet. Ezt a definíciót emverek találtak ki, emberi dolgokra. Isten állítása nem emberi definíciókra épült!

Az autókat nem Isten alkotta, nem tökéletesek, de mint a világmindenség részei, ezért a tökéletesség alkotóelemei!

2023. szept. 23. 16:52
 50/71 A kérdező kommentje:

13.Hsz!

Nyilvánvalóan az IQ-d vetekszik a cipőméreteddel!

Máskor figyelj meg jobban olyanokat,mint gépelési stílus,megfogalmazás stb.

2023. szept. 23. 22:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!