Mi az a "tökéletes"? A tökéletes nem romolhat el s nem pusztítható el?
6#
Mondod te, egy senki! Ha egy Isten elégedett a munkájával akkor az tökéletes! S mivel nem te sugalmaztad a Bibliát, így a véleményed a kutyát sem érdekli!
11.Hsz!
Ahogy mondani szoktam azt ilyenkor:
"Értéke felér egy babgulyás utáni szösszenetével."
12#
😁😁😁😁
Legalább tudjuk ki válaszolgat saját kérdéseire, másik bejelentkezéssel! Magában beszélget a dinka😁😁😁
Fizikailag semmi sem tökéletes, ez mozgatja gyakorlatilag a Világegyetemet.
Minden elkopik, elhasználódik, elöregszik, senki nem él örökké (nem véletlenül).
Ez egyaránt érvényes az élő és élettelen világra.
Az elkopott anyagok, összetevők, elemek később újraépülnek vagy újraépítenek valami mást.
Ha például egy ember örökké tudna élni, azt filozófiai síkon úgy lehetne elképzelni, hogy abba belepusztulna az egész rendszer, az egész Világegyetem. Ez viszont egy paradoxon.
A Világegyetem fizikai működésében senkinek a kis lelke nem fontosabb egy hangyáénál, akit eltapos az ember vagy állat. Az egyéni tudat (lélek) a test halálával egyszerűen semmivé lesz, neki nincs tovább létezés.
15
Teljesen mindegy, hogy szerinted tökéletes, vagy nem.
A Bibliát Isten sugallta, tehát ami oda van írva, az ő veleménye. Ha szerinte tökéletes, akkor az ő szemszögéből az is! Senki sem írt olyat a Bibliában, hogy bármelyik teremtmény tökéletesnek fogja érezni a világot!
Pedig ez a tökéletes egyik ismérve!
Az, hogy minden tudatos lény tudja, hogy ő, és a környezete is tökéletes. Ha nem tudja (tehát nem csak hiszi, hanem tudja) - akkor NEM tökéletes.
"A Bibliát Isten sugallta, tehát ami oda van írva, az ő veleménye. Ha szerinte tökéletes, akkor az ő szemszögéből az is!"
Akkor idézd már a Bibliából, ahol Isten tökéletesnek nevezi. Mert eddig még nem sikerült. S egyetértünk abban, Isten szava a Biblia, viszont a két pipás futóbolond és az ostoba kérdező nem Isten, még ha annak is képzelitek magatokat :)
17#
Ez egy emberi/teremtmény vélemény, ami ráadásul nem szerepel állításként a Bibliában.
18#
Az idézet az 5-ös hozzászólásban van, amit a Szent István társulat "jó"-ként fordított magyarra. Valamiért mégiscsak tökéletesre emlékszik mindenki és ebbe is próbál belekötni, mert Isten elégedett volt a teremtéssel! Az eredeti szöveg már nincs meg, a fordítások pedig más-más szójárást alkalmaznak, de Isten elégedettségét fejezik ki!
Tudom nehéz felfogni a 10 alatti IQ-dal, de ez az elégedettség Isten állítása, s nem a teremtményeké.
Ha te főzöl egy számodra tökéletes húslevest és egy fecnire oda is írod, hogy tökéletes, attól még mások hányni fognak tőle. A fecnire írt állítás attól még igaz, mert te főzted magadnak és neked ízlik!
"Valamiért mégiscsak tökéletesre emlékszik mindenki"
Én nem emlékszem tökéletesre, mivel nem az szerepel benne.
Tudom, hogy 10 IQ alatt nehéz felfogni, de ha Isten a Bibliában egyszer se nevezi tökéletesnek, akkor az nem az. Ennyire egyszerű. Én pedig nem tudok tökéletes húslevest főzni, mert írva van, hogy egyedül Isten tökéletes. Amit tudnál, ha ismernéd Isten szavát.
Pál apostol is azt írja, hogy a tökéletes majd csak el fog jönni, most minden töredékes még:
"amikor pedig eljön majd a tökéletes, a töredékes véget fog érni"
De ugye 10 IQ alatt ezt nehéz megérteni, igaz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!