Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak sátánisták?

Miért vannak sátánisták?

Figyelt kérdés

[link]

Erre a fiókra találtam rá. Nagyon érdekes dolgokat állít. De nem tudom megérteni a nézőpontját.

Nem tudom felfogni, hogy miért állna valaki egy olyan teremtmény mögé, akinek nem titkolt célja elbuktatni a teremtés csúcsát?

A filmekben is a jónak szurkolunk, nem?

Vagy ezek csak az egyházi iskolák (valóban elb@szott) rendszeréből kiábrándult fiatalok?

Mivel kínál többet a sátán Istennél? Számomra legalábbis eléggé rosszul hangzik az, hogy "eladni a lelked". Ez mit jelent pontosan? A Faust alapján gondolom azt, hogy a Földön jó életem lesz, de cserébe ha meghalok, garantáltan a pokolba kerülök. Ha valóban így van,... Ki az a hülye, aki ebbe belemenne? Miért adnám fel az örök életet pár év jólétért?

Kifejezetten hívő vagy az említett nézeteket osztó emberek válaszát várnám. A "Nincs Isten" fröcsögésekre nem vagyok kíváncsi.

2023. szept. 22. 13:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Igen, isten így tervezte!

Ámen!

2023. okt. 16. 18:43
 12/22 anonim ***** válasza:
66%
A satánisták úgy gondolják eljött az idő, amikor már nem burkoltan, baratian szólnak az emberhez, hanem az egész testük lelkük kell már a Sátán oltárára.
2023. okt. 17. 09:16
 13/22 anonim ***** válasza:
51%

Hogy Sátán mivel kínál többet? Sátánista szemszögből írom ezeket.

1. Sátán ténylegesen segít ha kérjük.

2. "Istenné" fejlődik egy normális sátánista meditációk útján.

3. Nincs kényszer! Nincs kötelező templom, Sátán megérti ha nem tudsz szülők miatt sátánista lenni, ezzel szemben a keresztény isten pedig a keresztényekkel népírtást hajtott végre mert nem voltak keresztények...

Remélem ennyi elég volt :D

2023. nov. 7. 16:46
 14/22 anonim ***** válasza:
29%
Tehát te Istenné fejlődtél a hited által?
2023. nov. 7. 17:18
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Sátán minket különböző dolgok által tesz "istenekké"... Mi képesek vagyunk gyakorolni mindent ami természetfeletti, míg a keresztények nem, mert már ott elvesznek tőletek 1 nagyon fontos dolgot, ami nem más mint a 3. szem. A ti istenetek félti a hatalmát, így gátolni akar titeket benne hogy erősebbek legyetek spirituális szinten, minket viszont Sátán és az ő démonai segítenek.
2023. nov. 7. 21:33
 16/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Van olyan, hogy Szentlélek. Ő kegyelmi ajándékokat, karizmákat oszt az Egyházban. Ez nem erő?

Én azt mondtam: »Ti istenek vagytok,

mindnyájan a Fölséges fiai.«” (Zsolt 82,6 KNB)

Isten erősebb, mint a Sötétség Fejedelme. Jézus kiűzte a démonokat, és követői is, kik megkapták a szellemek elbírálásának karizmáját; Szent Mihály arkangyal, Szűz Mária és a többi szentek közbenjárására ugyanezt teszik.

Isten NEM kényszerít! Nem egy olyan isten, ki ha nem mész templomba megbüntet. Végtelen bölcsességében szabad akaratot adott mindenkinek; tiszteletben tartja döntéseinket, neked is engedi, hogy a Hazugság Atyját szolgáld.

2023. nov. 8. 08:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Áh, nincsen szentlélek.

2023. nov. 8. 19:02
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
15# honnan veszed abból amit írtam hogy istenhívő vagyok? A másik ami érdekel még hogy te részt veszel rituálékon meg hasonló dolgokon? Azok tenyleg olyanok mint amilyennek leírjárk őket? Engem érdekel a dolog nem hittérítőnek jöttem ide.
2023. nov. 8. 19:09
 19/22 anonim válasza:
0%

jó nem létezhet rossz nélkül és rossz sem létezhet jó nélkjül. Persze ennek a két fogalomnak reális lehet a definíciója is.

Hiszek Istenben és a Sátánban is. Hiszek abban hogy Isten segít embereknek, meggyógyítja őket. Azonban van akit nem.

Én sátánistának mondom magam, 9 alapelvvel és a 11 törtvénnyel képes vagyok azonosulni. Úgy hiszem, hogy saját magam "istene"(direkt írtam kis betűvel nem vagyok egyenrangú semmilyen fentebb lévő hatalommal persze) vagyok, én alakítom az életem. Én döntöm el hogy melyik irányt választom és ha valamit elszúrok nem Isten, vagy nem Sátán a bűnbak hanem én.

nem követem Istent habár létezését elismerem.

Hegel-dialektikája, vagyis az ellentétek elve szintúgy magába foglalja a jó és rossz létezését is.

kedves kérdező aki "eladja a lelkét" az nem sátánista. Annak mondhatja magát pedig nem az.A sátánizmus egyedi, önálló, de kevéssé ismert vallás, amiről mégis rengeteg tévhit terjedt el.

A sátánisták nem ölnek embereket, nem áldoznak fel állatokat, nem rongálnak temetőket, templomokat. Ha még is, az nem sátánizmus.

Sátán nem „a gonoszt” jelenti számukra. Sátán egy létezés- vagy magartástípus: az öntudatra ébredt, tetteiért, gondolataiért felelős és felelősséget vállaló, folyamatosan vizsgálódó, kétkedő, sikerorientált embert jelképezi, és a sátánista nem úgy gondol rá, mint önállóan létező entitásra.

2023. dec. 11. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:
16%
Ezek unatkozó tinik és fiatal felnőttek.
2024. febr. 9. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!