Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak sátánisták?

Miért vannak sátánisták?

Figyelt kérdés

[link]

Erre a fiókra találtam rá. Nagyon érdekes dolgokat állít. De nem tudom megérteni a nézőpontját.

Nem tudom felfogni, hogy miért állna valaki egy olyan teremtmény mögé, akinek nem titkolt célja elbuktatni a teremtés csúcsát?

A filmekben is a jónak szurkolunk, nem?

Vagy ezek csak az egyházi iskolák (valóban elb@szott) rendszeréből kiábrándult fiatalok?

Mivel kínál többet a sátán Istennél? Számomra legalábbis eléggé rosszul hangzik az, hogy "eladni a lelked". Ez mit jelent pontosan? A Faust alapján gondolom azt, hogy a Földön jó életem lesz, de cserébe ha meghalok, garantáltan a pokolba kerülök. Ha valóban így van,... Ki az a hülye, aki ebbe belemenne? Miért adnám fel az örök életet pár év jólétért?

Kifejezetten hívő vagy az említett nézeteket osztó emberek válaszát várnám. A "Nincs Isten" fröcsögésekre nem vagyok kíváncsi.

2023. szept. 22. 13:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
16%
Ez úgy működik, hogy elfogadják a Sátán ajánlatát, életükben jól élnek, de haláluk előtt Németh Sándor által - aki tanulmányozva a magyar népmeséket, megtanult túljárni az ördög eszén - a Mennyországba kerülnek. Ilyen win-win szituáció.
2023. szept. 22. 15:10
 2/22 anonim ***** válasza:
70%

Én ugyan nem vagyok sátánista, de innen a semleges mezsgyéről azért van véleményem a dolgról.

"Miért adnám fel az örök életet pár év jólétért?"

Az ember belátási képessége, vagyis hogy a tudata át tudja fogni a cselekvésének okozatait, képes előre felmérni magatartásának következményeit és ehhez igazítani a magatartását, mindössze néhány hónapra terjed ki. Ezt demonstrálja az összes alkoholista, drogos, dohányos, vagy a pitiáner bűnelkövető, akik pontosan tudják, hogy a rövid távú haszonnal kecsegtető tetteiknek rettenetes következményei lesznek, de mivel remélik, hogy azok csak nagyon sokára következnek be, így nem számít nekik. Hogyan kalkulálhatna egy ilyen lény az öröklét ígéretével, ami azért valljuk be, csak egy ígéret.

Erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az ember lenne a Teremtés csúcsa, bármit állít is a vonatkozó irodalom. Ha mégis az, ez a tény a Teremtést nagyon leminősíti. Szóval az emberiséget elbuktatni - ismerve annak történelmét, mozgatórugóit, általános hozzáállását az élet dolgaihoz - nem mindig tűnik feltétlenül gonosz dolognak. Ha már előkerült Goethe Faust-ja, itt egy idézet egy másik szórakoztató műalkotásból, amelyben az AI Smith ügynök fejti ki elképzeléseit a emberiségről:

"Szeretném megosztani Önnel mire jöttem rá az ittlétem során. Akkor döbbentem rá, amikor osztályozni próbáltam a faját. Ráébredtem, hogy Önök valójában nem emlősök. Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen természetes egyensúlyra törekszik a környezetével, kivéve Magukat Embereket. Letelepednek valahová és addig szaporodnak míg fel nem élik mind a természeti erőforrásokat, és azután csak úgy képesek fennmaradni, ha új területeket foglalnak el. Van egy másik organizmus is ezen a bolygón, mely ugyanígy viselkedik. Tudja melyik? A vírus. Az emberi faj egy betegség, a bolygó rákosodása. Az ember egy ragály, és mi vagyunk a gyógyszer."

És akkor még nem is szóltunk arról, hogy vajon a Sátán tényleg rossz szándékú-e, vagy csak ezt állítják róla akiknek rontja az "üzletét"? Lucifer, a "Fényhozó" esetleg lehet az ember edzőparnere is, aki üti ugyan, de csak a kívánatos szellemi kondíció összehozására törekedve.

2023. szept. 22. 15:19
 3/22 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem azt hiszik majd a pokolban is sátán bulit csinál nekik. Pedig tévedés. A pokolban nem uralkodik a sátán, hanem az ítélet napon ő is szépen oda fog kerülni az örökkévalósàgig, és magatehetetlen lesz.. kifejezetten melegség fogja atjarni testüket lelküket.. kb 70x melegebb tűzzel mint a földi láva 🤣
2023. szept. 22. 15:30
 4/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:
57%
Azt hiszik, hogy a Sátán erősebb Istennél. Pedig hogy lenne erősebb a teremtmény a Teremtőjénél?
2023. szept. 22. 19:50
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen egy sátánistától sem hallottam ezt.

2023. szept. 23. 14:16
 6/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:
27%

Akkor mondd, mit hallottál? Ha azt vallják, hogy az Isten erősebb a Sátánnál, miért követik az utóbbit?

2023. szept. 24. 08:02
 7/22 anonim ***** válasza:
38%

Miért követsz bármilyen embert, legyen akár családtag akire felnézel vagy jó barátod, ha ott vannak nyilvánvalóan a pankrátorok?

Ők sokkal erősebbek.

Mellesleg a fekete Bibliában szó sincs istenről, az meg hogy te hiszel benne még nem fog mindenki más is.

2023. szept. 24. 08:51
 8/22 anonim ***** válasza:
35%
Miért nem találod ki magadnak a választ, de komolyan? Azt már tudjuk hogy az igazságra, objektív tényekre nem vagy kíváncsi: "Kifejezetten hívő vagy az említett nézeteket osztó emberek válaszát várnám. A "Nincs Isten" fröcsögésekre nem vagyok kíváncsi.". Akkor már nem lenne mindegy ha magadnak találnál ki bullshitet, amikor amúgy is abban hiszel?
2023. szept. 26. 05:44
 9/22 Jégszív ***** válasza:
76%

Visszakérdezek:

ÉS MIÉRT VANNAK KERESZTÉNYEK? 😠

Ha az egyik lehet, miért ne lehetne a másik is? Hiszen mindkettő EMBERI(!) találmány...

2023. okt. 4. 19:41
 10/22 anonim ***** válasza:
48%
Mert a Földi javakat és a hedonizmust leginkább a Sátánizmus által lehet elérni. Viszont egy haldokló, nyomorúságos életű ember nagyobb eséllyel fordul Istenhez. Ezért is volt az, hogy amikor az emberek nehezebb időket éltek jobban hittek Istenben (a történelemben), míg a jóléti társadalom átitatott a Sátánizmus tanai által.
2023. okt. 16. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!