Hogyan létezhetnek olyan emberek, akik szerint nincs semmi a halál után?
Komolyan nem értem. Hogyan létezhetnek ennyire fantázia- és lelki-szegény emberek? Hogy hihetnek ennyire néhány magát nagyon okosnak képzelő, EQ-hiányos tudósnak, akik azt hirdetik nincs semmi a halál után? A történelem során számtalan alkalommal tévedtek már a neves tudósok, ma már sok esetben nevetünk a régi elképzeléseken...
Annyi csoda történik mindennap körülöttünk. A temérdek példából elég csak belegondolni pl. a világűrbe és az élet kialakulásába. Közel semmi az esélye annak, hogy a Földön az élet így ahogy most van kialakuljon. Még a tudomány sem tud magyarázatot adni arra, hogy miért történt így, konkrétan tökéletes pozícióban vagyunk a világűrben, és senki sem tudja miért.
Nem nevezném magam vallásosnak, sőt, kifejezetten kerülöm a témát általában. Nem is akarom tudni, melyik vallás igaz, ha egyáltalán igaz valamelyik.
Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy a halállal nem szűnünk meg létezni. Egyszerűen képtelenség. Okkal vagyunk itt és okkal nem tudja még most sem az emberiség miért. Nincs a Földön egy olyan ember sem, aki 100%-ig pontosan megtudná mondani, hogy mi fog történni a halál után. Mindenki csak találgat. Mindez okkal van, éppen ezért nem is akarom tudni, hogy mi lesz, mert ha az emberiségnek tudnia kellene ezeket, már rég tudná.
A fentiekből kiindulva végképp nem tudom felfogni, hogyan létezhetnek olyan embertársaim, akik ezt a csodát maguk körül teljesen ignorálva képesek úgy leélni az életüket a tudományra hivatkozva, hogy azt hiszik megszűnnek létezni a haláluk után.
"Komolyan nem értem. Hogyan létezhetnek ennyire fantázia- és lelki-szegény emberek?"
Ja, hogy a halál utáni életet attól teszed függővé, hogy ki mit képes a fantáziájával elképzelni róla?
"Annyi csoda történik mindennap körülöttünk. A temérdek példából elég csak belegondolni pl. a világűrbe és az élet kialakulásába."
Miért, minden nap alakul ki világűr meg élet körülöttünk?
"Közel semmi az esélye annak, hogy a Földön az élet így ahogy most van kialakuljon."
A közel semmi nagyon nem egyenlő a semmivel. Közel semmi az esélye, hogy megnyerd az ötös lottót - mégis, évente többször is megnyerik az ötös lottót.
Másrészt, hogyan, mi módon számoltad ki azt, hogy ennek közel semmi az esélye?
"Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy a halállal nem szűnünk meg létezni. Egyszerűen képtelenség."
"Nincs a Földön egy olyan ember sem, aki 100%-ig pontosan megtudná mondani, hogy mi fog történni a halál után. Mindenki csak találgat."
Két sorral feljebb még teljes bizonyossággal állítottad, hogy te bizony tudod. Akkor most magad ellen beszélsz, vagy te is csak találgatsz, vagy nem embernek tartod magad?
Én meg azt nem értem, valakik miért képzelik többnek makukat egy hangyánál, akit eltaposnak.
Egy élet vége, kész.
Senkinek a kis lelke nem fontos világegyetemben.
Születik egy másik test, ahhoz lesz mindig új lélek (szoftver).
Semmi szükség leszerepelt lelkek vándorlására.
Pontosan erről beszéltem. A 2-es tökéletesen reprezentálja a fenti példámat.
1. Sehol sem mondtam azt, hogy az élet mindennap alakul a körülöttünk, mint ahogy a világűr sem. Szimplán példának hoztam fel a világűrt, mely tele van csodákkal. Bolygók tömkelege, csillagok, feketelyuk, naprendszerek... Szerinted ezek mind a véletlen folytán alakultak ki? Mennyire kell lelki-szegénynek lenni ahhoz, hogy ezt elhidd? Mint mondtam a tudomány sem tud válaszolni mindenre. A legalapvetőbb kérdésre sem tudja az emberiség a választ. Ha az életről van szó az utolsó kérdés mindig megválaszolatlan. Hogyan alakult ki? Nyilván visszavezetheted az univerzum születését, de az utolsó kérdés még mindig ugyanaz. Hogyan alakultak ki a protonok, neonok és társaik? Miért alakultak ki? Hogy kerültek ide? Mindez a véletlen lenne? Kötve hiszem.
2. Azért az 5-ös lottó megnyerésénél sokkal kisebb az esély az élet kialakulására, mégis megtörtént. Remélem ezt a példát te sem gondoltad komolyan.
3. Szövegértési probléma ezerrel... Többször is kifejtettem, hogy az emberiség nem tudja megmondani mi lesz a halál után, ez tény. Mindezektől függetlenül abban biztos lehet az ember, hogy ennyi véletlen és csoda után lehetetlen azt gondolni, hogy nincs semmi a halál után.
Végezetül: Igenis fantázia és lelki-szegénységre utal, ha valaki képtelen belegondolni a halál utáni életbe.
A szubjektív tapasztalataim alapján valami lehet a halál után, de az sem zavarna, ha tévednék, és nem lenne semmi.
Én nem félek a haláltól, sőt, kifejezetten egy jó dolognak tartom. A halálomra gondolva ugyanis eszembe jut, hogy mennyi mindent meg kell még tennem, és csak elvesztegetem az időmet a lustasággal.
A halál az, ami értelmet az életnek, a túlvilági ígérgetés éppenséggel lehozza az embereket az életről, mert lebecsülik azt.
A túlvilág nem kompatibilis az emberrel, mert nem oda van berendezkedve. A lelkek hiába élnek ott, lényegében halottak, mert nem hasonlítanak már egykori önmagukra azzal, hogy elvesztették a vágyat, ami emberré teszi őket. Tulajdonképpen a létezés halálában vannak.
"Azért az 5-ös lottó megnyerésénél sokkal kisebb az esély az élet kialakulására, mégis megtörtént. Remélem ezt a példát te sem gondoltad komolyan."
Pedig a példa tökéletes. Pont azt mutatja be, hogy minél kisebb valaminek a valószínűsége, csak annál többszöri ismétlés kell hogy előbb-utóbb bekövetkezzen. Az élet kialakulására ugyanez hatványozottan igaz.
Kérdező, neked abba kellene belegondolni, hogy esetleg azért nem értesz másokat, mert te vagy fordítva összerakva.
De attól nem lesz igazad, hogy szembe haladsz az autópályán.
Sokan képzelik magukat Kopernikusznak, meg nem értett tudósnak, de tapasztalataim szerint manapság ezek az önjelölt Kopernikuszok inkább zavaros tekintetű bolondok sajnos.
Hogyan létezhetnek olyan emberek, akik nem szeretik a heavy metalt?
Komolyan nem értem. Hogyan létezhetnek ennyire fantázia- és lelki-szegény emberek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!