Ha Jézus követői lennének, nem térnének el a Bibliától.
2023. szept. 21. 20:43
12/20 A kérdező kommentje:
Tehát te szerinted a reformátusok az igazi keresztények, és az apostolok is reformerek voltak.... (gondolod is)
2023. szept. 21. 20:44
13/20 anonim válasza:
12. ezt honnan vetted??
Végre feltámadtak a jehovás "kérdések". Már hiányoztak!
2023. szept. 21. 20:46
14/20 IstenGyermeke1 válasza:
Azok számítanak kereszténynek, akik a Szentháromság nevére keresztelnek, és elfogadják az apostoli hitvallást. Ezek egyike sem igaz a Jehova tanúira. Ebből vezesd le, hogy rágalmazás. És ne jöjj azzal, hogy az Egyházak Világtanácsa, ahonnan ez a definíció származik a Sátán irányítása alatt áll.
2023. szept. 21. 20:47
15/20 anonim válasza:
#14 Minek számítanak a Szentháromság alapján az unitáriusok. Nem igazán ismerem őket, csak annyit tudok róluk, hogy az egyetlen, Magyarországon alapított világegyház, mást alig. (De legalább nem tudom jobban).
2023. szept. 21. 21:01
16/20 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Ha tudod a választ, és a linked alapján tudod, miért kérdezel? Természetesen teljes mértékben tiszteletben tartom a véleményed és a hited.
2023. szept. 21. 21:04
17/20 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy ha van egy Biblia, akkor hogy lett ebből jehovás elkülönülő hit? mindenki másképp értelmezi a Bibliát? hogy egyik vallásnál van szülinap, másiknál meg tilos? érdekes.
2023. szept. 24. 15:55
18/20 IstenGyermeke1 válasza:
A jehovások nem a Bibliát követik. Az egy hamisítvány, amit ők Bibliának neveznek
Az unitáriusok nem keresztények. Attól függetlenül, hogy azt mondják magukról.
2023. szept. 24. 17:51
19/20 anonim válasza:
ja szóval egy saját hitük van amit a Bibliáról koppintottak kb? mert azon kivül,hogy rámenősen becsengetnek házakba és probálnak elcsábitani hogy legyél vallásos, én azon kivül nem sok mindent tudtam róluk hogy miben hisznek. egyszer szolnokon jött oda hozzám egy férfi , akiről nem tudtam hogy jehova, csak akkor esett le amikor rávezetett arra hogy a covid miatti helyzet majd jobb lesz ha hiszünk Istenbe.. és kérdezte, hogy mit gondolok a jelenlegi helyzetről? mondtam neki hogy őszintén? nagyon szar helyzet van.:D errefel arcot vágott, gondolom mert csunyán fogalmaztam :D hát na :D gondolom próbált volna rávenni egy ilyen csatlakozás szerűre hogy majd a hit miatt jobb lesz..de akkor se jehovas lennék..saját hitem van, hiszek IStenbe, ennyi
2023. szept. 24. 18:46
20/20 anonim válasza:
Az a fontos, hogy a Biblia lapjain keresztül megértsük Isten gondolkodásmódját. A Biblia szerint Isten elítéli pl. a mágiát, a jóslást és a spiritizmust.
Egy ünneppel kapcsolatban sokat számít az, hogy ha az eredetét nézzük, köthető-e az adott ünnep pl. a spiritizmushoz. Ha igen, akkor Isten nem helyesli azon ünnep megtartását.
Tehát nem kell konkrétan benne legyen a Bibliában az, hogy „Ne tartsd meg, ne ünnepeld meg a születésnapodat”
Tudni kell Isten hogyan gondolkodik, mit tart elfogadhatónak és mit nem Ebből lehet következtetni mi a helyes vagy helytelen számára.
A szültésnap eredete vajon miben gyökerezik? Elfogadható Isten számára? Ezeken érdemes elgondolkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!