Várjátok, hogy Jézus jelenlétében éljetek a mennyországban? Nem sikerül megfejteni ezt a földi létet. Valóban egy próbatétel lenne?
Az a baj ezzel a próbatétel dologgal, hogy még egy fűkaszáló közmunkásnak is pontosan elmondják, hogy mi a feladat, elmagyarázzák neki a fűkasza kezelését, aztán ha netán rosszul csinál valamit, akkor szólnak neki, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálni.
Ezzel szemben a Mindenség Teremtője lerakja ide az embert, aki azt sem tudja biztosan hol van, minek van itt, honnan jön és hová tart. Néhány ezer évenként jön valaki, aki azt állítja tudja a válaszokat, aztán az illető szavait csűrik-csavarják az utódok emberöltők százain keresztül. Ezekkel az információkkal a tarsolyunkban kellene tökéletesen megfelelni bizonyos elvárásoknak - amiket emberi ésszel fel sem lehet fogni - nyúlfarknyi életünk ideje alatt, különben ÖRÖKKÉ tartó kínszenvedés a jussunk. Biztos ez?
Isten nem akarja, hogy az embereknek fogalmuk se legyen ezekről a kérdésekről, mármint hogy mi az élet értelme, stb., ezért küldött prófétákat és ezért íródott a Biblia, hogy ne legyünk homályban.
Szia
A Bibliából tudom, hogy Isten az ember számára teremtette meg az élet feltételeit itt a földön, és ha utána nézel pl. a Nap és a Hold "állásának" forgásának, mozgásának, akkor az tűnik ki, Isten hatalmas gonddal helyezte őket el a világegyetemben, hogy nekünk lakható, élhető, élvezhető legyen megelégedésig itt a földön. Néhány ember, akiket Isten kiválasztott ugyan valóban Krisztussal lesznek királyok és papok az egekben, de az emberek többségének itt van kilátása az örök életre a földön. Többek között itt ír erről a Biblia
az égi élet várományosai:
Jelenések 5:9, 10
"És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágtak, és véreddel embereket vettél meg Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
Jelenések 20:6
"Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. Fölöttük nincs hatalma a második halálnak, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az 1000 év alatt."
a földi élet reménysége:
János 10:26–28
"De ti nem hisztek, mert nem vagytok az én juhaim. Az én juhaim figyelnek a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Örök életet adok nekik, és soha, semmiképpen nem pusztulnak el, és senki sem fogja kiragadni őket a kezemből."
Zsoltárok 37:10, 11, 29
Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek. Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak."
Ézsaiás 45:18
"Mert így szól Jehova, az ég teremtője, az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta: „Én vagyok Jehova, és nincsen más.
Máté 5:5
"Boldogok a szelídek+, mivel örökölni fogják a földet."
Jelenések 21:3
"Erre egy hangot hallottam a trón felől, mely hangosan ezt mondta: „Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig a népe lesznek, és maga Isten lesz velük."
Én már ezt élem. Átjár a krisztus, amire szimbólum a bibliában jézus, ahogy a mennyországot is élem annak földi formájában.
Majd megfejted. Törekedj önmagad megismerésére, és a léted minden pontja fejlődik vele.
Nem csak egy próbatétel. Inkább tanulópálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!