Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Várjátok, hogy Jézus jelenlété...

Várjátok, hogy Jézus jelenlétében éljetek a mennyországban? Nem sikerül megfejteni ezt a földi létet. Valóban egy próbatétel lenne?

Figyelt kérdés

2023. júl. 31. 15:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
25%
Nem
2023. júl. 31. 15:49
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2023. júl. 31. 16:26
 3/18 anonim ***** válasza:
66%

Az a baj ezzel a próbatétel dologgal, hogy még egy fűkaszáló közmunkásnak is pontosan elmondják, hogy mi a feladat, elmagyarázzák neki a fűkasza kezelését, aztán ha netán rosszul csinál valamit, akkor szólnak neki, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálni.

Ezzel szemben a Mindenség Teremtője lerakja ide az embert, aki azt sem tudja biztosan hol van, minek van itt, honnan jön és hová tart. Néhány ezer évenként jön valaki, aki azt állítja tudja a válaszokat, aztán az illető szavait csűrik-csavarják az utódok emberöltők százain keresztül. Ezekkel az információkkal a tarsolyunkban kellene tökéletesen megfelelni bizonyos elvárásoknak - amiket emberi ésszel fel sem lehet fogni - nyúlfarknyi életünk ideje alatt, különben ÖRÖKKÉ tartó kínszenvedés a jussunk. Biztos ez?

2023. júl. 31. 16:41
 4/18 anonim válasza:
60%
Ez a földi létünk valójában csak egy kiképzés,amit véresen komolyan kéne venni mindenkinek!
2023. júl. 31. 21:02
 5/18 anonim ***** válasza:
31%

Isten nem akarja, hogy az embereknek fogalmuk se legyen ezekről a kérdésekről, mármint hogy mi az élet értelme, stb., ezért küldött prófétákat és ezért íródott a Biblia, hogy ne legyünk homályban.

2023. aug. 1. 09:43
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
Mert most nem vagyunk homályban...
2023. aug. 1. 09:47
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Ugye a tanítás azt mondja, hogy aki jól viselkedik elnyeri a mennyország jutalmát, ám a rómaiakhoz írt levél 9. része a következőeket írja: "Így hát azon könyörül, akin akar, s azt teszi megátalkodottá akit akar. Erre azt az ellenvetést teszed: Miért von felelősségre akkor mégis? Hiszen ki állhat ellen akaratának? Ember ki vagy te, hogy perbe szállj az istennel? .... Vagy nem a fazekastól függ, hogy ugyanabból az anyagból egyik edényt díszesnek a másikat közönségesnek készíti?" Azt is tanítják, hogy szeresd az ellenségedet és bocsáss meg neki, mégis Lucifert amiért nem ért egyet istenükkel Sátánnak azaz ellenségnek nevezték el és gyűlölik őt és az ő híveit is ám hívei gyűlöletét azzal magyarázzák, hogy ők nem az embert gyűlölik, hanem a gonosz lelket, ami tanyát vert a testében, de mivel az az ő részévé vált, tehát őt is ellenségnek tekintik.
2023. aug. 1. 10:42
 8/18 KZitus ***** válasza:
41%

Szia

A Bibliából tudom, hogy Isten az ember számára teremtette meg az élet feltételeit itt a földön, és ha utána nézel pl. a Nap és a Hold "állásának" forgásának, mozgásának, akkor az tűnik ki, Isten hatalmas gonddal helyezte őket el a világegyetemben, hogy nekünk lakható, élhető, élvezhető legyen megelégedésig itt a földön. Néhány ember, akiket Isten kiválasztott ugyan valóban Krisztussal lesznek királyok és papok az egekben, de az emberek többségének itt van kilátása az örök életre a földön. Többek között itt ír erről a Biblia

az égi élet várományosai:

Jelenések 5:9, 10

"És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágtak, és véreddel embereket vettél meg Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

Jelenések 20:6

"Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. Fölöttük nincs hatalma a második halálnak, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az 1000 év alatt."

a földi élet reménysége:

János 10:26–28

"De ti nem hisztek, mert nem vagytok az én juhaim. Az én juhaim figyelnek a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Örök életet adok nekik, és soha, semmiképpen nem pusztulnak el, és senki sem fogja kiragadni őket a kezemből."

Zsoltárok 37:10, 11, 29

Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek. Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak."

Ézsaiás 45:18

"Mert így szól Jehova, az ég teremtője, az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta: „Én vagyok Jehova, és nincsen más.

Máté 5:5

"Boldogok a szelídek+, mivel örökölni fogják a földet."

Jelenések 21:3

"Erre egy hangot hallottam a trón felől, mely hangosan ezt mondta: „Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig a népe lesznek, és maga Isten lesz velük."

2023. aug. 1. 19:07
 9/18 anonim ***** válasza:
39%
Szeretni kell megtanulni ....
2023. aug. 2. 12:25
 10/18 anonim ***** válasza:
41%

Én már ezt élem. Átjár a krisztus, amire szimbólum a bibliában jézus, ahogy a mennyországot is élem annak földi formájában.

Majd megfejted. Törekedj önmagad megismerésére, és a léted minden pontja fejlődik vele.

Nem csak egy próbatétel. Inkább tanulópálya.

2023. aug. 3. 04:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!