Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Várjátok, hogy Jézus jelenlété...

Várjátok, hogy Jézus jelenlétében éljetek a mennyországban? Nem sikerül megfejteni ezt a földi létet. Valóban egy próbatétel lenne?

Figyelt kérdés

2023. júl. 31. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
#10 Írd már nagy kezdőbetűvel azt, hogy Jézus!
2023. aug. 3. 11:46
 12/18 anonim ***** válasza:
38%
Az "urat, hogy kell szolgálni ott a gazdag ifjú története, mikor megkérdezte jézust, hogyan szolgálhat. Ő azt mondta, hogy adja el mindenét és ossza szét a szegények között és kövesse őt. Hát nem baromság ez?!? Azok, amik jók az életben, istennek bűnös dolgok s a biblia el is ítéli ezeket. Ez a könyv tele van betarthatatlan szabályokkal, hogy legyen miért bocsánatért esedezni, hiszen ha minden jó el is felejthetnék istent, na meg az egyház is lehúzhatná a rolót.
2023. aug. 3. 12:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12!

Semmi baja nem volt Jézusnak a gazdagsággal hanem a vagyonban való bizással volt baja ami annak az ifjúnak is a problémája volt.

Különben Ábrahám is a hit atyja kiemelkedően gazdag volt, vagy Jób, vagy Dávid, Salamon, vagy az úsz-ben azok akik Jézus szolgálatát támogatták, illetve olyan rómaiak akik a zsidóknak zsinagógákat épittettek és Jézus megdicsérte a hitüket.

2023. aug. 3. 12:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Ő maga mondta, hogy aki követni akarja őt hagyja el mindenét és mindenkiét. Mert azt mondja: \"Bizony mondom néktek, hogy gazdag ember nehezen megy be a mennyek országába.\" Sőt azt is mondom néktek:\"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni mint a gazdagnak az isten országába bejutni.\"(Mát.19,23-24) Az egyház részéről megint csak ellentmondásba botlunk mert tudjuk az egyház nem szegény, sőt... Meg ez az osszuk szét mindenünk filozófia elég necces. Most ez közhely de mégis leírom, hogy ezeknek a java az egyház koholmánya haszonszerzés céljából.
2023. aug. 3. 14:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Igen és a többit miért nem idézed?

Ja értem te vagy az aki beteljesiti amiről Jézus beszélt, hogy "üldözésekkel együtt". Xd

Márk 10:29 Jézus pedig felelvén, monda: Bizony mondom nektek, senki sincs, aki elhagyta házát, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit én értem és az evangéliumért,

Márk 10:30 Aki százannyit ne kapna most ebben az időben, házakat, fitestvéreket, nőtestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel együtt; a jövendő világon pedig örök életet.

2023. aug. 3. 14:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Az embernek van egy öntudatos fellépése, hogy elhanyagolja isten akaratát és a "kegyetlenség" útjait járja. A művelt emberek által a gonoszságot felemelték az erélyek rangjára, hogy kielégítsék alacsony fekvésű ösztöneiket. Az ember komorsága megsemmisíti magát és mindenkit, éppúgy, mint ő... Teszik ezt egy meggondolatlan erőfeszítésként, hogy elszökjenek abból az összehúzott bőrből, amibe öltöztette őket teremtőjük.
2023. aug. 3. 18:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy az életet tudatosan kell élni és kihasználni minden pillanatot. Hogy minél többet tudj adni másoknak, a világnak. És itt is élhetsz Jézus jelenlétében. Én is tapasztaltam már. Szerintem az a cél hogy minél több ember megismerje Istent. Persze nagyon vágyok Rá és a mennyországról is egy csomót ábrándozom. Ez hozzá tartozik. De előbb élj egy olyan életet, hogy amikor majd haldokolsz, ne azon törd a fejed, hogy mennyi mindent csinálhattál volna még vagy másképp. Itt a földön csak átutazók vagyunk.
2023. aug. 4. 14:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Még az is, hogy minél több ember megismerje Istent nem megy másképp csak a Szentlélek tanácsával.
2023. aug. 5. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!