Mondhatom egy hitetlennek, hogy a jó Isten éltessen téged? Vagy inkább Darwin éltessen téged?
Figyelt kérdés
2023. szept. 17. 15:22
11/22 anonim válasza:
Igen, azt csak akkor mondhatod, ha tényleg vicces a helyzet.
Ateisták nem csináltak kultuszt Darwinnak, és nem is istenítik, szóval az analógia nem működik.
12/22 szp72 válasza:
Darwin legjobb tudomásom szerint senkit se tud éltetni, amit még az ateisták is tudnak. Ha már darwinistán akarsz köszönni akkor talán így:
Jó egészséget! S kerüljön el a természetes szelekció.
13/22 anonim válasza:
Te is itt úgy csinálsz, mintha valami kétfejű emberrel találkoznál. Pedig sok helyen arra csodálkoznak inkább rá, ha valaki vallásos. Lazulj le nyugodtan, nem kell túltolni ezt a témát. Mondod, ahogy mondani szokás. Megjegyzem, mikor az isten kifejezés a honfoglaláskor idekerült, hát nem az ábrahámi atyaúristent jelölte, hanem az égbolt elemeit. Nem ez lesz az első eset, hogy a szó eredete és használata szét van már csúszva...
14/22 A kérdező kommentje:
2023. szept. 17. 22:14
15/22 anonim válasza:
14#
Ennyi fa__ságot régen hallottam...
16/22 A kérdező kommentje:
Persze, hogy rég hallottál, mert nem HALLOD HANEM LÁTOD AZ ÍRÁST TE BASTARD!
2023. szept. 17. 22:30
17/22 anonim válasza:
@16 nekem szerintem nincs ra fulem, azert nem hallom.
18/22 anonim válasza:
Nekem már az ükapám is ateista volt és attól fogva az unokámig tudtommal senki nincs megkeresztelve sem a családban, de rájár a szavunk az ilyesmire: Isten éltessen, adj' Isten, Isten áldjon, Isten veled, stb, de ezek csak egyszerű szófordulatok, amit néha így mondunk, néha meg másképp, nincs semmi jelentősége.
Nyugodtan mondhatsz ilyeneket, senkit nem zavar.
19/22 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondom, hogy Jahve éltessen téged ^^
2023. szept. 18. 14:02
20/22 anonim válasza:
Csak akkor, ha te is elfogadsz pl. olyan köszöntést, hogy Belzebub éltessen téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!