Miért kell a bajba jutottakat segíteni?
Szerintem akkor úgy tedd fel a kérdést, ahogy tényleg akarod.
Pl. Miért pont az én anyám segít a bajba jutottakon?
Talán mert ő is jó lelkű.
Anyunak volt egy bátyja meg van egy húga. A húgának az egyik gyereke elvált és befogadta a házába a 6 évesével mert a hugaek külföldön élnek meg jóba sincs az apjával. Időközben méhnyakrákos lett, megműtötték és csinálja a kemót. Emiatt nem tud hitelt felvenni és volna kilátásba egy jó két szobás lakás amire anyu ad kölcsön és visszatorleszti 10 év alatt. A fele pénze megvan a volt uravalkotos lakásból, a felét anyu adja. A bátyja gyereke anyagilag jól áll a de az anyósat műtötték meg valakinek a lakáshitelét fizetik és akarták saját házát építeni, nekik is adott anyu kölcsön amit nem adták meg. Ezek az unokatestvérem. Én oszihikai beteg vagyok és sajnálom hogy anyu segít rajtuk mert tudom hogy ha anyu meghal én rajtam nem fog segíteni senki mert anyu pótolhatatlan. Nem lesz aki pár napra befogadjon anyu halála után vagy vigyázzon rám hogy a rossz szándékú emberek ne kornyekezzenek meg. És ez csak a pénz mert a nőnek a gyereket hordja is haza iskolából. A testvére unokáját aki mamának szólítja anyut amire irigy vagyok. Nekem sose volt három mamám csak egy az anyu anyja.
Plussz ott a nő aki hordja a Bihari naplót. Annak is adott anyu kölcsön meg lehet fog is. Mert a lánya addig hizelgett míg a lakását a nevére nem íratta meg képzése is lett és a nyugdíjából fizeti a hitelt amire a ház is rá van terhelve. És a lánya nem is dolgozik csak néha, akkor is elszorja a pénzt. És mi fent az öregasszony fizet, ezért a nyugdíj mellett újságot hord. És az unokát is viszi magával,hurcolja mert nincs pénzük ovira. A lánya küldi hogy kérjen kölcsön mert hol a villany hol a gáz nincs kifizetve és az öregasszony hordja az újságot és ő kell az emberek előtt szegyenkezzwn meg kobyorogjon mert már nem adnak neki. Nem értik hogy a lánya miatt kér kölcsön mert az nem osztja be a pénzt és a lakásból is kikerülnek ha nincs fizetve a számla meg a hitel. Van még 3 gyereke de azok nem néznek rá amiért ennek az egynek adta oda a házat és ők nem kapnak semmit. Ez az egy meg ha utcára kerülnek akkor fog egy pasast és odamegy, nem törődik az anyjával aki tartja őket.
De énnekem van bajom a gondolkodással és nekem csak anyu van. Úgy érzem ha másnak segít tőlem vesz el. Ha meghal és nem lesz senkim akkor rajtam melyik segít. Miért nem éli mindenki a maga életét.
Krisztus arra tanított,hogy segítsünk önzetlenül a rászorultakon.
Természetesen ebben a legfontosabb saját családunk.
Elfogadsz tőlem egy tanácsot? Őszintén nagyon idegesítő, amikor valaki azon nyivákol, hogy ő szellemileg beteg.
Inkább a hobbidról beszélj.
Lehet, hogy ezt bántásnak fogod fel, de nem az.
Az emberek nem energiavámpír lelkiszemetest keresnek.
Lehet, hogy nincs hangulatod semmihez, de sosem fogják az emberek egy rosszindulatú, megbízhatatlan problémás ember társaságát keresni, aki irigy.
Lucifer, a kerdezo nem megbizhatatlan nyavogo, akinek nincs hangulata semmihez, hanem autista es komoly neurodiverzitas problemai vannak.
Kerdezo, anyukad rajtad is ugy segitett, hogy nem kellett volna, amikor orokbefogadott. Egy fantasztikusan jolelku, onfelaldozo asszony lehet. Attol, hogy mas raszorulokon segit, neked nem jut kevesebb, hiszen igy is mindened megvan, onallo lakasod es o magyon szeret teged. Anyukad azt csinal a penzevel es az idejevel, amit akar - ezt tudom, nehez elfogadni, de ez a helyzet.
Azon ne ragodj, hogy mi lesz, ha meghal, mert neked is fognak segiteni emberek, akikrol meg nem is gondolod.
A te irigykedesedet meg a gyuloletedet megbocsajtja Isten, mert pszichiatriai okai vannak es nem tehetsz rola.
Nagyon nehez lehet neked es nehez lesz, ha anyukad meghal, de ezen nem segitene az, ha most csak veled torodne. Apold a ver szerinti apukaddal a kapcsolatot es a testvereddel, akkor nem maradsz majd egyedul. Mindig lesznek civil szervezetek es egyhazak, akik gondoskodnak majd rolad.
Ne anyukadra haragudj, barcsak lenne meg sok olyan ember, mint o.
Hát bárcsak ne lenne több olyan ember mint ő. Egyszerűen gyűlölöm a bajba jutott embereket. Még a szegényeket. Mindig is gyűlöltem. Másodikos,nem ovodaba se jártam mikor már gyűlöltem őket csak.akkor nem tudtam mit érzek. Másodikos koromban tudtam hogy a gyűlöletet érzem.
Nagyváradon volt egy nagycsalád, puszkosak voltak a gyerekek. Nem jártam óvodába se, ott mentünk el előttük és apu megjegyezte hogy ezek ütik verik egymást. Éreztem hogy gyűlölöm őket mert mocskosak. Nagycsalád volt. A szülők eggyütt éltek de ittak és állami lakásba laktak. Nem voltak befogadottak mint az unokatestvérem hanem az államnak fizettek hogy laknának és nem voltak elválva hanem eggyütt voltak a szülők. Mindig bennem volt a gyűlölet a szegények iránt. Irigyeltwmhogy azok nem autisták hanem szegények. Azt hittem még ma is hiszem hogy én azért vagyok ilyen mert nem szegény vagyok és inkább szegény lennék mint ilyen. Ezért gyűlölöm a szegényeket mert irigylem hogy nekik csak az a bajuk. Az unokatestvérem is irigylem de őt irigyeltem mindig mert agyilag egészséges és nem volt szegény mindig csak mióta elvált. Rákos se volt csak júniusban derült kell, idén januárban érzett ő valamit de nem foglalkozott vele. Lehet hogy a férj mivel háborúzott válás előtt még utána a tárgyalások akkor a stressz hozta ki a rákot vagy gyorsította meg.
Miért nem érti meg senki hogy én érzem hogy ha anyu meghalna akkor rajtam nem volna aki segítsen? Nem értenek meg a problémám. Akin segít anyu az szerencsétlen, hogy segítene az enrqjtam. Gyűlölöm hogy a másik unokatestvérem is kapott tőle pénzt. Csak azt legalább nem irigylem mert férfi és 20 évvel öregebb nálam. Nem nő és 3 évvel mint a másik. És ez a fiú vagy már férfi mindig adott nekünk ruhákat meg a lakásokba az összes ágynemű meg háztartási gép tőle van. Mikor a vamnal dolgozott mibdig vett anyunak mindenfélét mert ott nincs nincs áfa és nem vett el sose pénzt. Neki van egy szép családja meg managari állása meg vállalkozása tehát benne jobban lehet bízni hogy visszaadja. Mondom hogy eddig is adott ruhákat,ágyneműt meg értékes háztartási gépeket. Még volt hogy bútorokat is adott anyunak.
Természetes hogy rosszul esik hogy anyu segít mert érzem hogy rajtam nem fognak segíteni ha anyu meghal. Ki segítene? Azt is gyűlölöm hogy Nagyváradon nincs egy lakootthon a pszichikai betegeknek hogy lakás ellenebe bevegyenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!