Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg szeretnék keresztelkedni,...

Meg szeretnék keresztelkedni, a mormon vallásra, ebben teljesen biztos vagyok, eldöntöttem. Tudom a menetét, már járok misszionáriusokhoz, de engem nagyon pici koromban megkereszteltek reformátusra. Ilyenkor mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Természetesen tőlük is meg fogom kérdezni, csak tartok a választól. Mire számíthatok? (Kérlek, csak akkor írj, ha értesz a témához!)
2023. szept. 8. 13:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
26%

Egy gondolat a mormonok hitéről,pontosabban az én keresztény(krisztusi) hitemről:

Isten örök, mindent tud s ezért amit egyszer kijelentett, az is örökérvényű. Nincs szüksége korrigálni! Az a vallási irányzat,amelyik nem ezzel az elvvel indul, nem lehet Istentől származó!

Őssze kell vetnünk Isten szava,a Biblia tanítását a Mormon könyve tanításával. Ha bármilyen eltérés van, CSAK a Mormon könyve lejegyzője(lefordítója) lehet hamis próféta.

2023. szept. 19. 18:05
 22/27 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 21#!

Ez igazhitű muszlimtól talán elfogadható lenne az álláspontod, hiszen a Korán valóban egyszer lett kijelentve Mohamed próféta közvetítésével (habár a Korán is tisztelettel említi a korábbi zsidó és keresztény Írásokat).

A Biblia azonban nem ilyen. A Biblia nem Isten egyszeri szava, hanem egy szentírás gyűjtemény, ami a történelemben folyamatosan keletkezett.

Isten az Ő szavait többezer éven keresztül sorról sorra nyilatkoztatta ki, már az Ószövetségi gyűjtemény is ilyen (Jób könyve sokkal korábbi, mint mondjuk Ezékiel, és mindegyiknél későbbi a Makkabeusok) és ehhez adódtak később hozzá folytatólagosan az újszövetségi könyvek, először Pál levelei, majd később az evangéliumok egy része, és legkésőbb János munkássága, előbb Pathmos szigetén a Jelenése Könyve, majd onnan hazatérve Efézusba legkésőbb János evangéliuma.

Isten alapvető jellemvonása (szokása) amit elsőként felismerhet mindenki aki valóban olvassa a Biblia könyveit, hogy mindig is szólt a követőihez újabb és újabb próféták, apostolok, ihletett redaktorok, evangelisták, tudós papok, és egyszerű sátorkészítők útján.

Isten ezen szokása, jellemvonása Jézus Krisztus földi szolgálata után sem változott meg, még az sem zárta ezt le; "a Mennyek Kapuja nyitva áll (ez az evangélium jó híre)"; hiszen például az Újszövetség összes könyve is jóval Jézus mennybemenetele után lett kinyilatkoztatva.

Semmi józan okunk nincs azt mondani, hogy a Mormon Könyve, vagy a Korán, vagy a Bahái hit szent könyvei ne lehettek volna Isten által sugalmazottak, ihletettek. Belőlük ne szólhatna Isten szava. Ugyanazon Istené, a mi Istenünké, Ábrahám, Izsák, Jákob istenéé.

Sőt miért gondolnánk, hogy más népekhez nem szólhatott Isten?! Ki tilthatja meg neki?! Hogy a Védák, Buddhista szent iratok, vagy az ausztrál őslakók hite ne lehetne Istentől származó.

Van aki ebben hisz, van aki abban. A hit nem a dolgok biztos tudása, hanem "reménylett dolgok valósága", hogy Pált idézzem. Az igaz hívő mindig keresi Istent, mindenben és mindenhol; és a Szentlélek iránymutatásával meg is találja újra és újra mindenben.

A mormonok 11. hittétele, világos és tiszteletreméltó, önmagáért beszél:

"Igényt tartunk arra a kiváltságra, hogy saját lelkiismeretünk parancsai szerint hódoljunk a Mindenható Istennek, és minden embernek megadjuk ugyanezt a kiváltságot, hadd hódoljanak úgy, ott és annak, ahogy, ahol és aminek akarnak."

2023. szept. 20. 16:57
 23/27 anonim ***** válasza:
47%

"és ehhez adódtak később hozzá folytatólagosan az újszövetségi könyvek, először Pál levelei, majd később az evangéliumok egy része, és legkésőbb János munkássága, előbb Pathmos szigetén a Jelenése Könyve, majd onnan hazatérve Efézusba legkésőbb János evangéliuma."

Igen és a Bibliában azt is olvashatod, hogy ezekkel lezárult. Nem véletlenül fejeződik be a Jelenések könyvével. Ezen felül az apostolok és maga Jézus is csak hamis prófétákra figyelmeztetnek, ilyen volt Joseph Smith is vagy éppen Mohamed.

"Igényt tartunk arra a kiváltságra, hogy saját lelkiismeretünk parancsai szerint hódoljunk a Mindenható Istennek, és minden embernek megadjuk ugyanezt a kiváltságot, hadd hódoljanak úgy, ott és annak, ahogy, ahol és aminek akarnak."

Ez így igaz, mindenki olyan vallású és olyan istent imád, amilyet csak szeretne. Lehet akár az Zeusz, Odin, vagy éppen egy Moroni által bemutatott másik istenség.

2023. szept. 20. 21:06
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

22.Hsz!

Az én Istenem örök,mint az ő szava. Azt nincs szüksége változtatgatni.

Minden,ami attól eltér,az hamis tan,hamis prófétától!

2023. szept. 20. 21:27
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

Mi az hogy a te istened?

Neked külön valóságos van és ott mindenféle képzelt dolog igaz?

2023. szept. 22. 11:20
 26/27 anonim ***** válasza:

25.Hsz!

Egyetlen Isten létezik,de az emberek fejében temérdek különböző,különböző jellemzőkkel.

Az én Istenemet a Bibliából ismerem,különösen az Újszövetség írásaiból,melyeket Isten lelke inspirált.

Bármi,ami azoktól eltérő istent tanít, az számomra hamis prófécia.

2023. szept. 22. 17:41
 27/27 anonim ***** válasza:

Azt a részét értem, de mióta a te istened?

Kissé fura a megfogalmazás.

2023. szept. 23. 05:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!