Hogyan kell jól böjtölni?
Akármilyen vallásról is legyen szó, sok helyen előkerül a böjtölés mint jelenség ami közelebb visz a spiritualitáshoz.
Agnosztikusként szeretnék kipróbálni valamiféle böjtölést, és csak vizet vennék magamhoz 1 napig például.
Viszont félek, hogy hogy fogom érezni magam ha alacsony lesz a vércukor szintem vagy ilyesmi. Nyilván igyekeznék előtte lévő nap normálisan/kiegyensúlyozottan étkezni.
Plusz hogy tereled el a figyelmed az éhség-érzetről?
Szia
Rádbízva, hogy miért akarsz böjtölni:
annyit mondanék, hogy ne kezdd azzal, hogy egész nap csak vizet iszol, az veszélyes is lehet.
Próbáld azt, ami a katolikusoknál böjt: napi 3x eszel, de csak egyszer eszel annyit, hogy egészen jóllakj: a másik két étkezés ennek kb. a fele legyen.
Vagy csináld azt, hogy péntekenként nem eszel húst.
Szóval ne a legradikálisabbal, és így is, ha rosszul éreznéd magad, akkor azonnal egyél (többet). Vigyázz magadra!
(Lucifer zseniális tanácsát a kávéról hanyagold, bizonyára a vérnyomást keveri a vércukorszinttel... Ha leesik a vércukorszinted, egy fél pohár gyümölcslé, cukros üditő vagy 2-3 szem szőlőcukor emeli meg, de inkább ne juss oda.)
11-esnek nagyon szépen köszönöm a magyarázatot.
Többiek nem sokat segítettek azzal, hogy álljak neki kezdőként. Nem lebeszélni kell, hanem segíteni kipróbálni.
Nyilván ha nem válik be többet nem csinálom. És nyilván (még) nem vagyok olyan gyakorlott keresztény szinten mint mások.
"Nyilván ha nem válik be többet nem csinálom."
Hát az biztos...de reméljük nem így lesz...
Ennek semmiköze a kereszténységhez. Miért akarod csinálni? Fogyni szeretnél?
Nem kell fogynom, sovány vagyok.
Szeretnén fejleszteni az önuralmam és sok helyen olvastam, hogy az átmeneti böjt nagyon jót tesz a testnek is. Javítja az anyagcserét, emésztést, megszabadít a salakanyagoktól stb. Rengeteg előnyről írnak tudományos szaklapokban.
Ez így van, de ez nem böjt, legfeljebb annak testi pozitív hozadéka.
Jó akkor értsd a jó szót a böjt alatt.
Van valami hasznos tanácsod a nem-böjtre?
Itt próbálkozz vele:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas
Én péntekenként nem szoktam húst enni, szigorú böjti napokon pedig csak napi 3x étkezés, abból 1x lehet jól lakni. Nagyböjti időben nem csak hússal böjtölök, de édességet se nagyon eszek ezeken a napokon.
Viszont nem hiszem, te pont erre gondolsz.
Ebédre eszel salátát, egyébként meg híg fekete teát iszol.
Szerintem egy sovány embernek nem tesz jót. Nem kell cukor és vöröshús. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!