Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet böjtölni? Káros...

Hogyan lehet böjtölni? Káros az egészségre?

Figyelt kérdés

Úgy olvastam az interneten, hogy van olyan böjt, amikor a vallásos személy nemcsak húst nem eszik hanem egyáltalán semmit.

Ha valóban van ilyen, hogy lehet megvalósítani? Utánanéztem a neten, hogy hány napig lehet bírni evés nélkül és ott 2 napot írtak. 2 nap után nem hal bele az ember, de már előjönnek a súlyos problémák.

2021. júl. 10. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

A Ramadàn soràn egy hónapon keresztül böjtölünk úgy, hogy napfelkeltétől napnyugtàig sem inni sem enni nem szabad.

Abdullah

2021. júl. 10. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Bem lesz semmi bajod, ha két napig nem eszel. Sőt, egy hétig minden további nélkül kibírod evés nélkül. Először nagyon éhes leszel, utána már nem.

De azért igyál rengeteg vizet, és ha van valami betegséged, akkor beszélj először az orvosoddal.

2021. júl. 10. 19:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem. Szóval akár egy hétig is lehet bírni. És mi a helyzet az ettől hosszabb idővel? 2 hétig vagy 4 hétig is lehet bírni?

Abdullah, neked is köszönöm a választ. Én nem tartok Ramadánt, de olyan brutálisnak hangzik az egy hónap. Hogy lehet kibírni?

2021. júl. 10. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

2-es vagyok, természetesen tovább is lehet bírni, csak akkor már erősen javasolt az orvosi felügyelet.

A Ramadánt viszont ne úgy képzeld el hogy egy hónapig nem esznek, hanem hogy egy hónapon keresztül napkeltétől napnyugtáig tilos az étel (a keményebb legények nem is isznak). Viszont napnyugtától napkeltéig ehetnek, ihatnak.

2021. júl. 10. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Napnyugta utàn datolyàval és vízzel illik megtörni a böjtöt, ima utàn. Iftàr vacsora van minden napnyugta utàn a Ramadàn alatt.

"Aki őszinte hittel, Isten jutalmát remélve böjtöli végig ramadán havát, annak az összes múltbéli bűne megbocsáttatik.”

(al-Bukhári hadísz)

Abdullah

2021. júl. 10. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
44%
Abdullah,még az is, ha tavaly ramadánkor disznótorossal meg házipálinkával ünnepeltél?
2021. júl. 10. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
2 nap után (egészséges embernél) nem jön elő semmilyen súlyosabb probléma. 40 napot is lehet böjtölni. Nekem 8 napos volt eddig a leghosszabb. Folyadék nélkül már más kérdés, egyszer próbáltam, 1 nap is nagyon kemény volt.
2021. júl. 10. 23:56
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
Ne csinald, mert veszelyes!
2021. júl. 11. 08:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Elméletben károsnak nem káros viszont ha eddig normálisan étkeztél és hirtelen elkezded akkor megzavarja a szervezeted egyensúlyát és abból baj lehet
2021. júl. 11. 09:35
 10/10 anonim válasza:
Nem csak az a böjt hogy 40 napig nem eszik az ember fia. Böjt az is, ha pl egy hétig nem eszel édességet, vagy egy hétig nem gépezel, nem eszel húst stb. Ezek szellemi megpróbáltatások amik alatt sikereket érhetsz el az életben.
2021. júl. 11. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!