Feltámadás vagy reinkarnáció?
# 20. A Biblia Ószövetségből és Újszövetségből áll. Az Ószövetség tartalmazza azokat a jövendöléseket, amik az Újszövetségben teljesedtek be.
Az ószövetségi szent könyvek pedig Jézus idejében már rég egybe voltak foglalva. A Septuaginta, az Ószövetség görög nyelvű fordítása már Kr.e 3. században elkészült. Jézus tehát jól ismerte, sőt kívülről tudta az egész Ószövetséget.
Nem én beszélek hülyeséget, Te vagy tájékozatlan.
21
Legalább annyi eszed legyen, hogy elovasod amit írsz. Az ószövetség nem egyenlő a Bibliával!!! Ennyire sötét már te sem lehetsz ember!
"De ne felejtsd el, hogy Jézus viszont hitt a Biblia hibátlanságában."
Jézus érdekes módon nem "Isten szent törvényeként" hivatkozik az ÓSZ írásokra, hanem "Mózes törvénye", a "ti törvényetekben". Attól, hogy az ÓSZ elszórt módon (érdekes ez a szerteszórtság is), tartalmaz próféciákat a Messiásról (Mózes maga is szólt egy őt követő prófétáról, akit Jézus idejében még vártak), még nem igazolja, hogy minden szavát egyformán Isten diktálta.
Én hiszek abban, hogy Jézus a Megváltó, az egyetlen út az Atyához. Ebből a világból Jézuson keresztül lehet megszabadulni (én ebben hiszek). Igaz, hogy Jézus mondott olyat, hogy keskeny az út, és kevesen találják meg, széles az út, és sokan mennek a pusztulásba, de ezt nem tudom úgy felfogni, hogy kis számú ember üdvözül, a többi megy a levesbe (pokolba, megsemmisítésre). Itt valami alternatív megfejtést kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!