Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Feltámadás vagy reinkarnáció?

Feltámadás vagy reinkarnáció?

Figyelt kérdés
Ha lesz feltámadás miért van reinkarnáció?

2023. szept. 2. 08:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
17%

# 20. A Biblia Ószövetségből és Újszövetségből áll. Az Ószövetség tartalmazza azokat a jövendöléseket, amik az Újszövetségben teljesedtek be.

Az ószövetségi szent könyvek pedig Jézus idejében már rég egybe voltak foglalva. A Septuaginta, az Ószövetség görög nyelvű fordítása már Kr.e 3. században elkészült. Jézus tehát jól ismerte, sőt kívülről tudta az egész Ószövetséget.

Nem én beszélek hülyeséget, Te vagy tájékozatlan.

2023. szept. 3. 13:46
 22/27 anonim ***** válasza:
61%

21

Legalább annyi eszed legyen, hogy elovasod amit írsz. Az ószövetség nem egyenlő a Bibliával!!! Ennyire sötét már te sem lehetsz ember!

"De ne felejtsd el, hogy Jézus viszont hitt a Biblia hibátlanságában."

2023. szept. 3. 15:45
 23/27 anonim ***** válasza:
41%
Attól még hogy sértegetsz, nem leszek okosabb. A Biblia szó azt jelenti: Könyvek. Jézus idejében az Ószövetségből álltak a Könyvek. Tehát az volt a Biblia.
2023. szept. 3. 16:15
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

Jézus érdekes módon nem "Isten szent törvényeként" hivatkozik az ÓSZ írásokra, hanem "Mózes törvénye", a "ti törvényetekben". Attól, hogy az ÓSZ elszórt módon (érdekes ez a szerteszórtság is), tartalmaz próféciákat a Messiásról (Mózes maga is szólt egy őt követő prófétáról, akit Jézus idejében még vártak), még nem igazolja, hogy minden szavát egyformán Isten diktálta.

Én hiszek abban, hogy Jézus a Megváltó, az egyetlen út az Atyához. Ebből a világból Jézuson keresztül lehet megszabadulni (én ebben hiszek). Igaz, hogy Jézus mondott olyat, hogy keskeny az út, és kevesen találják meg, széles az út, és sokan mennek a pusztulásba, de ezt nem tudom úgy felfogni, hogy kis számú ember üdvözül, a többi megy a levesbe (pokolba, megsemmisítésre). Itt valami alternatív megfejtést kell keresni.

2023. szept. 4. 16:00
 25/27 anonim ***** válasza:
19%
Nem értem, miért lenne feltámadás? Hogy itt éljünk az anyagi világban? Az ember szellemi, isteni részben. A feltámadás biztos nem úgy értelmezendő, ahogy ma gondoljuk.
jan. 23. 23:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Én pedig maga a feltámadás koncepcióját nem tudom értelmezni. Ha fizikai testben támadunk fel úgy mint Jézus (olyan lesz a testünk mint Jézusnak feltámadás után),csak mire elérkezik a "vegítélet" pontja addigra már règ elpusztult a testünk akkor mégis miben "támadunk" fel? Ha meg Isten képes nekünk új testet teremteni a semmiből (mert addigra az leszünk) akkor meg minek van szükség a fizikai feltámadásra?
márc. 6. 12:28
 27/27 anonim ***** válasza:
52%
A feltámadas melyik fejlettségi korra tehető? Milyen technikai lehetőségek közepette? A jelenlegi technikai világba, vagy a középkoriba támadunk fel?
márc. 8. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!