Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hinduk maszturbálhatnak?

A hinduk maszturbálhatnak?

Figyelt kérdés

Én eddig úgy tudtam, hogy a főáramban ott sem nézik jó szemmel, mivel úgy gondolják, hogy pazarolja az életerőt, amit a magvesztés, meg a nemi váladékok távozása okoz, emellett meg hasonló szempontokat hoznak fel, mint a többi vallásban (önzővé tesz, lejjebb, állati szintre visz, nem feljebb és nem tanít önmegtartóztatásra, nem ösztönöz pártalálásra, mert egyedül is kiélheti stb.).

De nemrég találkoztam néhány hindu lánnyal, akik azt mondták, hogy csinálják. A Legfelsőbb azért adott szájat, hogy együnk és azért adott a lányoknak puncit, a fiúknak meg farkat, hogy nemi gyönyört élhessenek át, de szerelmet, meg izgalmat nem csak párkapcsolatban érez az ember.

Akkor most mi is az igazság?

2023. aug. 24. 16:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, hogy hol élsz, de itt Magyarországon nem sok igazi hinduval találkozhatsz...

Gondolom ezek a lányok elolvasták érdekességből a Kama-Sútrát és most azt hiszik, hogy igazi hinduk. :D

Köszönőviszonyban sincs az Európában gyakorolt "hinduizmus" az eredetivel.

2023. aug. 24. 16:25
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Bárki maszturbálhat, szabadakarat van. Isten adta a szabadakaratot, a gyönyört, a nemi szerveket. S ha bűnt követsz el (ami az embereknél naponta 100 alkalom, különféle bűn is lehet, pl. húsevés) Isten megbocsájtja.
2023. aug. 24. 16:49
 3/15 A kérdező kommentje:

#1.

Volt közöttük három indiai, egy félvér, meg egy nyugaton áttért lány. :-) De amúgy hisznek a Legfelsőbben, meg a millióegy aspektusában stb.

Vagy akkor ők nem követik a vallásukat annyira szigorúan?

2023. aug. 24. 17:00
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
A hindu tanítás szerint is önmegtartóztatást kell gyakorolni ezen a téren.
2023. aug. 24. 17:33
 5/15 A kérdező kommentje:

#4.

Akkor ők miért csinálják?

2023. aug. 24. 18:05
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Ezt tőlük kérdezd meg, én nem tudom miért teszik, ha nem szabadna nekik.
2023. aug. 24. 19:00
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Nem csak egyetlen egy Hindu vallás van. Sőt, nincs is olyan, hogy "Hindu" vallás, mint ahogy olyan sincs, hogy "Ábrahámita vallás", mindkettő gyűjtőnév.

Gondolom ilyen szövegekből hogy "Legfelsőbb" meg hasonlók, valami ISKCONita ("Krisnás") lányokról beszélsz, akik Vaishnavák.

Az összes fősodratú indiai vallás rossz ötletnek tartja a maszturbációt, DE sok olyan nem-Védikus, heterodox vonal létezik, ahol pl. a testi élvezetet nem választják szét a spirituális élvezettől, és ennek különféle filozófiái vannak. Ez nem csak a szexre vonatkozik, hanem minden hagyományos bűnre, pl. húsevésre, alkoholra, halra (és szexre, mudrára, keress rá: "panchamakara", 5M).

Ezek az irányzatok nem Védikusak, attól "eretneknek" számítanak, csak éppen Indiában az ilyen "eretnekeket" nem meggyilkolták, hanem inkább csak kiközösítették és furcsán néztek rájuk, mint őrültekre. Nem a szex miatt, hanem mert ellene mentek a Védáknak, amire egyértelműen csak őrültek képesek. Persze szerintük, mármint az ilyen "eretnek" vallások szerint, ők pusztán "meghaladták" a Védákat (lol, az arrogancia) vagy "kibontották" az ott lévőket. Sok Buddhista egyébként ugyanezt mondja, innen is lehet tudni, hogy cope.

Egyébiránt egyik indiai vallásban sem bűn a házasságon belüli bármennyi szex, mivel az élet egyik lényege a vágyak kielégítése a törvényes (dharmikus) kereteken belül. Igy a férfi bátran élvezheti a feleségét, és a feleség a férjét, és az ott tapasztalt élvezet jó, és jó hatásai vannak a társadalomra is, stb., ebben semmi "bűnös" nincsen.

Szóval kb. ezek közül bármire gondolhattak. A legvalószínűbb viszont az, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek, mivel a legtöbb indiai "hindu" nem ismeri a vallását, mint ahogy a legtöbb magát kereszténynek vagy bármi egyébnek mondó sem.

2023. aug. 24. 19:38
 8/15 A kérdező kommentje:

#7.

Nem, nem krisnások. Beszéltem velük sok mindenről szerelemről, életükről, hogyhogy idejöttek (tanulnak), vallásukról, hitükről, meggyőződéseikről stb. Így jött elő ez a téma is. Ők abban hisznek, hogy egyetlen Legfelsőbb Isten van és neki számtalan megnyilvánulása, aspektusa, arca, amelyek közül a fő Brahma, Visnu és Síva és az ő párjaik. Ezenkívül vannak kisebb istenségek is, akik szintén ugyanannak az Egynek a megnyilvánulásai, meg vannak félistenek, meg avatárok is és az egyik ilyen volt Krisna is. De minden ugyanúgy Brahmantól és Isvarától származik.

Ez alapján nem tudom... Hinduként hivatkoznak magukra.

Amúgy, ha az ábrahámi vallásokhoz keresnénk párhuzamot, akkor a dharmikus vallások vagy az indiai vallások kategóriája lenne a megfelelő. Abba beletartozik a hinduizmus, meg a belőle származó buddhizmus és dzsainizmus is, meg sok egyéb is, ahogy az ábrahámi vallásoknál is a zsidó vallás, a belőle származó kereszténységgel és iszlámmal, meg egyebekkel.

Ilyen lenne a buddhizmus és a dzsainizmus is? Azokról tudom, hogy nem éppen élvhajhászok, de biztos vannak szekták ott is...

2023. aug. 24. 19:49
 9/15 A kérdező kommentje:

#7.

Melyek ezek a vallások?

Nem hinném, hogy ilyen szélsőséges irányzatot követnének.

2023. aug. 24. 19:51
 10/15 anonim ***** válasza:

Az elmondottak alapján egyszerű kultúrális "hindunak" tűnnek akik nem követnek egyetlen vallást sem (vaishnavam, shaivam, smartham, és néhány másik), csak felnőttek abban a közegben, hallottak és magukba szívtak ezt-azt innen-onnan, és kész. Nem sok közük van a valódi vallásokhoz, mint ahogy a legtöbbeknek itt sincs sok köze a kereszténységhez (a három fő Védikus vallás az, amit említettem, és a harmadik, smartha, a legnépszerűbb az utóbbi évszázadokban különféle politikai okok miatt, de ez már vallástörténet).

A lencse, amin keresztül a nyugati orientalisták illetve maguk az indiaiak is prezentálják a vallásukat, az a harmadik valláson keresztül történik (smartha), mivel a többség szerint az a legkonfliktuskerülőbb vallás (pl. ők hisznek egyetlen személytelen legfelsőbb realitásban akinek minden és mindenki az "avatárja" meg hasonlók), míg pl. a Krisnások és a Saivák nem fogadnak el más Istent mint Krisnát/Visnut vagy Sivát (persze ebben többnyire nem aggresszívak, sőt, sajnos a Saiva részről nagyon hiányzik az asszertivitás, a vaisnavák sokkal aggresszívabbak).

Magyarán a jelenség amiről itt szó van, ha magyar körülményekkel kéne illusztrálnom, akkor kb. olyan, mint:

1. a különbség egy átlag kultúrális keresztény magyar között, aki távolból, messziről ismeri a biblia fő történeteit, néhány szereplőt, nagyjából tisztában van az ünnepekkel és el tudja (vagy próbálja) magyarázni azokat a saját szavaival azok alapján amiket hallott, valószínűleg sosem olvasta a bibliát, max 1-2 történetet, stb. és

2. egy hithű katolikus vagy keleti orthodox között, aki tanulta a vallását az eredeti könyvekből, azok autentikus kommentárjaiból, vallástudósoktól, szentektől, stb.

Tehát az egyik nem igazán tudja, csak nagy vonalakban és pontatlanul, sőt, hibásan, hogy miről van szó, a másik pedig az ő adott vallását/útját behatóan ismeri és pl. képes megcáfolni népszerű félreértéseket vagy félremagyarázásokat.

>"Ilyen lenne a buddhizmus és a dzsainizmus is? Azokról tudom, hogy nem éppen élvhajhászok, de biztos vannak szekták ott is..."

A buddhizmuson belül is vannak olyan ágak amiknél a szex mint spirituális gyakorlat felmerül, de ez az egész szex téma itt nyugaton teljesen fel van fújva. Ott sem arról van szó, hogy pl. a nyugati ember élvhajhászását és hedonizmusát elfogadnák, tehát kicsit érthetetlen nekem (meg nekik) ez a nagy felhajtás. Főleg hogy azok a technikák titkosak / (részben) elveszettek, alig vagy nem tanulhatók autentikusan, és az eredményük is kétséges.

>"Melyek ezek a vallások?"

A heterodox (i.e. nem-Védikus) Agamákon alapuló vallások. Pl. a manapság népszerű "Kashmiri Saivizmus" (Trika és különféle al-iskolái), vagy a Sri Vidya iskola. Ez a két fő iskola ebben az irányban, és autentikusan az utóbbi még talán tanulható Indiában. Szintén nagy szenzáció még nyugatiak számára az Aghori szekta is... és számos kihalt iskola is ehhez a vonalhoz tartozik.

Én se hiszem hogy ilyeneket követnek, főleg nem autentikusan. Sajnos sok sarlatán akad, aki viszont azt állítja, hogy ilyeneket tanít.

2023. aug. 24. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!