Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Távol érzem magam Istentől,...

Távol érzem magam Istentől, imádkozni se bírok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2023. aug. 18. 22:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezek szoktak segíteni:

Az Ige olvasása - ezel esélyt adva arra, h Isten szólhasson a szívemhez, az ige mindig az Ő felénk (és konkrétan felém) való szeretetét üzeni, és ez segíthet ilyen helyzetben.

Átgondolni, h mikor és mi miatt távolodtam el Tőle - a távolság a bűn vagy a közömbösség következménye, ha megtalálom az okát a távolságnak, akkor segítséget kérhetek Tőle vagy másoktól is annak megbánásában és elhagyásában.

Hozzá fordulás - akármennyire is nehéznek tűnik, megállni Előtte, megszólítani, elmondani Neki, h mi van, és segítséget kéeni Tőle.

Ő szeret, és segíteni akar neked is ebben a helyzetedben is - Ő közel van hozzád, csak te érzed távol Őt.

2023. aug. 19. 08:22
 12/17 anonim ***** válasza:

Isten dicséretek között lakozik. Énekelj Neki imádó dalokat.Lásd 1. parancsolat.

Jézus vére megtisztít ma is minden bűntől. Használd fohászban.

Hallgass Igehirdetéseket, bizonyságokat, amikből merhetsz újra hitet.

2023. aug. 21. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Élj boldogan!

A hit ajándék (Ef 2,8)! Hiába erölködsz, az ajándék adható. Vagy megkapod, vagy nem.

A boldogsághoz nem feltétlenül szükséges a vallás - százmilliók élnek boldogan vallás nélkül. Ezzel nem a hívőket szeretném leminősíteni, hanem a hitetleneket is ugyanarra a szintre emelni.

Élj tisztességesen, nyitottan, alázattal! Sokkal többet ér, mintha a hit bizonyosságával járnál tévúton. :)

A hit elsősorban hallás útján terjed (Róm 10,17-18) De őszintén szólva:Ma az egyházi nagyjaink, ha megnyilvánulnak/nem nyilvánulnak meg, az embert csak eltávolítják a vallástól. :)

2023. aug. 25. 07:45
 14/17 anonim válasza:
A távolságnak oka van, keresd meg ezt az okot, hogy mi miatt távolodtál el Istentől és szüntesd meg ezt az okot. Tegyél jót másokkal. Emberekhez való kapcsolódással találhatsz vissza az Istenhez. Elsősorban a szeretet vezethet, mert ha ez nincs akkor nehéz újra rátalálni.
2023. aug. 26. 22:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a #13 vagyok. Én sem kaptam meg a hit ajándékát, medig volt lehetőségem keresni:egyházi suli, hittanórák, kirábdulások, egyházi kórus, ministrálás, Atyai barátság a plébánossal, ...

Nem ment. Most e nélkül élek, az egyház közelében, de igazából hitetlenül.

Irigylem a hívőket egy kicsit, de elfogadom, hogy ez nekem nem megy... :)

2023. szept. 2. 17:16
 16/17 anonim ***** válasza:

15# Jézus nélkül lehetetlen....

Mi a véleményed Róla ?

2023. szept. 2. 17:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor azt kérdezem: JK 2 ezer éve érkezett meg hozzánk. De előtte is volt élet. Utána is emberek milliói éltek/élnek Jézus nélkül, mert konkrétan nem ismerhették a tér és az idő távolsága miatt vagy hibásan ismerték meg és elutasították.

És ezek boldog emberekként élték le az életüket.

Szerintem, ha Isten igazságos, - már pedig igazságos, különben nem Isten - akkor ezeknek az embereknek az üdvösségét nem utasíthatja el, csak a beléje vetett hit hiánya miatt.

Az egyházban van egy dogma "Extra ecclesiam non salutis" "Egyházon kívül nincs üdvösség" Hát ezt azért még fogják magyarázni sokáig, hogy ehető legyen. De biztosan kimagyarázzák ezt a "fiaskót" valahogy. :)

2023. szept. 6. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!