Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak ha...?

Mit csináljak ha...?

Figyelt kérdés
Én mozgássérült vagyok nehezen közlekedek tömegközlekedésen és így majd nem tudom mikor majd már önállónak kell lennem hogy tudom megoldani hogy templomba tudjak menni

2023. jan. 21. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem kötelező.

Imádkozni otthon is lehet, a misét közvetítik, távgyónás is van már.

Évente 2-3 alkalommal pedig te is eljuthatsz templomba. Nézzél ki néhányat, amelyik akadálymentes.

2023. jan. 21. 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Koltozz a templom melle.
2023. jan. 21. 16:50
 3/7 A kérdező kommentje:

De ha hívő vagyok akkor nem kötelező?

Én úgy tudom hogy kötelező

2023. jan. 21. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Távgyónás nincs, mint első írta tévesen, de papot lehet hívni, rendszeresen szokták látogatni a betegeket, akik kérik, gyóntat, áldoztat ilyenkor. Misét pedig tudod követni tévén, rádión, interneten is. Akik fizikailag akadályozva vannak abban, hogy személyesen részt vegyenek misén, ők követhetik kommunikációs eszközön is.
2023. jan. 21. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Senkinek sem kötelező!

Csak erősen ajánlott, hogy mindig menjél, amikor tudsz.

Amikor nem tudsz, vagy aránytalanul nehéz, akkor nem kell menni senkinek.

2023. jan. 21. 17:09
 6/7 szp72 ***** válasza:
A vasárnapi templomba járás azokat kötelezi, akik megtehetik, s nem azokat, akik nem. Betegség, idős kor, túl nagy távolság, vasárnapi munkakör stb. felmentő körülmény, de természetesen akkor más módokon kell a vasárnapot megszentelniük.
2023. jan. 21. 17:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Aha

Köszönöm a válaszokat

Míg szüleimmel élek addig meg tudom oldani a misére menést, de aztán nehezebb lesz

Autóval könnyebb lenne oda menni, csak lusta vagyok jogsit csinálni

És néha azon gondolkodok hogy hogyha már külön élek hogy elfelejtem hogy vasárnap van és elfelejtettek misére menni

2023. jan. 21. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!