Mit gondoltok Turi Tamás azon véleményéről, hogy nem szabadna a vallásoknak elesetteket segítését támogatnia?
Facebookon írta régebben.
Szerinte ez képmutatás, mert a Biblia szerint sem szabadna semmi mellé a vallást tenni és ez alapján ő is "jobb hívő", mint a Karitász, meg a többi különböző vallásokhoz és vallási irányzatokhoz tartozó szolgálatok.
Szerintem badarság. Jézus és a tanítványok is segítették már a szegényeket, betegeket, hisz a hitük előírta. Éppen az jelentette a hit elkorcsosulását és kiforgattását, amikor az ilyen erős szociális érzékenység háttérbe szorult.
Mit gondoltok? Nem csak keresztények, hanem más hitűek is válaszolhatnak, hisz ez mindenkit érint.
#40.
Giordano Bruno beszélt róla. Hermetikus okkultistaként gyakorolta is rendszeresen. Sőt, későbbi mágusokra is hatással voltak a tanításai, művei (pl.: teozófusok, thelemiták stb.). Hitt a varázslásban, meg a mágiában. Hitt a vonzásban, a mindenféle átkokban és áldásokban és mindenféle entitásban.
Nem nagyon érdekel, hogy ki és mit írt le.
HA létezik, akkor be lehet mutatni.
Na ez sikerült vagy sem?
#42.
Nem lehet mindent bemutatni, ami létezik, vagy még nem lehet mindent bemutatni, ami létezik.
Mindenesetre én nem hiszek a mágiában, varázslásban, hasonlókban.
Az eretnek teóriákról még nem is hallottam, azért kérdeztem utána.
Azt sem tudtam, hogy vannak ilyenek.
Most miért beszélsz így velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!