Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok Turi Tamás azon...

Mit gondoltok Turi Tamás azon véleményéről, hogy nem szabadna a vallásoknak elesetteket segítését támogatnia?

Figyelt kérdés

Facebookon írta régebben.

Szerinte ez képmutatás, mert a Biblia szerint sem szabadna semmi mellé a vallást tenni és ez alapján ő is "jobb hívő", mint a Karitász, meg a többi különböző vallásokhoz és vallási irányzatokhoz tartozó szolgálatok.

Szerintem badarság. Jézus és a tanítványok is segítették már a szegényeket, betegeket, hisz a hitük előírta. Éppen az jelentette a hit elkorcsosulását és kiforgattását, amikor az ilyen erős szociális érzékenység háttérbe szorult.

Mit gondoltok? Nem csak keresztények, hanem más hitűek is válaszolhatnak, hisz ez mindenkit érint.

2023. aug. 16. 05:14
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

#40.

Giordano Bruno beszélt róla. Hermetikus okkultistaként gyakorolta is rendszeresen. Sőt, későbbi mágusokra is hatással voltak a tanításai, művei (pl.: teozófusok, thelemiták stb.). Hitt a varázslásban, meg a mágiában. Hitt a vonzásban, a mindenféle átkokban és áldásokban és mindenféle entitásban.

2023. aug. 23. 16:15
 42/46 anonim ***** válasza:
43%

Nem nagyon érdekel, hogy ki és mit írt le.

HA létezik, akkor be lehet mutatni.

Na ez sikerült vagy sem?

2023. aug. 23. 20:43
 43/46 A kérdező kommentje:

#42.

Nem lehet mindent bemutatni, ami létezik, vagy még nem lehet mindent bemutatni, ami létezik.

Mindenesetre én nem hiszek a mágiában, varázslásban, hasonlókban.

2023. aug. 23. 21:31
 44/46 anonim ***** válasza:
43%
Akkor miért beszélünk róla?
2023. aug. 23. 21:42
 45/46 anonim ***** válasza:
52%
44. Mert napok óta gyűlölködsz a tisztességes keresztények ellen. Ahogy szoktátok, libsi ateisták.
2023. aug. 23. 21:43
 46/46 anonim ***** válasza:
43%

Az eretnek teóriákról még nem is hallottam, azért kérdeztem utána.

Azt sem tudtam, hogy vannak ilyenek.

Most miért beszélsz így velem?

2023. aug. 23. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!