Mit gondoltok Turi Tamás azon véleményéről, hogy nem szabadna a vallásoknak elesetteket segítését támogatnia?
Facebookon írta régebben.
Szerinte ez képmutatás, mert a Biblia szerint sem szabadna semmi mellé a vallást tenni és ez alapján ő is "jobb hívő", mint a Karitász, meg a többi különböző vallásokhoz és vallási irányzatokhoz tartozó szolgálatok.
Szerintem badarság. Jézus és a tanítványok is segítették már a szegényeket, betegeket, hisz a hitük előírta. Éppen az jelentette a hit elkorcsosulását és kiforgattását, amikor az ilyen erős szociális érzékenység háttérbe szorult.
Mit gondoltok? Nem csak keresztények, hanem más hitűek is válaszolhatnak, hisz ez mindenkit érint.
Ki beszél itt liberalizmusról?
Talán a pedofil papok?
12. Nem léteznek pedofil papok.
Az LMBTQ viszont annál inkább..
#9:
Tudatosan el kell kerülni a feltűnést. Ha az ember nem tesz meg eleget a feltűnés ellen, akkor már könnyen beleesik a képmutatás bűnébe.
Ha akaratán kívül kitudódik, hogy nagy jótékonykodó vagy halála után szentté avatják, az más.
Lényeg, hogy semmi anyagi haszonra, vagy világi haszonra, dicsőségre nem tehet az ember szert az adakozásból, de legalábbis ennek érdekében minden meg kell tennie. Csakis Istentől várhat jutalmat.
A másik fontos aspektusa a kérdésnek, hogy a Biblia szerint önmagában a szolgálatok és az adakozás művelete nem válik senki javára. "A jókedvű adakozókat szereti az Isten".
Tehát örömmel kell adni. Valamint Pál apostol mondja a szeretet himnuszban, hogy lehet bármennyit adakozni, "ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem".
#10:
Szerintem is, az bűne az egyháznak, ha a saját működésére elmegy szinte az összes pénze. Jótékonykodásra pedig alig marad. Ha a papok és egyházi alkalmazottak ezen felül kifejezett jómódban élnek, szerénytelenül, az pláne helytelen.
Miért is nincsenek pedofil papok?
Ugye tudod hogy ez rengetegszer megtörtént már és több száz papot ítélték el?
Véletlen történik az ilyen?
Hogy jönnek a pedofil papok a karitatív szolgálathoz? Vagy szerinted Don Bosco is pedofil volt? 😃
Mindig ez marad a végén, ha elfogytak az érvek: a pedofilozás. Ez korunk legújabb divatja.
A liberalizmus hogy jött a témához?
Sehogy.
Aki provokál az magára hívja a provokációt.
Ez alatt az egycsillagos kollégát értem.
Aki beinvitálja a politikát és a szexualitást bármilyen kérdés alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!