Mit gondoltok Turi Tamás azon véleményéről, hogy nem szabadna a vallásoknak elesetteket segítését támogatnia?
Facebookon írta régebben.
Szerinte ez képmutatás, mert a Biblia szerint sem szabadna semmi mellé a vallást tenni és ez alapján ő is "jobb hívő", mint a Karitász, meg a többi különböző vallásokhoz és vallási irányzatokhoz tartozó szolgálatok.
Szerintem badarság. Jézus és a tanítványok is segítették már a szegényeket, betegeket, hisz a hitük előírta. Éppen az jelentette a hit elkorcsosulását és kiforgattását, amikor az ilyen erős szociális érzékenység háttérbe szorult.
Mit gondoltok? Nem csak keresztények, hanem más hitűek is válaszolhatnak, hisz ez mindenkit érint.
Logikai és érvelési hiba: Közvéleményre való hivatkozás.
Attól hogy a többség valamit jónak vagy rossznak gondol, még nem lesz az.
Tudod ahogy a Föld sem volt lapos, amikor sok ember még ebben hitt.
Amit a kereszténység próbált megőrizni.
Erről hallottál már?
"Tudod ahogy a Föld sem volt lapos, amikor sok ember még ebben hitt.
Amit a kereszténység próbált megőrizni.
Erről hallottál már?"
Én nem hallottam róla, tudsz róla forrásokat is mutatni? :)
Melyik részre gondolsz?
Arra hogy a Föld nem lapos vagy arra, hogy nem változtatott alakot amíg emberek mást hittek?
Vagy arra, hogy a keresztények üldözték a középkorban azokat akik ellent mondtak az egyház által tanított valóságnak?
Azt állítottad, hogy a kereszténység próbálta megőrizni azt a nézetet, miszerint a Föld lapos.
Bizonyítsd :)
Kár, hogy amit linkelsz, nem olvasod el, mert csak a hazugságodat cáfolja:
"The myth that people in the Middle Ages thought the Earth is flat appears to date from the 17th century as part of the campaign by Protestants against Catholic teaching."
Vagy annyira hülye vagy, hogy angol szöveget linkelsz, te magad meg csak mekeged az angolt.
Szóval a linket köszi, ismét bebizonyosodott, hogy mennyire egy zsigeri hazug ember vagy.
Látom csak eddig tudtál olvasni, lentebb nem ment?
"The 19th century was a period in which the perception of an antagonism between religion and science was especially strong. The disputes surrounding the Darwinian revolution contributed to the birth of the conflict thesis, a view of history according to which any interaction between religion and science would almost inevitably lead to open hostility."
27. Tetszik, hogy próbálod lejáratni a tisztességes kereszténységet, de végül te kapsz 0%-okat:)
Örülj, hogy nincs betiltva még az ateizmus. Remélem megtörténik, aztán elhallgattok végre. Az lenne a legjobb a világnak.
Én sosem akarom azt, hogy bármely vallás be legyen tiltva.
Szerintem ideológiák betiltása káros. Ha nem állja meg a helyét, ki fog hullani a köztudatból. Ez történik a vallásokkal is mostanában, egyre kevesebb a tesita, legalább is itt Európában, ahol nincs erőszakkal terjesztve semmilyen vallás.
Szóval az hogy én egyszerűen nem hiszek, azt hogyan lehet betiltani?
Ki fog jönni értem és ráerőszakol hogy higgyek?
Erről szeretnék pár gondolatot hallani.
Plusz az internet a legnagobb média és az interneten nem fogod tudni elhallgattatni az embereket.
De ha szerinted hamis ami oda van írva, akkor meghallgatom ahogy a forrásokba belekötsz vagy találsz alternatív forrást ami mást mond.
Ezt bármikor megteheted és jelezheted a wikipédiának.
Ha valóban igazad van, hogy ez csak mocskolódás, akkor meg tudod mutatni az igazad, igaz?
Jah és még mindig közvéleményre való hivatkozás.
Mellesleg nem érdekel, ha le vagyok pontozva.
Megszoktam, hogy az ilyen marharépák lepontoznak mielőtt elolvasnák vagy megértenék amit írok.
Mint te pl. el sem szoktad olvasni amit a másik ír, csak írod hogy 'hát ha a fidesz vagy az elembétékú'.
Te pl. nem vagy képes egy témáról beszélgetni ami nem is baj, de akkor miért jössz fel fórumokra?
Szerintem a te pályafutásod itt 100%-ig az egód miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!