Igaz lehet ez az elmélet?
9# A psziché nem így működik. Ha így működne minden 5 éves egy pszichológiai abszolút analfabéta lenne.
Kérdező, A valóságban nincs büntetés. Már ezen a bolygón is tudjuk ezt. Egy ennél jobb helyen miért lenne bűntetés?
Amúgy van benne igazság. Betegek vagyunk és meg kell tanulnunk magunkat. Arra jó ez az istenkáromló bolygó.
12. Akkor hogy működik a psziché?
A gyerek is lassan rájön, hogy mi miatt kap büntetést/jutalmat és az szerint fog viselkedni, ezért fontos a következeteség.
Persze egy újszülött még nem fogja felfogni, hogy mit miért kap, ezért nem is érdemes "büntetni".
Ezzel csak annyi a baj (jobb, világ, bűn, jó, rossz, menny, pokol...), hogy objektív definíciója nem létezik ezeknek a dolgoknak.
Mitől jobb a menny, mint a Föld?
"Mitől jobb a menny, mint a Föld?"
Attól, hogy ott nincs halál, elmúlás, nincs fájdalom, szenvedés, betegség, gyűlölködés, önzés, ilyesmi.
16#
Vagyis nincs semmi, ami emberré tesz? Hol a szabadakarat?? Rabszolga akarsz lenné az örökkévalóságig? Egy mosolygó zombi?
Szerinted a halál és a szenvedés tesz emberré?
A zombi az pedig halott.
A mennyben élet lesz. Itt a földön csak halál van. Én szeretnék ott élni, ahol senkit sem kell gyászolni, ahol nincs pusztulás és pusztítás. Ha Te ettől vagy ember, az a Te dolgod. Én pont attól tartom az embert embernek, ha nem önző, nem gyűlölködik és nem gyilkol sem embert sem állatot.
18#
Mesevilágban élsz?
Rossz nélkül nincs jó! Halál és gyarlóság nélkül nem vagy ember! Isten csupa jóságból írtotta ki az emberiséget "özönvíz"? Jóságból gyilkoltatta le a Kánaánita csecsemőket? Jézus jóságból írtja ki majd az emberiség 1/3-át a második visszajövetelekor? A jó és a rossz csupán szubjektivítás.
A zombi nem halott, jön megy táplálkozik..Halottak nem csinálnak ilyesmit.
Ez az agyhúgykő olyan, mint a lélekvándorlás.
Már az előző életemben sem hittem benne. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!