Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz lehet ez az elmélet?

Igaz lehet ez az elmélet?

Figyelt kérdés
Van egy elméletem, hogy miért vagyunk a Földön. Ez büntetés számunkra, azok kerülnek ide, akik egy jobb világban bűnt követtek el. Azért van Mennyország és Pokol, mert aki itt sem tud viselkedni, mégrosszabb helyre kerül, aki viszont úgy él, ahogyan kell, az visszajut a jobb helyre. A büntetés akkor telik le, amikor meghalunk, tehát vagy szabadulunk, vagy újabb éveket kapunk rosszabb helyen.

2023. aug. 14. 20:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%
Bármi igaz lehet addig, amíg nem tudjuk, hogy mi az igaz.
2023. aug. 14. 20:04
 2/20 A kérdező kommentje:
Hát ez tény.
2023. aug. 14. 20:13
 3/20 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom ez a mormon vallásúak egy nézete.
2023. aug. 14. 20:23
 4/20 A kérdező kommentje:
Lehet, én magamtól találtam ki.
2023. aug. 14. 20:27
 5/20 anonim ***** válasza:
94%
Ne vedd kötekedésnek, de mi a büntetés abban - pl. a te esetedben -, hogy kényelmesen, fedéllel a fejed fölött, senkitől sem fenyegetve, jóllakottan, kitaníttatva, ha baj lenne 20 percnyi távolságra egy orvostól diskurálsz egy olyan technikai eszköz segítségével, ami 20 éve még nem is létezett, de te már birtokolhatod?
2023. aug. 14. 21:02
 6/20 A kérdező kommentje:
Az, hogy vívódok önmagammal. Beteg vagyok lelkileg, fizikailag.
2023. aug. 14. 21:13
 7/20 anonim ***** válasza:
A tanulmányokat, amiket a kutatásod kapcsán írtál/olvastál elfelejtetted linkelni.
2023. aug. 14. 21:18
 8/20 anonim ***** válasza:
Az ember egy nyitott rendszer, mindannyian azok vagyunk. Az entrópiánk növekszik, a dolgaink igyekeznek szétesni, és végül ez mindenképpen megtörténik. De önszervező rendszerek is vagyunk egyben, módunkban áll ellene hatni ezeknek a folyamatoknak.
2023. aug. 14. 21:19
 9/20 anonim ***** válasza:
77%
A büntetésnek akkor van értelme, ha tudjuk miért kapjuk és emlékszünk a rossz cselekedetünkre. Te tudod hogy miért érdemelted a "büntetésed"? Ha nem, akkor nem tanulsz belőle.
2023. aug. 14. 23:32
 10/20 anonim ***** válasza:
Tehát úgy gondolod az eredeti otthonunk a Mennyorszag volt? Vegulis igen, Ádámot és Évát is az édenkertből űzték ki, aztán ítélték őket egy rövid, sok nehézségekkel teli életre.
2023. aug. 14. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!