Szerethetem Jézust, ha gyűlölöm Istent?
Most őszintén, az ilyen "Nincs Isten." vagy "Mivel isten nem létezik,felesleges energiát fordítani a gyűlöletére vagy szeretetére." válaszokat minek irkálják ide a vallás kategóriába az ateisták?
Mit hisznek ezek, ha sokszor leírják, hogy nincs Isten akkor a hívők nem fognak hinni? xD
"Figyu,11-es:valahol el kell kezdeni.Kiírtani egy több évezredes téveszmét hosszú,nehéz folyamat."
Ahhoz előbb bizonyítanod kellene, hogy tényleg téveszme.
Na ha ez sikerül hidd el én magam is beállok a sorba kiírtani.
Miért lenne ellentmondás? Legfeljebb neked. Attól még gyűlölheti Istent valaki, hogy hisz benne. Az ateista pedig ha tényleg nem hisz Istenben, akkor se szeretni, se gyűlölni nem tudja. Bár utóbbi kapcsán azért nekem a legharcosabb keresztényellenes ateisták gyanúsak :)
Azt mondta Magáról, hogy Isten, és nem egy panteista vallásban. Azt mondta, Ő ugyanaz az Isten, mint az Atya, aki egyedüli, teremtő, megváltó, szabadító. Ilyen szövegkörnyezetben nem az erkölcsi tanításai az elsődlegesek, hanem, hogy Isten valóban lejött-e a földre.
3 lehetőség van: hazudott és gonosz, tévedett és bolond, vagy igazat mondott. Vagy leköpjük és megöljük, vagy leboroulnk előtte imádattal. Nincs más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!