Mi a véleményetek a zsidókról, és a zsidó vallásról?
Engem megkereszteltek, én is református keresztyén lennék, de egyáltalán nem érdekel a keresztyén vallás. Sőt! Az kifejezetten undorító, hogy sokan viselik a keresztet a nyakukban, de közük nincs a valláshoz. Meg csak azért felveszik hogy lássák, hogy ő aztán nem zsidó.
A jó zsidókat én szeretem, tisztelem, tisztelem a bölcsességüket, a vallás is szerintem kóser. Bár én nem tudnám ezeket mind betartani, nem is akarom, de szerintem nagyon jó dolog eltanulni tőlük ezt-azt. Az mindig jó ha okos emberektől tanulhatunk.
Persze vannak rossz zsidók is, lásd: Fideszen belül is van pár, akik nem a jó célokat szolgálják. Nyilván ezeket az embereket mélyen megvetem.
De általánosságban szerintem jó zsidónak lenni, csak ugye ott a sok antiszemita, buta ökör, akik persze, hogy minden szart belemagyaráznak a zsidóságba, hogy mi a gond velük. De ezek 99,999%-a nettó marhaság!
Én azt mondom éljenek a (tisztességes, jó) zsidók!
Zsidó vallású magyar vagyok - ez vagyok, és ennek is tartom magam (a neológiához tartozom).
Rengeteg féle zsidó van a zsidóságon belül - sőt, a zsidóság szerint azon kívül is - lásd a zsidó származásúak létét, Zerá Yisrael.
Megjegyzem, hogy nagyon büszke vagyok, hogy magyar zsidók nagyon hosszú sora gazdagította valamilyen szinten ezt az országot, nemzetet, vagy tett hozzá a tudásával, jelenlétével ehhez a nemzethez.Legyen az sport (Östreicher Emil, Komjádi Béla, Bakos Endre, Hajós Alfréd, vagy Papp László edzője, Adler Zsigmond. stb), hadtudomány (Hazai Samu, Winkler Dezső, Bauer Gyula), költészet (Ignotus, Karinthy, Radnóti, Molnár Ferenc), és a tudományról magáról ne is beszéljünk.Vagy történelmi magyar ügyek támogatása, lásd 1848-49: Szegfy Mór, Ágai Adolf.Vagy a magyar ipar: Zwack család, Goldberger család, Weiss Manfréd.Pick Ármin, Herz Márk a szalámikkal.
Ezzel párhuzamosan szégyellem és határolódok el szerintem sok zsidóval együtt a zsidóságukat letagadó, azt és az I.ten-t letagadó kommunizmusba és erőszakos ateizmusba menekülő zsidó származású kommunistákat, akik még a zsidóság ellen is fordultak.
Ahogy akadnak rendkívül vallásos zsidók, akiknek a világ fekete és fehér, zsidó és nem zsidó, úgy akadnak olyanok, akik disznóvágásra járnak besegíteni szombaton.Ez két hatalmas, sarkos példa, ám ettől még való, mert mind a kettőből ismerek zsidót.Egyformák lennénk?Nem, sőt.Nagyon is nagy különbségek vannak közöttünk (mármint zsidó és zsidó között), és mindezen különbségek ellenére még is valahogy egyek vagyunk - függetlenül attól, hogy vannak töredező részei a zsidóságnak, főleg mostanában.
Igyekszek nagyon sokat tanulni és művelődni, ettől függetlenül ugyanúgy tudok füvet nyírni, betonozni, taligát hordani.Zsinagógáinkban - amelyek nem "csak" egy templomi, istentiszteleti helyként működnek, hanem közösségi (tanuló) térként is, értelemszerűen igyekszünk egymással konstruktívak lenni, motiválni egymást a több és jobb felé.
Leendő gyermekeimet is szeretném a lehető leghamarabb elkezdeni tanítani, tanulásos játékokkal a folyamatos tanulásra nevelni és ösztönözni őket, már egész kicsi kortól.Ami igazán a tiéd, az az, ami a fejedben van.Ha sokat tudsz, az nagyon jó dolog, és ami a fejedben van, azt senki sem veheti el tőled.Az a tiéd, a te mérhetetlen egyéni gazdagságod.Ami a fejedben van, az visz előre az életben.
Soha nem bántottam életemben soha senkit származása, hitvilága miatt.Szerencsére engem sem ért sose atrocitás Magyarországon, soha, sem szavakban, sem tettekben - pedig volt, hogy a kapedlivel a fejemen sétálltam.Nem tervezek elmenni ebből az országból egyébként.
#9! egyetértek. És hozzáteszem, az erőszakra erővel kell válaszolni, "szak" nélkül. Ezt tanítják - annak, aki hajlandó érteni - a természettörvények.
#13! A világban mindig éltek és élni fognak, akik nem értikannak működését. Sem a zsidósággal összefüggésben, sem más vonatkozásban. Itt a cél a tanulatlanság csökkentése. A zsidók többsége ismeri e célt. Közülük egyesek ki is használják. Akár hit és etnikai társaik, akár más ellenében. És egyetértek, mindenütt vannak jó és rossz emberek. Mindenütt!
#14! Pontosan ezért voltam kíváncsi a zsidóság mai tetteivel kapcsolatban egy minden szempontból igazi zsidó véleményére. Azt kaptam, miről mindig is tapasztalatom és véleményem volt. Csak sokkal árnyaltabban, részletesebben és alaposabban. Nem győzök eléggé hálás lenni érte. Egyébként szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!