Hány feleségünk lehet az Iszlámban?

4.
Halálunk után.
Nos én azt vallom, hogy azok akik életünkben is a feleségünk voltak.
De az általános nézet hogy 72-ő a mártíroknak, és ennél jóval kevesebb a többieknek. És nem olyan nők akik a földön éltek, hanem akik ott lettek teremtve. Nem emberek.
Ez a huris tétel. Én mást vallok, de én ebben kisebbségben vagyok.

Maximum 4, de csak akkor ha mindegyikkel egyenlően bánik. (anyagilag, időben, stb...) Legalábbis papíron így van, de hogy ez a valóságban és a kultúrában hogy jelenik meg az más kérdés.
Ennek régen a jelentősége az volt, hogy sok férfi háborúban halt meg, így több nőtlen maradt, és hogy ne legyenek egyedül, engedélyezve lett a a többnejűség, hiszen azokban az időkben nem volt még felvilágosodás, kb. szégyen volt, ha valakinek nem volt férje.

4
A feleségek számának 4-ben való maximalizálása is, Magasztos Allah bölcsességét mutatja, mert ennél több felé osztani a figyelmét valószínűleg egyetlen férfi sem tudná. Hiszen a feleségek gyermekei az ő gyermekei is lesznek, akikről gondoskodnia kell, anyagi de érzelmi szempontból is.
A Kertben (Mennyország) hurik lesznek a Kert lakóinak társai, aki rendkívüli szépségűek lesznek majd, szebbek és tökéletesebbek mint a földi nők.
Tudomásom szerint minden hithű muszlimra 2 tiszta feleség (huri) vár majd a Paradicsomban.
Inshaallah.

"A feleségek számának 4-ben való maximalizálása is, Magasztos Allah bölcsességét mutatja, mert ennél több felé osztani a figyelmét valószínűleg egyetlen férfi sem tudná. "
Te se hallottál Hugh Hefnerről vagy Larry Flintről..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!