Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintem bűn nem is létezik!...

Szerintem bűn nem is létezik! Szerintetek?

Figyelt kérdés
A bűntudat érzése csak akkor jelentkezik,ha valamiröl azt hiszed,hogy bűn!Amit hiszel,arra tanitottak mások!
2010. okt. 14. 20:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

igen, a bűn nem olyan értelemben létezik,ahogyan azt tanítja a társadalom/egyház.

az emberek tudatosan bűntudatot keltenek egymásban,mert irigyek a sikerükre,a szabadságukra,félnek tőlük,ezért el akarják nyomni őket.itt jegyzem meg,Jézust magát is bűnösnek kiálltották ki!

egy példa:a szexualitást sokan mocskos dolognak tartják,tabutémának.miért? mert a saját szexualitásukat nem tudták/nem merték szabadon megélni,nem tudták élvezni,ezért másokban akarnak bűntudatot kelteni,hogy ha ők nem tudták élvezni akkor más se élvezze.példa:álltalában a csúnya,kövér nők és az előnytelen kinézetű férfiak szoktak a legtöbbet féltékenykedni,le mocskos-ribancozni a szép nőket,utálni a jóképű,jó kiállású férfiakat.ennek az irigység az oka,persze ez így nincs kimondva,hanem mindig a másik az erkölcstelen, a mocskos lelkű...de ha a csúnya nő vagy férfi nem lenne csúnya akkor ugyanúgy szexelne szabadon,és akkor nem nevezné mocskos dolognak az egészet!

a vallások a bűntudatkeltést főleg korlátozási célra használják,hogy a hívők ne forduljanak más dolgok felé."te bűnös vagy,neked csak Jézus segíthet,te semmi vagy Isten nélkül/amelyet mi szabunk meg neked/stb..szlogenek hangoztatásával.

a "bűn" hozzátartozik az emberi természethez,ezért nem tűzzel-vassal kell kíírtani,hanem fel kell ismerni,mi az ami az ember javát szolgálja,és mi az ami már nem.pl.valaki hazudott régebben másoknak,hogy pénzt szerezzen tőlük,de később rájött,hogy erre már nincs szüksége,mert nem tartja fontosnak,és járható útnak ezt az életformát.

2010. okt. 15. 18:16
 22/34 A kérdező kommentje:

Megismételném,hogy nem vagyok tizenéves és senki nem tiltja nekem a szexet-csak példaként hoztam föl,mint a legtöbb kárt okozó nevelést,amikor bünnek tanitják!

Szerintem pedig az törvények az emberiség elnyomására jöttek létre,kedves Freya!

Én nem hiszem azt hogy a bőn természete lenne az embernek!

Épp ellenkezőleg-A szeretet az alaptermészetünk!

De ha ezt engednék a vallások és a politikusok,akkor nem lehetne irányitani!Ezért van a eredendö bün mese kitalálva!

2010. okt. 15. 20:21
 23/34 anonim ***** válasza:

"Épp ellenkezőleg-A szeretet az alaptermészetünk! "

ez egy nagyon nemes gondolat, kedves kérdező, de pont te írod, hogy az eredendő bűn mesét csak kitalálták...de kik, ha nem az emberek, akiknek ha a szeretet az alaptermészetük, ahogyan leírod(gondolod), akkor nem tették volna meg gonoszságból. szóval ez így sántít...mert végül is igaz...de előtte meg kell ízleljük a rosszat...képtelenek vagyunk egyből jók lenni, mert nem tudjuk először mihez viszonyítani a jót...ezért kell beleesünk a bűnbe...ráadásul ebben a beleesésben elfelejtettük az idők során, hogy mik vagyunk, és tévedésből folytatjuk e rossz cselekedeteket, pedig a tiszta önzetlen szeretet ott van mindenkiben, csak hagyni kéne érvényre jutni, be kéne látni ezt-azt, hogy sikerülhessen, amihez persze vannak útmutatók. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 16. 10:29
 24/34 anonim ***** válasza:
Nekem biztos nem alaptermészetem a szeretet. Az emberek inkább semlegesek számomra, de sokkal könnyebben érzek gyűlöletet mint szeretet valaki iránt. Már így genetikailag, nem filozófiailag.
2010. okt. 16. 12:48
 25/34 A kérdező kommentje:

LastOneLeft-nek!

Egyáltalán nem sántit ez az elmélet!

Az ember alaptermészete a szeretet.A másik oldal is a szeretethez tartozik ,amit rossznak nevezel,mint viszonyitási pont a jóhoz,ugye!

Na mármost amikor a félelem uralkodik,akkor nehezen tudja az ember észrevenni a valódi természetét.

Folyamatosan félünk,hogy lesz e mit enni,nehogy valki minket bántson!

A vallások kialakulta eme félelem hatására és továbbra félelembe tartsák az embereket!

Olyan ez már mint a mókuskerék!

2010. okt. 16. 13:52
 26/34 A kérdező kommentje:
Szabadság kell ahozz hogy valódi önmagad légy.A szeretet!
2010. okt. 16. 13:53
 27/34 anonim ***** válasza:

Ha az embernek alaptermészete lenne a szeretet, soha sem kellett volna megfogalmazni az olyan törvényeket, hogy ne ölj, tiszteld szüleidet, stb. mert ezek egyértelmű dolgok volnának. A történelem folyamán pontosan azt látjuk, hogy az embernek NEM alaptermészete a szeretet, sokkal inkább a rombolás, a pusztítás, a rablás, az erőszak. A háborúk, a szegények kizsákmányolása és a rabszolgatartás sem a szeretet jegyében zajlott, ugye?

A Biblia egyébként nem tiltja a szexet és sehol sem írja, hogy bűn. A paráznaság bűn, főleg a házasságtörés. De a Pál például inti a házastársakat, hogy ne tartóztassák meg magukat egymástól, az ószövetség ezt mondja: örvendj a te ifjúságod feleségének.

Freya

2010. okt. 16. 16:12
 28/34 anonim ***** válasza:

Egyet értek a kérdezővel.

Az a bűn, amit te annak vélsz, és bűntudatot érzel miatta. Ezt nem tudják meghatározni a dogmák.

2010. okt. 16. 16:15
 29/34 A kérdező kommentje:

Freya

Ha az ember alaptermészete bűn szerinted,akkor Isten aki minket teemtett,milyen alaptermészetü?

2010. okt. 16. 16:21
 30/34 A kérdező kommentje:
Mert ugye gyümölcséröl ismerszikk fa
2010. okt. 16. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!