Mi a célja a keresztségnek(bemerítésnek)?
A felsoroltak közül egyik sem célja a keresztségnek.
A keresztség vagy bemerítés célja, hogy a víz alá merítéssel azonosoljunk Jézus halálával, eltemettetésével, majd amikor kijövünk a vízből, akkor a feltámadásával.
"Vagy nem tudjátok, hogy mi, akik a Krisztus Jézusba kereszteltettünk, az ő halálába kereszteltettünk? A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk. Ha ugyanis eggyé lettünk vele halálának hasonlóságában, még inkább eggyé leszünk vele a feltámadásának hasonlóságában is." (Róma 6,1-5)
2.Hsz!
Az un. "ősbűnre" szerintem Isten ama Báránya vére törli el a bűnt s nem a meghintés!
"Ha csak egy ember vétkezik nem szándékosan, akkor mutasson be egy esztendős nőstény kecskét vétekáldozatul." [3Móz 4,27-35]
Én még sose mutattam be áldozatul nőstény kecskét, te?
Ellenben ezt olvashatjuk:
1Pét 3,20-21
Ezek egykor engedetlenek voltak, amikor Noé idejében az Isten türelmesen várt, amíg a bárka elkészült, amelyben csak néhányan, mindössze nyolcan menekültek meg, épp a víz által. Az előképnek megfelelően most titeket is ugyanígy megment a keresztség, hiszen az nem a test szennyének a lemosása, hanem könyörgés az Istenhez, hogy adjon tiszta lelkiismeretet Jézus Krisztus feltámadása által,
5.Hsz!
Nyilván szövegértési nehézségeid vannak,vagy el sem olvastad azt,amire válaszoltál.
Az én áldozatomat Isten ama Báránya elvégezte helyettem,de nem nőstény kecskével áldozott,hanem sajátmagát adta oda áldozatul értem.
Akkor hogy jött ide a nőstény kecskéd, amit idéztél?
Egyébként ott van, hogy a keresztség eltörli az ember bűnét, pont úgy, ahogy a vízözön eltörölte a földről Noé idejében.
Ha a víz eltörölné (lemosná) az ember bűnét, akkor nem kellett volna meghalnia Krisztusnak.
"Sőt a törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vérontás nélkül nincs bűnbocsánat." Zsid 9,22.
7.Hsz!
Az első bűnesettől az áldozat,Isten ama Bárányát(Krisztust) jelképezi,aki eltörli a világ bűneit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!