Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Ti hiszitek, hogy...

Muszlimok! Ti hiszitek, hogy az ember megmentésre szorult az örökkárhozattól?

Figyelt kérdés

2023. júl. 27. 15:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Az eredendő bűn alap keresztény tanítás"

Nem igaz, nem alap. Egyes felekezetek vallják, mások nem, lásd a 2. legnagyobb keresztény felekezet (ortodoxok sem).

"a legtöbb keresztény irányzat ebben hisz"

Annyi fajta van, hogy őszintén megmondom, fogalmam sincs. De szerintem te se tudod.

Remélem, hogy így már megfelel a válaszolom.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az áteredő bűn fogalmával se vagy tisztában. Olvass utána.

2023. júl. 31. 23:01
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Nem igaz, nem alap. Egyes felekezetek vallják, mások nem, lásd a 2. legnagyobb keresztény felekezet (ortodoxok sem)."

Először is nem az ortodoxok irányzat a második legnagyobb hanem a protestáns, tehát már itt nem mondtál igazat.

"Annyi fajta van, hogy őszintén megmondom, fogalmam sincs. De szerintem te se tudod."

A katolikus és protestáns irányzat tanítása az eredendő bűn,és ez a két irányzat lefedi a keresztények legalább háromnegyedét, tehát a többség. Ha még ennyit sem tudsz nem szégyelled magad hogy engem rágalmazol?

"Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az áteredő bűn fogalmával se vagy tisztában. Olvass utána."

Mit kellene utána olvasnom? Leírtam mi az és hogy igazságtalan, tehát nem Istentől van hanem emberi hamisítás.

2023. aug. 2. 21:14
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha Jézus isten, akkor kihez imádkozott itt a földön? Önmagához? Vagy szabadságra ment és lejött a földre tevékenykedni? És kérlek titeket, ne alacsonyítsátok le a "csak" egy próféta jelzővel. Ő egy próféta volt, akit nagyon nagy tiszteletben tartunk!!
2023. aug. 2. 21:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Mi értelme hazudozni folyamatosan?

Egyrészt nincs olyan, hogy protestáns irányzat, mivel ez több száz (ha a neoprotestánsokat nem vesszük bele) különféle irányzat összefoglaló nevet. Tehát a második legnagyobb az ortodox a katolikus után.

Másrészt, ha legalább a keresőbe megnézed a témát, feldobja a wikipédiát, ahol ezt olvashatod:

"Emiatt a protestánsok tagadják a bűn átöröklését, és csak a büntetés átöröklését vallják."

Tehát a protestánsok többségénél nincs áteredő bűn. Miért hazudozol?

"Leírtam mi az"

Én pedig írtam, hogy nem vagy vele tisztában. A fogalmakat nem te definiálod, vagy ha igen, kutyát se érdekel. Ezeknek már van egy kialakult definíciója.

2023. aug. 3. 16:46
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

"Egyrészt nincs olyan, hogy protestáns irányzat, mivel ez több száz (ha a neoprotestánsokat nem vesszük bele) különféle irányzat összefoglaló nevet. Tehát a második legnagyobb az ortodox a katolikus után."

Miért hazudozol? Hogyne létezne protestáns irányzat? Az hogy azon belül vannak külön egyházak más kérdés. A katolikus irányzaton belül is van sok külön egyház. Szóval a protestáns irányzat a második legnagyobb, nemaz ortodox.

"Emiatt a protestánsok tagadják a bűn átöröklését, és csak a büntetés átöröklését vallják."

"Tehát a protestánsok többségénél nincs áteredő bűn. Miért hazudozol?"

Hogy mi? :) Nem vagy bűnös de öröklöd a büntetést? :) Ez nem sokban különbözik és ugyanúgy igazságtalan tehát semmi köze Istenhez. Egy újabb keresztény hamis tanítás. Vagy szerinted igazságos hogy büntetést kapsz valamiért amit el sem követtél?

"Én pedig írtam, hogy nem vagy vele tisztában. A fogalmakat nem te definiálod, vagy ha igen, kutyát se érdekel. Ezeknek már van egy kialakult definíciója."

Hát akkor írd le szerinted mit jelent.

2023. aug. 9. 07:12
 16/17 anonim ***** válasza:

"Egy újabb keresztény hamis tanítás."

Akkor lehet te különleges vagy, rajtad nem fog a betegség, se semmi hasonló, hanem romolhatatlan emberi természeted van :)

2023. aug. 9. 12:15
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Az hogy elkövetek bűnt és ezért kapok büntetést az jogos, de a keresztény tanítás szerint olyasmiért kapok büntetést amit nem én követtem el. Ez nem származhat Istentől.
2023. aug. 9. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!