A Bibliának melyik része és miért az amelyiken szerinted a leginkább látszik, hogy Isteni ihletésű és nem csak emberi kitaláció? Amelyiken szerinted a legjobban látszik, hogy Isten műve?
Ez, amit a végén írtál, ez nincs benne a szabályzatban.
Mostmár tényleg befejezem, reméljük Isten majd rajtad is segít, a legjobbakat kívánom.
én vagyok a 12-es, egyszer írtam
(csak úgy látszik, tobben vagyunk, akik ugyanazt gondoljuk)
"nincs joga a lehetséges válaszok egy halmazát önkényesen kizárnia"
"joga"?
Azt kérdez, amit akar. Nem zárta ki "onkényesen", csak szólt elore, hogy nem azt kérdezi.
Azért te leírtad.
Ugyes vagy. Hasznosnak fogja találni.
(Senki nem a "személyeddel" foglalkozik, hanem a kérdezonek adott válaszaiddal.)
Közben kaptam egy privát választ is kicsit más témával kapcsolatban.
Itt válaszolnék, hogy ha véletlen felmerülne megint.
A levélben az volt, hogy másokkal akarom elvégeztetni magam helyett a munkát és én csak a babérokat akarom learatni.
Semmi ilyesmiről nincsen szó. Semmilyen babért nem akarok learatni. Meg van a saját véleményem pusztán kíváncsi voltam arra, hogy mások szerint az Isteni mivolta melyik részen látszik a legjobban.
(Azzal pedig, hogy kiemelünk egy részt, hogy valaki melyiken érzi, látja leginkább ezt nem jelenti azt, hogy az egész ne lenne tőle. Akkor sem ha ezt egyeseknek nehéz megérteni.)
Azért fontos megjegyezni, hogy Kr. u. 1.-2.-3. században elég nagy mennyiségben jött létre újszövetségi vonatkozású apokrif irodalom, amiről tudjuk az egyházatyák alapján, hogy szándékosan a megtévesztés végett írták meg az eretnek csoportok és szándékosan bújtak egyes apostolok tekintélye mögé. Ezzel a nemtelen eszközzel nem csak az 'eretnekek' éltek, hanem sajnos a főáramú ortodox kereszténység is (a Korintusiakhoz írt "harmadik" levélt pl. ők hamisították a gnosztikusok ellen).
Ez az állandó rivalizálás az apostolok halála és az elmaradt második eljövetel után kezdődött meg.
Nem vagyok benne biztos, hogy az újszövetségi kánon érintetlen volt ettől a folyamattól, voltak egyházatyák, akik most már kanonikus könyveket sem tartottak hitelesnek (Jelenések könyve, bizonyos apostoli levelek).
"Meg őszintén 2000 éve hogyan tudta volna ember kitalálni...."
Nem tudta, annyira nem, hogy nincsenek is benne ilyenek, ezek csak ócska, álkeresztény szekták gyatra belemagyarázásai :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!