Mi a különbség a hétköznapi, a szombati és a vasárnapi mise között?
Figyelt kérdés
Mármint hogy hány perces és hogyan zajlik le a kettő?
Nem vagyok keresztény, de megszeretném tudni
2023. júl. 18. 00:38
11/15 anonim válasza:
#9 voltam misén Budán, több templomban, Keszthelyen, Lisszabonban, Funchalban, La Valettában, sima "évközi" vasárnapokon egyszer sem tömjéneztek.
12/15 anonim válasza:
Ez furcsa, nálunk minden vasárnap...
14/15 anonim válasza:
Pest megyei település, Gödöllő térségében, mivel ott lakom, ezért konkrét községnevet nem írnék le. Ha már említettem ezt a térséget, Máriabesnyőn is szoktam tömjénezést látni, nem csak körmenetek előtt, hanem máskor is.
15/15 Jégszív válasza:
Meg fogsz lepődni: alapjában véve SEMMI!
Énekkel prózával, vagy csak a pap mondja funkciójában tökmindegy. Az időtartam sem változtat a szentmise szerkezetén. Annyi, hogy böjti időben, gyászmisén kimarad a glória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!