Katolikusok mit szóltok ahhoz, hogy Hodász András expap influenszer coming outolt?
Tagadhatatlan, hogy rengeteg fiatalt vonzott be az internetes tevékenységével a katolikus egyházba, és növelte, népszerűsítette sokak szemében az egyház fontosságát.
Pride alkalmával az instagramon bevallotta, hogy meleg.

én egy kicsit meglepődtem
egy interjúban azt mondta, hogy van kapcsolata azóta, hogy kilépett
de ha tartja a katolikus egyház előírásait, akkor ugyanúgy kell élnie, mint pap korában: a katolikus egyház tiltja a homoszexuális kapcsolatokat, tehát önmegtartoztatásban kell élnie
sajnálom - nem katolikus vagyok, lehetne ő is boldog
viszont amikor abbahagyta a papifrankót azzal, hogy "nem bírja a nyilvánosságnak való kitettséget", már akkor lehetett tudni, hogy nem fog eltűnni: egy kicsit exhibicionista, és szeret előtérben lenni, szerepelni
és lehet, hogy azért hagyta abba, mert már sejtette, hogy ki fog lépni, ki tudja
abban nem vagyok biztos, hogy követni fogja az egyház tanítását, bár most azt mondja

13.
és még miket mondott!
6 kapcsolata volt lánnyal, legromantikusabb élménye az első csók 20 éves korában stb.
persze lehet, hogy akkor még nem tudta, hogy meleg, nem mondom, hogy nem volt 6 lánnyal kapcsolata
de szerintem 20 évesen ezt már tudni szokták, és itt mondja azt is, hogy mindegyikkel ő szakított, amikor komolyra fordult
vallásos katolikus meleg fiúk számára "jó" opció a papság, mert meleg kapcsolata nem lehet katolikusként amúgy sem, tehát akár pap, akár nem, önmegtartóztatásban és nőtlenségben kell élnie
így ráfoghatja, hogy a papi elhívás miatt nem nősül
szerintem ez olyan szomorú
https://www.youtube.com/watch?v=Ym4ma9mzHMA&ab_channel=Tat%C..

Hogy hogy nem pont pride-kor jelenti be...
Amúgy ismertem személyesen hasonló fiatal papot: remekül beszélt teológiai kérdésekről, nagyon jó előadó volt és számomra szimpatikus volt, hogy a hagyományos teológiát követte és védte. Viszont kiderült később róla, hogy papnak alkalmatlan (más okból, nem melegség), fel is mentették. Nagyon meglepett.
Hodásznál én nem lepődtem most meg, és amúgy önmagában ha valaki amúgy homoszexuális, még nem feltétlenül teszi alkalmatlanná. Más vele a baj.
Sajnos kevés a pap, kevésbé szűrik meg a jelentkezőket és felszentelnek alkalmatlanokat. Egy idősebb atya mesélte, hogy amikor szeminarista volt, akkor tanácsoltak el kisebb dolgok miatt is papnövendékeket. Egy másik része meg nem tudta elvégezni a teológiát, mert elég nehéz volt. Ma már szerintem nincs ilyen.

Görög katolikusoknak lehet / szabad házasodni.
Csak a római katolikusoknál van tiltva.
(( egy volt jehova ismerősöm mondta : Elírták ezt az értelmezést )).

Homoszexuális hajlamokkal az érvényben lévő egyházi törvénykönyv szerint nem szabad senkit sem felszentelni. Tehát a homoszexuális irányultságúaknak nem becsületes alternatíva a papi pálya. Hodásznak ezt tudnia kellett, s akkor konkrétan hazudott az alkalmassági vizsgálaton, ami ugye súlyos jellem hiba. Persze éppenséggel elképzelhető, hogy akkor ez még nem tudatosult benne, csak mostanság, hogy foglalkozott a témával.
Mindenesetre ha tényleg igaz, hogy van egy homoszexuális jellegű kapcsolata, akkor egy ritka nagy képmutatóval van dolgunk, hiszen számtalanszor beszélt a homoszexualitás kiélése, meg egyáltalán a szexuális szabadosság, és a házasságon kívüli szex ellen. Egyébként, ahogy egy férfinek és nőnek lehet nem szexuális jellegű együttélése, úgy természetesen ez homoszexuális hajlamú, de azt nem kiélő emberek között is bűn nélkül megtehető.
Így utólag nem csodálkozom, hogy depresszióval küzdött, nem mindenki bírja sokáig a képmutatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!