Mit szokás mondani misén Úrfelmutatáskor?
Régebb láttam egy cikket ahol le volt írva a mise menete , magán imák s volt ott egy rész,úrfelmutatásra is. Áhítattal nézünk fel és mondjuk :..... Erre nem emlékszem
Valaki tudna segíteni? Ezen filozok már mióta
Akkor inkább semmit, mert éppen a legszentebb cselekmény zajlik, utána viszont ezt is lehet:
Uram, Jézus Krisztus, az élő Istennek Fia, erősen hiszem, hogy a kenyér és bor színe alatt valósággal jelen vagy itt az oltáron. Legmélyebb alázattal és gyermeki hódolattal imádlak. Te vagy egyedüli oltalmam, reményem, szeretetem, Istenem és mindenem. A keresztfán értem föláldozott drága szent Testedre és kiontott szent Véredre kérlek, mosd le bűneim sokaságát, tisztítsd meg és szenteld meg lelkemet az örök életre. Ámen.
Részesítsd e szent áldozat gyümölcseiben a megolt híveket is, hogy jóságodat magasztalva egykor mindnyájan szent trónusod körül örvendezhessünk. Ámen.
A mai imakönyvekből ezeket már kihagyják általában, egy nagyon régiben találtam neked.
P: Íme hitünk szent titka!
H: Halálodat hirdetjük, Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!
Talán nem olvastad figyelmesen a kérdést, "magán imák" szerepel benne... Nem pedig a hangosan mondandó válasz.
Köszönöm mindenkinek, főleg első! :D
Nagyon szep,holnap ki is nyomtatom s beteszem imakönyvembe ,köszi mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!