Egy katolikusnak nevelt 11 éves kisfiúnak ilyenkor mit lehet mondani?
Van egy ismerősöm, rokonunk, aki 11 éves kisfiú és katolikus neveltetést kap, első áldozás
hittan minden van.
Nagyon beteg lett leukémiás és csontvelő átültetés előtt áll, sok szenvedésen, vizsgálaton mennek most át jelenleg.
A kisfiút többször feltette a kérdést hogy Isten engem miért nem szeret? Miért szereti jobban a barátját, akinek semmi ilyen baja nincsen?
Sajnos semmi értelmeset nem lehet erre válaszolni.
Bármit is mondasz, abból csak újabb kérdések lesznek, ha elkezd gondolkodni rajta.
Talán még a legjobb válasz, hogy nem tudjuk.
Isten mindenkit szeret.
Fiatalon leukémiásnak lenni nagyon nem jó, de ez nem jelenti azt hogy Isten nem szeret.
Meséld el neki Jóbnak a történetét.
Nagyon gazdag volt, de majdnem mindenét elvesztette, a felesége és a gyerekei is meghaltak, aztán még súlyos betegégben szenvedett nagyon sokáig, mégis hűséges maradt Istenhez.
Azt tudom ajánlani a fiúnak hogy imádkozzon és higgyen. Most ő is egy próbatétel elött áll.
Bizony, ez előfordulhat.
Isten, ha létezik, ez elég nagy szégyen neki.
God torments the true ones the most because she likes to train her greatest warriors.
Isten ugyanannyira szereti a barátodat is mint téged, számunkra elképzelhetetlenül, végtelenül imád engem is, a barátodat is, és téged is. Csak te és én, és ő mások vagyunk, más élettapasztalatra van szükségünk ahhoz, hogy igazán kibontakozhassunk és megtaláljuk önmagunkat. Ha te lennél a barátod helyébe, lehet kiderülne valami, amit nem bírnál elviselni, rosszabb a halálnál is, nem hogy a rákodnál. Míg te most erős vagy és küzdesz, erősödsz, ő lehet egyből összeomlana a puszta tudatottól, hogy van esélye meghalnia. Te vagy kiválasztva arra a feladatra, ami az életed, más meg a sajátjára. Istennek a bölcsessége is olyan, mint a szeretete, számunkra felfoghatatlanul hatalmas, fenséges, nagyságos, teli igazsággal, sőt maga az igazság. Ő neki a morál más, tökéletes, teljesen fejlett, nem olyan ahogy mi nézzük. Nem az a jó számunkra, amit hiszünk, hisz mi nem ismerjük magunkat úgy, ahogy isten, tökéletesen, végtelenül. Ő tudja mi kell nekünk igazából, és azt adja.
"Ő tudja mi kell nekünk igazából, és azt adja"
Sokan nagyon csúnya, embertelen, méltatlan halállal halnak meg.
Nem igazán hiszem, hogy ez kell nekik igazából, vagy pedig bármilyen szempontból is jó ez nekik.
Nem kéne olyan dolgokat mondani, ami nem igaz.
8#,
"Sokan nagyon csúnya, embertelen, méltatlan halállal halnak meg."
Igen, így vagy. Az ég pedig kék.
"Nem igazán hiszem, hogy ez kell nekik igazából, vagy pedig bármilyen szempontból is jó ez nekik."
Nem hiszem, hogy a válasz tekintetéből hasznos, hogy te mit hiszel és mit nem, vagy hogy ez bárkit érdekelne.
"Nem kéne olyan dolgokat mondani, ami nem igaz."
Megint egyet értünk. A kutyák pedig ugatnak. A random tények megosztásával és a véleményünk mutogatásával mint az ovis a rajzait, akkor tedd féle innentől ha még hozzám beszélnél, hogy kommunikáció is legyen, ne csak.. ez..
Ha nem tudsz valamit, ne mond igaznak. Kész. Ügyes vagy hozzá egyedül is, nem kell a gyakorira irkálni kérdések alá emiatt.
7#, és 9# vagyok. Most látom a válaszokat.
2#, Ne bízd lelki vezetőre, mert az nem ismeri a gyermekedet és semmit sem tud istenről.
De még ez is semmi az 1#, és 3# mellett....
"Sajnos semmi értelmeset nem lehet erre válaszolni."
Mindenre lehet értelmeset válaszolni.
"Bármit is mondasz, abból csak újabb kérdések lesznek, ha elkezd gondolkodni rajta."
Ezt úgy írod, hogy ez rossz. Pont az a jó, ha egy gyermek kérdez, főleg ha egy lehet halálos beteg teszi azt.., Mi jobb van ha kérdez és érteni akarja a létezése mibenlétét? Tipikus egyházi gondolkodás. A gondolkodás, megértés rossz... Gratulálok a kárhozatba rántod magad.
"Talán még a legjobb válasz, hogy nem tudjuk."
Akkor nagyon szomorú, hogy hiedelmet tanítasz a gyermeknek, és még egyedül is hagyod, amikor szüksége lenne rá, had legyen még nagyobb traumája.
"Azt tudom ajánlani a fiúnak hogy imádkozzon és higgyen. Most ő is egy próbatétel elött áll."
Ez már a végső. Hited van, még csak tudásod sincs és a gyermeknek mondod, hogy azzal, amivel azt se tudja mi, harcoljon egy betegség ellen, és megítéled ezt próbatételnek. Remélem meghal és meggyűlöli a vallásokat létezése maradékára.
Ez nem egy próbatétel. Csak a proli csürhe hiszi, hogy minden egy nehézség, próbatétel, aminek nincs értelme, csak valami oktalan bizonyítás. Istenkáromlók vagytok mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!