Jàrtok gyülekezetben? Nektek mi a tapasztalatok? Tényleg van angyali nyelv? Kaptatok valami ajàndékot amikor meg merítkeztetek viz álltal? Meg miért hívják az Istent szent szellemnek? Nálunk katolikusoknál úgy hívjuk hogy szentlélek de inkàbb Úr
Én amúgy katolikus vagyok, csak a családban a nénjém megmeritkezett
És hit gyülekezetben jár nem rég tért meg
Ugye mindegyik hit vallásban van valam, katolikus vagyok katolikus suliba is jàrtam 8 évig, első àlldozó, bérmàlkozó voltam
Bàlványokban nem hiszek amúgy csak a szívemben van az Úr
Hihetetlen, hogy egyeseket mennyire vonzanak ezek a médiashop szintjén álló némethsanyi-féle bűvésztrükkök. Gondolom rájuk utal a "Boldogok a lelki szegények" szállóige is.
Félreértés ne essék, nem mintha a kimázolt templomokban lófráló, gyereksimogató szoknyás férfiakat többre tartanám.
"Jàrtok gyülekezetben?"
Igen, de egyházközségnek hívják.
"Tényleg van angyali nyelv?"
Sajnos nálunk (katolikusoknál) is van ilyen, hogy menjek el egy "karizmatikus" emberhez, mert majd ő az "angyalok nyelvén" imádkozik értem és azt Isten jobban meghallgatja. Hát én sem a Szentírásban, sem az egyházatyáknál ilyesmit nem olvastam. De azt viszont az Újstövetségben több helyen olvastam, hogy Jézus irgalommal fordult mindenkihez, aki őszintén kérte, mindegy milyen nyelven szóltak hozzá.
"Kaptatok valami ajàndékot amikor meg merítkeztetek viz álltal?"
Kaptam. Azóta megtanultam járni, beszélni, szilárd ételt fogyasztani.. 😃
Viccet félretéve: a keresztséggel Isten gyermekei leszünk, részesülünk a megváltásban, megszabadulunk az áteredő bűntől és tagjai leszünk Krisztus titokzatos testének. Ezek egyenként is nagyobb ajándékok, mint akár ha valaki tényleg nyelveken beszélne.
#12-essel értek egyet.
A katolikus karizmatikus közösségek Isten útját követik, sokkal inkább, mint a tradicionialistábbak.
A tanítóhivatal által az eretnekség nem terjedhet szabadon sugalmazott tanként köztünk, míg a gyülikben igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!